Srpanj 30, 2025, 23:38:13 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: co2  (Posjeta: 1126 vremena)

0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline murk

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
co2
« u: Kolovoz 12, 2007, 10:50:00 prijepodne »

dali neko ima carbo plus? htio bih znati na koliko crtica mora biti (250 litara) da bude sve ok, evo sada sam na drugoj crti i tester pokazuje "lose" , elektronicki ph mjerac mi pokazuje da je ph 7.5 a tester za co2 pokazuje ph7.6 KH je totalno u minusu, a koristim umkehrosmosu, (provjereno filteri nisu zakazali jer sam posebno radio test na toj vodi i ph je 6.4 kh je onda znaci ok)do sada sam imao skoro 2 godine na jednoj crti i nisam bio zadovoljanEdited by: murk
tko zna zna, ko nezna dva

Offline murk

• Punopravni član
co2
« Odgovori #1 u: Kolovoz 12, 2007, 11:16:00 prijepodne »
mislim dali je to moguce tocim cisto tu vodu cirka na tjedan oko 15 litara do 28 ovisi koliko ispari ali znaci ne mjesam sa ovom "normalnom" vodom i da mi toliko visok ph ikh, gnojim biljke (tekuce) i stavljam malo (ponekad) vitamine (atvitol)

Offline aegis

• Punopravni član
co2
« Odgovori #2 u: Kolovoz 12, 2007, 12:47:00 poslijepodne »
Najjednostavnije i najtočnije ti je kupiti Drop Checker,pojačavaj Co2 dok ne pozeleni reagens u testeru.
Detalji

Offline murk

• Punopravni član
co2
« Odgovori #3 u: Kolovoz 12, 2007, 14:32:00 poslijepodne »
je imam toga i stim sam probao mjerenja hvala ti

Offline aegis

• Punopravni član
co2
« Odgovori #4 u: Kolovoz 12, 2007, 15:02:00 poslijepodne »
ne razumijem onda u čemu je problem ? tester ti pokazuje minimalnu i max preporučenu vrijednost CO2.
dok god si između dvije krajnosti,štima !
No moja preporuka je svijetlo zelena boja na testeru

no ako imaš pre tvrdu vodu,teško da češ postići optimalnu količinu Co2

Offline murk

• Punopravni član
co2
« Odgovori #5 u: Kolovoz 12, 2007, 15:25:00 poslijepodne »

pretvrda voda nebi smijela biti jer imam treset, i osmozna voda je nego samo pitam ako ko zna da ne mijerim stalno koliko bi morala biti skala na aparatu za co2. Dali je dobro onda pustati zrak unutra (nesto slicno kao zracna pupa samo sto je ova na filteru)

tocnije s ljeve strane je plocica co2, a s desne je filter koji "puse"zrak jel ima to smisla ili mora npr. ako je voda uredu na tri crte da kad puse zrak mora biti na 6 crta jer posto se topi i jedna i druga stvar u vodi mora biti dupla sada mi je cijeli akvarij pun mjehurica sto od co2 sto od zrakanada m se da kuziteEdited by: murk

Offline aegis

• Punopravni član
co2
« Odgovori #6 u: Kolovoz 12, 2007, 16:09:00 poslijepodne »
Topivost kisika u vodi je zanemariva u odnosu na Co2,no nema potrebe,tj. nepoželjno je dodavati kisik,ako gnojiš akvarij sa Co2 i pri tome imaš solidnu biljnu masu.
Također se potrudi da nemaš mreškanje površine jer na taj način također gubiš Co2

pumpa za zrak van !

Što se tvrdoče tiće ... nabavi Kh tester(jedino tako možeš znati stvarnu tvrdoću) u kombinaciji s drop checkerom si na konju s očitavanjem Co2,bez obzira na koji način unosiš Co2