Ej Stina, naravno da se slazem s tobom, nisam ni ocekivala da ljudi znaju prepoznati hrpu ovih izlistanih zivotinja...

Ma znas sta! Cijela prica je krenula kada je meni je kao morskom biologu iskreno puk'o filmjer me preko nekoliko ljudi pitalo: A koje su vrste zasticene u Jadranu

? A ja k'o zadnji tukac nisam znala dati potpuni odgovor... pasamtrazila po nasim vrlim institutima odgovore od renomiranih znanstvenika... zvala ministarstvo kulture (pod kojim je danas ured za zastitu prirode) i NITKO

ali bas nitko nije znao izlistati sve vrste... svi oni znaju za 3 puza i 2 skoljke, koju kornjacu i mozda dupina sto znam i ja... pa reko'... e ja cu naci

!!!!! I tako... nasla

... po narodnim novinama...potrosila preko 2 tjedna da sve to sakupim ...
Pasad,sa slikama ili bez njih
imate ekskluzivnu listu SVIH zasticenih vrsta u Jadranu napisanu na jednom mjestu, a ne razbacano po preko nekoliko desetaka pravilnika u NN.

U svakom slucaju, slike svih ovih vrsta imam u svojoj datoteci no problem je sto su one skinute s interneta, pa da bi ih se moglo objaviti ovdjetrebalo bi traziti autorizaciju ... sto bi potrajalo...
Pa kako Vedran rece

... eto prvo opce informacije SVIMA pa ce slike s vremenom... radim na tome.. ne brini...
I naravno... nisam to krivo shvatila, naprotiv, drago mi je da si pogledao i imas komentar... a evo ti gore i objasnjenje ZASTO!