Srpanj 27, 2025, 13:30:35 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Savjet?????  (Posjeta: 2578 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Hrvoje555

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
Savjet?????
« u: Kolovoz 09, 2007, 19:17:00 poslijepodne »
Pošto nemam sreće da mi se razmnoži bilo koja ribica odlučio sam nabaviti živorotke, (one se ipak najbolje razmnožavaju), pa pitam savjet, znam da se sve živorotke lako množe, ipak po vašem iskustvu koja se vrsta živorotki najlakše razmnožava?
Suae quisquae fortunae faber est...

Offline postar_000

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 35
Savjet?????
« Odgovori #1 u: Kolovoz 09, 2007, 19:28:00 poslijepodne »
ak ćeš imat ribice sam radi razmnožavanja fulo si...uzmi si cucke oni ti se svake godine:D...
mislim da je glupo bavit se ribicama iz gušta ak ih želiš razmnožavat samo...tj.možda se ti misliš bavit prodajom neznam ja...uzmeš si ribice pa kaj bude-bude...a na tvoje pitanje nebih znao odg:D

Zagreb-Trnje

Offline Hrvoje555

• Punopravni član
Savjet?????
« Odgovori #2 u: Kolovoz 09, 2007, 19:41:00 poslijepodne »
Ma ne, ne zanima me samo okot nego jeglupo kada imaš nekoliko ribica i stoje dok ne uginu, želio bih generacije, da se okoti, pa ostavim 2-3 male a ostale darujem, pa kad male narastu... pa me zanima koje nisu komplicirane za potomstva....
Suae quisquae fortunae faber est...

Offline HELENA & MARKO

• Punopravni član
  • Dob: 43 Lokacija: Virovitica
Savjet?????
« Odgovori #3 u: Kolovoz 09, 2007, 19:50:00 poslijepodne »

Ako im osiguraš odgovarajuće uvjete sve ti se one podjednako lako razmnožavaju. Mi smo u početku držali gupije, molije, platije i sve su često davale obilno potomstvo.

Ali ja ti ipak preporučam gupijenjih je jako zanimljivo uzgajati pošto se pojavljuju u raznim bojama i oblicima perajapa ih je zanimljivo križati da dobiješ nešto drugačije.
Virovitica
No Brain, no Pain!!!
Da riba valja za jest i šunke bi plivale!

Offline postar_000

• Punopravni član
Savjet?????
« Odgovori #4 u: Kolovoz 09, 2007, 20:13:00 poslijepodne »
H&M@ ajd da ne otvaram temu neg da pitam ovak usput kad otprilike ancitrusi budu spremni za razmnozavanje?
i serpa tetrama kolko treba?
imam ih vec oko 7mj jedne i druge i niko nish:(
a i čitam da su tetre aktivne jako,a moje su baš suprotno!sdamo miruju cijele dane:D
nema naznaka bolestima nikakvim

Zagreb-Trnje

Offline HELENA & MARKO

• Punopravni član
  • Dob: 43 Lokacija: Virovitica
Savjet?????
« Odgovori #5 u: Kolovoz 09, 2007, 20:46:00 poslijepodne »

Ancistrusi ti budu spremni čim razviju vanjska spolna obilježja to ti je sa neki 7 mj starosti ili ti negdje oko 8 cm veličine. Mužjaku izrastu brkovi odnosno izrasline po glavi nešto kao bodlje, a ženke to nemaju ili ih dobe ali ostanu jako male. Evo jedan članak o njihovu razmnožavanju: [url]http://www.akvarij.net/index.php?option=com_content&task =view&id=155&Itemid=124 [/url]

Za serpe ti ne bi znao točno reći nismo ih imali, držali smo neonke a one su se počele mrijestiti čim su se malo udomačile a to je bilo za nekih 3-4 mj. Pošto su tetre i jedne i druge nema neke velike razlike među njima. Uostalom sve ovisi o tome koliko su bile stare kada si ih kupio. To što su mirne mora da im voda ne štima ili ih možda držiš sa nekim većim ribam skalari i sl. pa se skrivaju od njih.Evo članak i o njima: [url]http://www.akvarij.net/index.php?option=com_content&task =view&id=46&Itemid=57[/url]
Virovitica
No Brain, no Pain!!!
Da riba valja za jest i šunke bi plivale!

Offline postar_000

• Punopravni član
Savjet?????
« Odgovori #6 u: Kolovoz 09, 2007, 21:18:00 poslijepodne »
procito sam :D
ancitrusa imam 2 i jedan mi ima kod glave nekakve bodljice al ne na glavi neg negdje otprilike di nama dodu brkovi:D...a drugi nema nista na tom dijelu...
a tetre..hmmm
bas cu testirat vodu pa stavit slikicu kak mi je ispo tester...

Zagreb-Trnje

Offline duda

• Punopravni član
Savjet?????
« Odgovori #7 u: Kolovoz 09, 2007, 22:00:00 poslijepodne »
Testiraj gh i kh a kad i to mozes i ph tetre vole inace meksu ikiseliju vodu.

Offline postar_000

• Punopravni član
Savjet?????
« Odgovori #8 u: Kolovoz 09, 2007, 22:06:00 poslijepodne »
imam onaj tetrin 5 u 1 tester pa cu sad stavit slikicu pa da mi neko kaze kaj trebam radit...:D
Zagreb-Trnje

Offline duda

• Punopravni član
Savjet?????
« Odgovori #9 u: Kolovoz 09, 2007, 22:19:00 poslijepodne »
Ajme nemoj vise uzimati taj tester. Ti testeri 5 u 1previse toga pokazuju za tak kratko vrijeme. Listic umocis uaq vodu i odmah van imalo protreses ito je to. ja sam zbog toga testera poludila, pokazivalo mi da u mom aq gotovo nista ne stima.A ribe sve po onom sta m ije listic pokazao moje ribe bi trebalezbog toga sranja sam kemijala po aq jer sam vjerovaal testeru 5 u 1i napravila uzas. Nikad vise to cudo nebih uzela nikadJa bih ti savjetovala da kupis pojedinacno. Ni ovo cudo ni jeftino a mogu samo rec za taj testera koliko sam prije citala po forumu vecina je za taj tester reklaA cuj kad nemas drugi daj to, a sta da ti kazem. ja sam samo napisala iz svoga iskustva.

Offline postar_000

• Punopravni član
Savjet?????
« Odgovori #10 u: Kolovoz 09, 2007, 22:26:00 poslijepodne »
kmeeeeeeeeee...osto sam bez baterija u fotichu:(
kad te krene onda te krene...
ajmo ovak nekak probat:prvi mi je dost crven(roz)
drugi je dosta plav:D

nece ovak ic...a nish sutra kad kupim baterije uslikam ga pa stavim...
pa svi ti testeri za vodu moraju bit kratko u vodi tj sam stavit i on odma reagira...kaj ne?
a sad svaki od tih 5 reagira na svoj nacin...nekak mi nema smisla

Zagreb-Trnje

Offline duda

• Punopravni član
Savjet?????
« Odgovori #11 u: Kolovoz 09, 2007, 22:32:00 poslijepodne »
Ja sam samo napisala iz svoga iskustva sa tim 5 u 1 i pitaal sam malo ljude tu na forumu misljenje za taj tester. Vecina njih mi je odgovorila neki su zadovoljni kazu ali ponavljam vecina je bila Potrazi tu na forumu te stare teme pa valjda nađes. Da nebi mislio da te nes farbam. Ovi pojedinacni testeri imaju u pakovanju one mjerice (epruveticu) i tamo ti pise koliko vode uspes i koliko onih kapi i to smuckas i imas tabelicu boja i po tom vidis kakva ti je voda. dali na cem treba poradit ili ne. Ja imam isto tetrin ali pojedinacno.

Offline postar_000

• Punopravni član
Savjet?????
« Odgovori #12 u: Kolovoz 09, 2007, 22:39:00 poslijepodne »
al kuzis da je voda u pitanju nebi one prezivile 7mj vec...
Zagreb-Trnje

Offline duda

• Punopravni član
Savjet?????
« Odgovori #13 u: Kolovoz 09, 2007, 22:53:00 poslijepodne »
kolega oprosti ali ti si sam gore napisao da ces testirati vodu. Pa nisam ti ja pisala da testiras. tebe je koliko sam skuzila zanimalo za tetre tj mrijest i to te ponukalo da testiras ili ...? A ja sam se samo nadovezala inapisala sta da tocno testiras. A to je kh (karbonatna tvrdoca vode) i gh ( ukupna tvrdoca vode) jer sam mislila da mozda imas pojedinacne testere i kad si rekao koje imas, ja ti napisala sta je mene snaslo s tim testerima.

Offline postar_000

• Punopravni član
Savjet?????
« Odgovori #14 u: Kolovoz 09, 2007, 23:02:00 poslijepodne »
nismo se skuzili...ja sam napiso glupost...idem ja s kompa dok nisam nastavio gluposti pisat...
ajd ja sutra uslikam taj tester pa stavim pa se cujemo...
pozz

Zagreb-Trnje

Offline duda

• Punopravni član
Savjet?????
« Odgovori #15 u: Kolovoz 09, 2007, 23:06:00 poslijepodne »
Ma nema beda kolega idem i ja s kompa jer mi je kicma i koljenoajd samo po malo... i laku noc!

Offline edimar

• Punopravni član
Savjet?????
« Odgovori #16 u: Kolovoz 10, 2007, 15:58:00 poslijepodne »
definitivno ti se gupy najlakše razmnožavaju
Opatija, Rijeka

Offline murk

• Punopravni član
Savjet?????
« Odgovori #17 u: Kolovoz 10, 2007, 17:25:00 poslijepodne »

Citat: postar_000
ak æeš imat ribice sam radi razmnožavanja fulo si...uzmi si cucke oni ti se svake godine:D...
mislim da je glupo bavit se ribicama iz gušta ak ih želiš razmnožavat samo...tj.možda se ti misliš bavit prodajom neznam ja...uzmeš si ribice pa kaj bude-bude...a na tvoje pitanje nebih znao odg:D

pa cekaj i ja ih imam isto za razmnozavanje, pa necu valjda kupiti sve po jednu sortu i cekat kad krepaju ipak i one se moraju malo s......, inace ja bi ti preporucio gupije nisu tako jednolicni kao moli i ostali, uzmi gupije
tko zna zna, ko nezna dva