Kolovoz 09, 2025, 09:27:35 prijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Kemija: koja kako kada?  (Posjeta: 3290 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Vandalka

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
Kemija: koja kako kada?
« u: Kolovoz 14, 2007, 11:22:00 prijepodne »

Halo svima!

Imam mali problemčić sa svom tom kemijom, pogotovo za pripremu vode. Koja kemija ide u karnistere koji stoje do slijedeće izmjene, koja ide u akvarij kad izmjenim vodu (u akvarij ide samo na izmjenjenu količonu vode?) i ima li još dodatnih nekih vitamina za uljevanje? Molila bi za razne proizvođače... iskustva koje bolje koje jaaako loše...

Sad sam kupila od Easy-lifea "flussiges filtermedium", ali nisam se sjetila da bi mogla možda pitat za što mi to služi!! Pa eto pomoć ako netko zna.
Zagreb

Offline Mastino

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
    • AVOID HYBRIDS!
« Odgovori #1 u: Kolovoz 14, 2007, 12:39:00 poslijepodne »

Koristim Easy-Life Fluid Filter Medium i zadovoljan sam, a on sluzi za pripremu vode + ima dodatke za biljke i vitamine, ja ga ubacim kad nadolijem vodu u tank.
Koristim tekuce vitamine Tetra Vital i Arami Ichtiovit.

LINKEdited by: Mastino

mandje37

• Gost
« Odgovori #2 u: Kolovoz 14, 2007, 14:51:00 poslijepodne »
Nutrafin aqua plus kod izmjene vode sera fishtamin svaki tjedan i to je to što manje kemije to bolje!!

Offline duda

• Punopravni član
« Odgovori #3 u: Kolovoz 14, 2007, 19:42:00 poslijepodne »

Ja koristim tetra aquasafe sredstvo za pripremu aq vode. Fino u plasticnu kantu ulijem vode u koju dodam tetra aqusafe i to mi poklopljeno zna stajati i po 7 dana. Netko se mozda samnom nece sloziti i reci da nema potrebe dodavat aqusafe ako voda toliko odstoji. Kao i to da nema potrebe da voda i stoji po 7 dana. Istina dovoljno je i 1 dan da odstoji. No ja ovako radim vec duze vremena i ne mislim nista u svezi toga mjenjati i tocka. Dalje...

Sta se tice tekucih vitamina: dodajem tetra vital i to jednom mjesecno. Druge proizvođace za tekuce vitamine nisam probala. Par puta pitala utrgovini nisu imali. Vise mi dosađivalo pitati pa sam ostala na ovom. Vidim ribe zive, zdrave i vesele pa i ja zadovoljna. Dalje...

Tekuce gnojivo za bilje: neko vrijeme koristila tetra plantamin i poprilicno sam zadovoljna. Dodavala ga jednom tjedno. Prebacila sam se na JBL ferrol ako sam dobro napisala. Zasto? dosta njih je hvalilo ovo tekuce gnojivo pa sam i ja htjela probati. I stavrno sam zadovoljna. Po cem konkretno? bilje mi je tj listovi poprimili bas onako ljepu zelenu bojicu, nekako mi djeluje kao da je zivnulo jednostavno mi se razbuktalo. Dodajem jednom tjedno. Dalje...

Tablete za bilje: Ferratabs JBL Zasto njih? nakon kojeg mjeseca koristenja tih tabletica neko moje bilje neznam mu jos naziv. moram trazit po knjigicama ako nađem ili stavit tu na forum fotkicu. Jednostavno jebilo zakrzljalo nit napred nit nazad. Sad mi vec duze vremena fino napreduje pocelo se bas ljepo sirit stvarno sam zadovoljna. sad jeli to i rezultiralo sta sam i lampu promjenila flora glo i jos i ti preparati. Vjerujem da je kumovalo sve to zajedno. Tabletice dodajem svakih 14 dana pikas blizu korjena biljke. Dalje...

Kao podlogu sam stavila tetra complete substrate pomijesanu sa tetra initial sticks stapicima ( aktivator podloge + lava) i super sam zadovoljna. Dalje...

Na samom samcatom pocetku akvaristike dok jos nisam ni znala za ovaj forum sam koristila tetra bactozym enzimske kapsule. Zasto? pospjesuju izgradnju filterske bakterije. Dodavala sam uspuzvu od filtera. To sam koristila samo u pocetku dok aq nije ustabilio. Kad su parametri vode sjeli na svoje mjesto i sve se skupa ustabililo nisam vise koristila. Dalje...

Uglavnom sam zadovoljna tetrinim proizvodima jedina zamjerka koju imam je tetra tester u listicima 5u1 Zasto zamjerka? meni je taj tester pokazivao da mi nista nije kako treba. Po tom testeru moje ribe bi trebale a ribe sve zive, zdrave i normalne. Zbog toga testera kojem sam vjerovala sam kemijala inapravila tad cjelu ser...... Sad koristim isto tetra tester ali pojedinacno i za sad sam super zadovoljna. I jos jedna zamjerka na tetra CO2 u boci. Brzo se trosi i nije cak ni sposoban odrzati (PH) na konkretno evo 7 neutral. Dok taj posao je bez problema obavljao ferplast ali je riknuo elektro motor pa ni bilo nis drugo neg ovo sranje s oprostenjem. eto ako nemas ibudes uzimaal CO2 moj savjet nemoj tetrin s bocom. Dalje...

Sta se tice serinih proizvoda: nemam rijeci hvale i od njih jedino jos uzimam sera ectopur sol i ljek baktopur kojeg ni necu vise jer imam general tonic koji moze ljecit iono sta ljeci baktopur. Dalje...

Sta se tice seraflorena tekuce gnojivo za bilje: moje je bilje od njega pocelo ful crvenit. Neki koleeg su mu rekli da m ije to ocito od lampekako ne... kad budem htjela crvenkaste listove onda cu ikupit takvu biljku koj

Offline Vandalka

• Punopravni član
« Odgovori #4 u: Kolovoz 14, 2007, 20:48:00 poslijepodne »

Ljudi fala na odgovorima, ali posebna pohvala Dudi!!! Ma ljubila te ja! Detaljno i sveobuhvatno, bolje nisam mogla tražit!

Slažem se s tobom za tetru 5u1, i kod mene pokazivalo katastrofu pa na kraju ispalo da je sve u redu.
Zagreb

Offline duda

• Punopravni član
« Odgovori #5 u: Kolovoz 14, 2007, 21:39:00 poslijepodne »

ma kolegice ja sam osuđena da moram pisati romaneZasto? kad god sam napisala neki kratki post, bila su dodatna pitanja i opet morala ponovno pisati. I opet, i opet pa mi vise to dozlogrdiloi sad pisem romanei vise nema dodatnih pitanja.I eto zbog toga ja "osuđena "na romanea sta ces netko "morai to"... Znaci i ti imas negativna iskustva sa 5 u 1 E, sta ja prosla zbog toga prokletoga testeravjerovala pa isla kemijati...pa napravila cjeli sou... lose jeto sta su ribice platile zbog moga kemijanjaa dsobro sta je jedno iskustvo vise.

PS tekuce vitamine za ribe, i tekuce gnojivo, za bilje i ako budes stavljala pozitivne bakterije to sve direkt u aq sibas. ne u plasticnu kantu sa vodomtamo samo aquasafe ( sredstvo za pripremu vode) i samo izracunas koliko ide na litrazu tvog aq.

Offline jurgen88 & Nija

• Trade Count: (+6)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
« Odgovori #6 u: Kolovoz 14, 2007, 22:47:00 poslijepodne »

manite se tih 5 u 1 to je sranje . takodjersvi kemijski testeri nisu bas nesto . -

-a bez nekih se nemoze . ..... znajte cim manje kemije to zasigurno bolje.