Studeni 05, 2025, 22:09:57 poslijepodneNajnoviji Član: bota

Autor Tema: prazan akvarij - tražim stanovnike  (Posjeta: 3520 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline zeljkoc

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
prazan akvarij - tražim stanovnike
« u: Kolovoz 03, 2007, 13:32:00 poslijepodne »
Evo pozdrav svima!

Ja sam nov, nov, nov u akvaristici. Jednom prilikom u nekom kafiću imao sam prilike promatrati ribice i zaljubio se!
Bilo je to davno, slučajno doznao da su to ciklidi i sad sam evo pripremio akvarij, cekam jos jedan tjedan da se uspostavi taj neki bio svijet i onda u nabavku malih vragolančića.
Koliko sam čitao navodno su bolje ribe iz privatnih kolekcija jer je manja opasnost od sterilnosti, pa evo ako netko ima viška nek javi.
Mislio sam staviti u akvarij manje agresivne ribe jer nisma baš stručnjak pa evo moj izbor, vrsta i gendera : - komentari su dobrodošli
Pseudotropheus Acei 1M, 3Ž
Labidochromis caeruleus 1M, 2Ž
Metriacilma estherae 1M, 3Ž
Pseudotropheus saulosi 1M, 2Ž

Hoće li biti prevelika gužva za 14 riba u akvariju od 240l?
U akavariju su još i dva Ancistrusa koji se za sada ludiraju i igraju dok banda ne stigne.
Za sada toliko od mene!

Offline zeljkoc

• Punopravni član
« Odgovori #1 u: Kolovoz 03, 2007, 13:41:00 poslijepodne »
Ah da!
Evo i slike akvarija!

Još nekakve preinake planiram za interijer akvarija ali o tome kad nabavim sve dijelove. Ovo iza nije tapeta jer su mi fuj, već je to pijesak koji sam nasipao nakon što sam na vajnisku stranu akvarija stavio jednu plexi ploču na 2 cm od stakla. Ususo sam nekih 17 kg pijeska i zaljepio par školjaka od ovogodišnjeg mora. Ima još jedna fora ali to kad dovtršim i fotkam sve.

Adio!
Eto, kad uselim ostatak vesele obitelji pošaljem koju fotku.

Offline bukle

• Punopravni član
« Odgovori #2 u: Kolovoz 03, 2007, 15:06:00 poslijepodne »

Prvo dobrodošao na akvarij.net. Napiši odakle si da znamo sa kojeg kraja Hrvatske pa da onda možemo planirate nekakve donacije.Ja ti imam istu tu kombinaciju riba i presretan sam sa njima. Za sada ti imam jedno 40 -ak komada u 300 lit.i mislim da im je super i da im je to više nego dovoljno, ali već će ti neko reći malo više o tome.
toni/split/

Offline yeljo

• Punopravni član
« Odgovori #3 u: Kolovoz 03, 2007, 16:31:00 poslijepodne »

3m saulosija viška, javi mi se na pp.

iskreno ne volim školjke po akvarijumima

Edited by: yeljo
pozdrav iz Bjelovara

Offline Malky

• Trade Count: (+3)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
    • Akvarij NET
« Odgovori #4 u: Kolovoz 03, 2007, 18:19:00 poslijepodne »
da i mene su odmah pikle skoljke u oci, ostalo je za pohvalu

Offline spok69

• Punopravni član
    • http://www.boomcity.hr
« Odgovori #5 u: Kolovoz 03, 2007, 22:11:00 poslijepodne »

Ja imam viska ciklida ali nisu bas društvene naravi. Ako te zanimaju albino nigrici javi se, inace to su bar meni jako zanimljive ribe!

Vadi te školjke!
Ljubitelj akvaristike Ðakovo

Offline Nikola5

• Punopravni član
« Odgovori #6 u: Kolovoz 04, 2007, 01:56:00 prijepodne »
Ja imam 19 ribica u 80 litara. Tako da ti komotno mozes 14 u 240l.
Jer meni nije guzva. Neke cak ne vidim tokom cijelog dana.

A pozadnina se ni meni ne svida
Nikako ne pase.

Bok

Offline zeljkoc

• Punopravni član
« Odgovori #7 u: Kolovoz 06, 2007, 09:14:00 prijepodne »
Zahvaljujem na komentarima.
Sto se tice skoljaka one su unutar pijeska tak da kad bi ih vadio trebao bih sve raskopati, izsipati pijesak, pa ponovno sve nasipavati slojeve, tak da to za sada ostaje.
Mislim da te spok69 necu traziti tvoje ajkule jer sam tek krenuo s akvarijem pa da ne bih imao previse sprovoda. Ono sto si napisao da nisu drustvene znaci li to da su agresivne ili da se ne mjesaju s ostalima?

Ali desila se cudna stvar ovaj vikend!
Kupio ja par ribica, rekoh ajde da vidimo kak ce to izgledati!
U tukanu sam izabrao pseudotropheus tropheus jer izgleda da necu uspjeti nabaviti vrste koje sam mislio, a ove su se cinile nekak mirne. Uzeo 1m i 3ž. Kad sam ih pustio ova jedna se sćućurila pod kamenom i nekak poplavila. Rekoh sigurno je muski jer ima slicne boje osim sto dolje nije malo žut. Pred kraj dana imao sam što vidjeti, nije dosla sama . Pogledajte sami ovo!

mama i malac

Eto to je za sada to. Dva su se pojavila ali mama i dalje ne jede! Znaci li to da ih ima jos u ustima, iako mi se cini da nema jer sam malo virio! Cini mi se da su jednog sredili jer ovaj ih muski proganja na veliko. Da ih probam mozda usisati, ali kak!

A da ostao sam duzan neke informacije. Iz zagreba sam i akvarij je star tjedan i pol.

Eto ljudi! Za sada toliko od mene!

Offline spok69

• Punopravni član
« Odgovori #8 u: Kolovoz 06, 2007, 10:00:00 prijepodne »

Moji nigrici su drustveni u istoj mjeri kao i svi ostali ciklidi nema velike razlike, mozes ih drzati sa ciklidima. Jedino sto postoji mali problem pri samom mrijestu jer tad postaju zaštitnicki nastrojene i agresivne prema svakoj ribi koja im predstavlja potencijalnu prijetnju za njihov podmladak.

Offline spok69

• Punopravni član
« Odgovori #9 u: Kolovoz 06, 2007, 10:05:00 prijepodne »

Cek cek ....

Pa ti nemas sliku kao pozadinu ?! Fakat sam mislio da je to slika!
E da bar nisi taj pjesak mjesao sa skoljkama! Inace jako zanimljivo!

Offline zeljkoc

• Punopravni član
« Odgovori #10 u: Kolovoz 06, 2007, 12:13:00 poslijepodne »
Pozdrav!

Spok 69 mozes li mi reci molim te nekakav strucniji naziv jer ja ne znam tocno koja je to riba, a kako bukle kaze da mogu staviti vise riba nego sam mislio odlucit uc se za jos jednu vrstu. Jel pametno mijesati iskljucive biljojede i isklj. mesojede. Navodno ima neka bolest da se biljojedi napuhnu i uginu kad se prejedu hrane za mesojede.

Offline zeljkoc

• Punopravni član
« Odgovori #11 u: Kolovoz 06, 2007, 12:28:00 poslijepodne »
Da ono iza nije slika vec pijesak koji je nasipan sa straznje strane tako da sam otraga montirao jos jednu plex plocu!
Nalijepio sam i par skoljaka, tak za ukras, bojao sam se da ce pijesak biti preprazan, a kako skoljaka ima u pijesku pomislio sam.... i eto, nije mi bas jako zao iako se koliko vidim ljudima bas i ne svidja. Sta ces, ukusi. Jos da vidis kakve sam nebiloze smislio za unutra. Nisam znao kako da stvorim dovoljno rupa, tj. tih sklonista pa sam se neceg dosjetio, vjerojatno ce biti puno razlicitih misljenja - vecinom negativnih, ali vidjet cemo. Kad napravim posaljem fotke da me rasčetvorite.
Ajde sve ce bar bit prirodno.
Ah da. Ove crne zice su svjetlovodi. U mraku u pijesaku svijetle sitne bijele tockice, svega njih par. Stavio sam svjetlovode jer se ne moze desiti da ista pregori jer je unutra samo staklo. Jos nisam fotkao ali kad fotkam posaljem sliku.
Evo par fotki!

Eto, tako sam to izveo. Meni je puno bolje od naljepnice, jedino sto je malo tesko! Ta pozadina ima negdje oko 15-20 kg. Tak da preporuka ak ce se netko slicno igrati, da zadnju plocu nalijepi sto blize stranici aquarija. Meni u raduoni za plexi nisu mogli ispiliti tanje bocne letvice od 2cm, tak da je kod mene taj razmak, sto je malo puno.

Pozdrav!

Offline spok69

• Punopravni član
« Odgovori #12 u: Kolovoz 06, 2007, 12:50:00 poslijepodne »

Citat: zeljkoc
Pozdrav!

Spok 69 mozes li mi reci molim te nekakav strucniji naziv jer ja ne znam tocno koja je to riba, a kako bukle kaze da mogu staviti vise riba nego sam mislio odlucit uc se za jos jednu vrstu. Jel pametno mijesati iskljucive biljojede i isklj. mesojede. Navodno ima neka bolest da se biljojedi napuhnu i uginu kad se prejedu hrane za mesojede.

Archocentrus nigrofasciatus

Offline zeljkoc

• Punopravni član
« Odgovori #13 u: Kolovoz 06, 2007, 13:20:00 poslijepodne »
Malo sam pogledao u vezi nigrica! To su americki ciklidi tak da se bolim mijesati!

Hvala dobroj volji!