Srpanj 29, 2025, 16:34:28 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Moje prve Betta bebe  (Posjeta: 13948 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Marsel

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
Moje prve Betta bebe
« Odgovori #75 u: Rujan 20, 2007, 17:28:00 poslijepodne »
wow, prekrasan je,
stvarno bi treblo napraviti smajlića koji slini

Offline _Joker_

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški  
Moje prve Betta bebe
« Odgovori #76 u: Rujan 21, 2007, 01:36:00 prijepodne »

Kao sto sam obecao evo par fotki zenki iz ovog mrijesta:

Tirkizna:

Plava 1:

Plava 2:

Offline babyboom

• Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
Moje prve Betta bebe
« Odgovori #77 u: Rujan 21, 2007, 07:50:00 prijepodne »
majstore!

Offline Tere

• Punopravni član
Moje prve Betta bebe
« Odgovori #78 u: Rujan 21, 2007, 09:03:00 prijepodne »
idešššššššššššššš Eskimo predivne su wow wow wow wow
khm khm kad ću stat s bettamanijom-prestat kupovat skoro svakog bettača kojeg vidim?!

Offline Gwyneeth

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 40
  • Betta Svijet
Moje prve Betta bebe
« Odgovori #79 u: Rujan 21, 2007, 13:00:00 poslijepodne »
Si siguran da su to zenke? Imaju veeeeliki ventralne peraje za tako mlade zenke...

Al inace, predivne su, prelijepe ribe sve! I sve imaju veliki stupanj ekstenzija na repovima, sto je lijeeeeeepo

"People need friends. Bettas kick their faces"
Hello, my name is Ksenija and I'm channaholic...
...Pula...

Offline Marsel

• Punopravni član
Moje prve Betta bebe
« Odgovori #80 u: Rujan 21, 2007, 14:55:00 poslijepodne »
Vidim da imaju bijelu točku kod analnog otvora, kako to?

Offline Gwyneeth

• Punopravni član
  • Betta Svijet
Moje prve Betta bebe
« Odgovori #81 u: Rujan 21, 2007, 15:11:00 poslijepodne »
tako izgleda i analni otvor, prava jajna tocka izgleda malo veca, okrugla... Ne vjerujem da tako mlade ribe mogu imati pravu tocku, a i nekako mi je sumljivo da su ovo zenke... al Eskimo ih prati pa zna bolje
...Pula...

Offline _Joker_

• Punopravni član
  • **
Moje prve Betta bebe
« Odgovori #82 u: Rujan 21, 2007, 16:23:00 poslijepodne »

Drustvo,ove cure su jednako velike i stare kao i onaj plavi muzjak,dobivaju okomite pruge po tijelu kada vide tog komada,temedu vetralnim (trbusnim) perajama imaju jasnovidljivu "jajnu tocku", stoga sam 99% siguran da su to zenke.

Jedino ako se koji "kamuflira" pod zenku onda jos postoji mogucnost da se razvije u muzjaka, ali kako su odvojeni vec nekoliko tjedana za to nije bilo razloga, pa mislim da se to nece dogoditi.

Glede ventralnih peraja, one su zaist dosta dugacke kod ovih zenki, ali je njihov oblik (u usporedbi sa ventralkama onog muzjaka) razlicit. Kod muzjaka su one duge i siroke po cijeloj duzini, dok je kod ovih zenki samo najgornji dio sirok a ostatak vrlo, vrlo uzak. Stoga duzinu ventrala u ovom slucajumozda ne bi uzeo u obzir kaoidentifikator spola.

Ali mozda Gwyneeth ima pravo, pa sve teribice jos ispadnu muzjaci

Offline Gwyneeth

• Punopravni član
  • Betta Svijet
Moje prve Betta bebe
« Odgovori #83 u: Rujan 22, 2007, 00:45:00 prijepodne »
Hmmm....

Napisat cu sto pretpostavljam, al nemogu naci nigdje konkretnih tekstova o tome, pitanje je postavljeno znalcima pa cemo vidjeti sto oni kazu (postavila sam jednu od slika tvojih zenki, na kojoj se najbolje vidi ta tocka, nadam se da je u redu? Da mogu procijeniti, ako ne valja odmah micem!)

Uglavnom, moja pretpostavka je da riba koja nije dosla do zrelosti nemoze nikako pokazivati jajnu tocku, jer je jajna tocka znak da je, ne samo sexualno zrela, vec i noseca - odnosno puna jaja.

Koliko oni zapravo sada imaju mjeseci? Jedino postoji mogucnost da su sazrile vec, sto mi je cudno (al sam cula svakakve price pa mislim da nije nemoguce! Jedan je imao F2 generaciju jos uvijek u odrastajucem tanku s ribama od samo 3 mjeseca)... al eto, mozda i moguce

Javit cu sto su znalci rekli!

...Pula...

Offline Gwyneeth

• Punopravni član
  • Betta Svijet
Moje prve Betta bebe
« Odgovori #84 u: Rujan 22, 2007, 14:54:00 poslijepodne »
Evo da dodam novosti, odnosno odgovor na pitanje postavljeno uzgajivacima betta:

Kazu da je u toj dobi jako nezahvalno pretpostavljati spol mladji jer je jednostavno gotovo nemoguce. Jedino kod mladjih naprednijih muzjaka koji pokazu vec po ponasanju i duzim perajama svoj spol, ostalima je tesko spol odrediti jer, uvijek i kod mnogo starijih riba postoji mogucnost da je jednostavno - kasno sazrila.

Kazu takodjer, da je to sto se na slikama vidi analni otvor, koji kod mladjih riba zna nalikovati na egg-spot zbog cestog hranjenja i uvijek punog trbuha, a i neki mladi muzjaci pokazuju cak i laznu jajnu tocku koja se kasnije povuce (a nekima ni ne!).

Nadam se da sam pomogla

...Pula...

Offline _Joker_

• Punopravni član
  • **
Moje prve Betta bebe
« Odgovori #85 u: Listopad 17, 2007, 01:01:00 prijepodne »

Bok drustvo,

Evo da vam i ja nakon duzeg vremena dam mali update glede mog podmladka. "Malci" su sada evo tocno 4 mjeseca stari i pojedine bebe supoprilicno narasle. No, vecina je po mom misljenju i dalje premala za tu dob. No, sto je tu je.Mozda ikod njih jednostavno vrijedi ono...sve sto je dobro treba svoje vrijeme

Od onih silnih malaca trenutno ih je ostalo oko 30-tak, od cega za sada samo jedan muski. Ima jos 2-3 kod onih najmanjih beba kod kojih jos nisam siguran sto su, ali nadam se da ce i onibiti muski, jerje zenki vise nego dovoljno.

Kako biste mogli vidjeti kako oni sada izgledaju, evo par slika.

Kao prvo naravno za sada jedini muski i to u bojiRoyal Blue (kraljevsko plava):

Royal Blue zenka 1:

Royal Blue zenka 2:

Steel Blue zenka:

Transparentna zenka:

Pastelno plava zenka:

I za kraj jos jedna tirkizna zenka:

Ako jos jednom detaljno pogledate te fotke vidjet cete da vecina tih malaca ima malo produzene zbice (Rays) u nekim perajama. To je zbog toga sto im je tata Crowntail (CT) koji imaproduzene sve zbice, pa su ovi malci Combtail, odnosno kombinacija CT i "obicne" VT (Veiltail) bete. No, svejedno se nadam da vam se svidaju.

Eto to je bilo nekoliko fotki mojih beba. Ako netko zelividjeti jos parfotki mojih beba, to moze uciniti na slijedecem linku:

http://picasaweb.google.de/Eskimo1971/BettasS14MonthOld

I za kraj, da vam jos pokazem i kako moja "uzgojna stanica" za moje bete izgleda... obican regal iz Ikee sa par polica i hrpom posuda za razdvajanje malaca . Kutije koje koristim su tzv. Georgkutije koje imaju po 3 l. Mislim da je to vise nego dovoljno dok malci ne odrastu.

Ok, toliko od mene za danas. Nadam se da se citamo uskoro.

Pozdrav,

Josip

Offline Mastino

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
    • AVOID HYBRIDS!
Moje prve Betta bebe
« Odgovori #86 u: Listopad 17, 2007, 01:12:00 prijepodne »
Royal Blue je prekrasan a uzgojna stanica je odlicno iskoristena.

Offline babyboom

• Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
Moje prve Betta bebe
« Odgovori #87 u: Listopad 17, 2007, 08:01:00 prijepodne »

"mrzim" te

stvarno, dečko je lijep ko moj Ares kak je bio, ali žemskinje....

Offline jeko

• Punopravni član
  • **
Moje prve Betta bebe
« Odgovori #88 u: Listopad 17, 2007, 08:24:00 prijepodne »
Uh,koliko lipote u ovom topicu!!!!!!
Prekrasni su mi svi odreda!!!!!
Joj,zavidim ti

Offline Tere

• Punopravni član
Moje prve Betta bebe
« Odgovori #89 u: Listopad 17, 2007, 08:57:00 prijepodne »

ajme koja divna uzgojna stanica wow wow

i ja bi tak nešto

A bebe, ovaj komadi bettači, ajmeeeeeeeeeeeeeeeeeeee, ja sam ljubomornaaaa, sline mi cureeeeeeeeeeeeeeee, pogotovo na dečka

Eskimo čujem da se vidimo, kad dolaziš???

khm khm kad ću stat s bettamanijom-prestat kupovat skoro svakog bettača kojeg vidim?!

Offline Gwyneeth

• Punopravni član
  • Betta Svijet
Moje prve Betta bebe
« Odgovori #90 u: Listopad 17, 2007, 12:11:00 poslijepodne »
Opa, vidi ti tog deckica sto je lijep dosao! Zadrzao je lijep raspon repa i poprilicno lijepe ekstenzije (kako si ti rekao? Zbice? Mislim da cu se posluziti tim izrazom jer neznam bolji na hr) zbica. Jedino, steta sto ima onaj neki "lom" u repu na zbicama Mora da je bilo nekih vecih promjena dok mu je rastao rep, tko za zasto su se iskrivile tako. Kako god, ima savrsenu boju, prelijepe peraje, i sigurno ce sa svojom sestrom dati lijepe CT-e natrag! (Ili mozda njegova dijeca s njegovim sestrama)

A zenke... umm. Prelijepe A ova prva bi vec malo spanky spanky ccc, a tako mlada

Royal blue su prekrasne, i steel blue, ali pastelne.. jao, padam na pastelne Bas me znanima sto ce izac iz one "prozirne", tko zna da li bi celofan mogla biti!

Dobro, bas sam krenula pisati PP da te vicem "di su vise te slike???" al sad nemoram

Btw. lijepa betta stanica

...Pula...

Offline _Joker_

• Punopravni član
  • **
Moje prve Betta bebe
« Odgovori #91 u: Listopad 17, 2007, 13:07:00 poslijepodne »

Hvala svima na lijepim rijecima i pohvalama

@Babyboom: Da, mali je po boji zaista jako slican tvom Aresu. Nadam se da ces opet uspjeti naci takvog... jer ta boja je jednostavno ZAKON!!!! Zato bi jai htio nastaviti uzgajati s tom bojom.

@Tere: Od dolaska za sada nista. Vjerojatno tek sredinom 11 mjeseca, kada ove zenke budu spremne za podjelu. Naravno da se javim pa idemo opet na kavu!!!!

@Gweneeth: Dobro uoceno!!! Niti sam ne znam zasto je do tog "loma" doslo. Jednostavno sam jednog dana primjetio da su mu se te zbice polomile. Kako mu se zbice tek sada pocinju dijeliti na 4, mozda su do sada jednostavno bile preslabe da bi drzale tako veliku Caudalu... koja zaista nije tako losa. No, sto je tu je. To se sada vise ne moze promijeniti.

No, kakopo mom misljenju ima malo predugu Analu, ionako s njime necu ici u daljnje uparivanje. On ce dobiti dobro mjesto kod jedne moje kolegice s posla.

Puno zenkisada vec pokazuje znakove da su spremne za sparivanje, ali su jos premlade za to.Tek ce potpuno biti potpuno spremne za nekih mjesec dana. Kako cu ih do tada jos drzati kod sebe vidjet cu kakoce se dalje razvijati.

Dakle pastelne ti se najvise svidaju? Dobro je znati. Ima ih nekoliko, pa ako budes htjela mozda koja bude odgovarala i zasparivanje saCharlijem?!?!?No, o tome vise za par tjedana.

I mene zanima kako ce na kraju ispast ta transparentna. Jos nisam nikad vidio tako prozirnu betu, pa me zanima kako ce izgledati kada jos malo naraste. I'll keep you updated.

Offline Tere

• Punopravni član
Moje prve Betta bebe
« Odgovori #92 u: Listopad 17, 2007, 13:17:00 poslijepodne »

nono nije ni 11 mjesec tako daleko

uhhh jedva čekam, i bit će najfinija kava samo za tebe

jel znaš da ja imam Charlia2

Offline kolonelo sipica

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 66
Moje prve Betta bebe
« Odgovori #93 u: Listopad 17, 2007, 13:28:00 poslijepodne »
Citat: Eskimo1971

http://picasaweb.google.de/Eskimo1971/BettasS14MonthOld

I za kraj, da vam jos pokazem i kako moja "uzgojna stanica" za moje bete izgleda... obican regal iz Ikee sa par polica i hrpom posuda za razdvajanje malaca . Kutije koje koristim su tzv. Georgkutije koje imaju po 3 l. Mislim da je to vise nego dovoljno dok malci ne odrastu.

Josip

Poštovani Eskimo1971,

Krasna galerija betta, i moram priznati, pohranio sam je.Osobito mi je drago, za uspjeh u "kućnom uzgoju", a vidim da Vas slijedi Gweeneth i još pokoji bettaljupci.

Dojmile su me i ove posude za razdvajanje, i sam bi ih trebao (6 generacija) je u pogonu(dobro jedna je sa 2 komada).Jedino što me interesira i stvara frustraciju, je temperatura okoline.

A što se tiče brzine rasta, mislimo da je ona sasvim normalana, za ove naše akvarističke uvjete.Prema nekom našem grubom pregledu, "naše" ribice napreduju ali 40% slabije,nego one kod profesionalnih uzgajališta.

Rasprava o spolnoj zrelosti, nije baš zahvalna, jer može se desiti da mužjak već sa 3 mjeseca dostigne spolnu zrelost.To možemo sa sigurnošću tvrditi.Obzirom da smo ženke obično uzimali iz dućana,njihova starost je teško odrediva.Postoji samo činjenica, da ukoliko u ranim jutarnjim satima, prije hranjenja, ženka ima izražen trbuščić i jajašce kod analnog otvora, ona je posve spremna za mrijest.To će i pokazati, dobija one poprečne pruge,koje ste i sami spominjali.

Vaš poklon,Ditrih i Berta, ima prve potomke,ali poradi veličine, nisam ih mogao uhvatiti u rogolistu!!!!!

Još jedanput BRAVO za Vas, i lijepi pozdrav!
kolonelo sipica & pripadajući tim

Offline Gwyneeth

• Punopravni član
  • Betta Svijet
Moje prve Betta bebe
« Odgovori #94 u: Listopad 17, 2007, 13:42:00 poslijepodne »
Ah steta da to nebude u vrijeme izlozbe jer vjerojatno ja budem u ZG onda... kada je to? Negdje u prvom tjednu 11. jeld Tere? Steta, bilo bi lijepo da se ovaj put ulovimo!

A ja Tere, ja necu dobiti najfiniju kavu??

Eskimo, tko zna iz kojeg se razloga desio taj lom. Uglavnom kazu da takve "greske" dolaze zbog stresa ili losih uvjeta, al kako znam da stvarno pazis na njih, nebih rekla da je to razlog... Steta da, al i dalje je veoma lijep! Hm...analna mu je malo duza, ali caudalna obicno kasnije dobiva produzetke pa je moguce da ce se ona jos izduziti. No, ako si mu vec nasao dom, bravo

Pa nemogu rec da su mi pasteli najdrazi,ali su mi definitivno jako zanimljivi! A ako bude srece, voljela bih imati potpuno bijelu liniju. E sad, dal pastelnu ili nesto drugo...

A kako je Charlie sada najbolji kandidat... mislim da ce on biti dobar. Naravno, ako ces imati koju zenku viska rado cu ju primiti Pastelne su zenke rijetke (bar tu) i to jos sa CT genomom.

Jos me zanima sto ce ispasti iz ove moje crvene cambodian-pastelne kombinacije

Ako ta transparentna zaista i ostane transparentna, trebala bi izgledati ovako:

(ok ne bas tako, zensko tako )

Iako su cisti celofani rijetki, uglavnom imaju nesto pastela na sebi pa nisu posve prozirni. U svakom slucaju su preljepi Cudno kako si iz te kombinacije dobio i pastele, al zanimljivo

...Pula...

Offline Tere

• Punopravni član
Moje prve Betta bebe
« Odgovori #95 u: Listopad 17, 2007, 13:50:00 poslijepodne »
Gwyneeth ne to je 24./25.11. pa se iskreno nadam da bi se onda akvač ekipa mogla nač u većem broju i ja častim finom kavom, kod mene u bircu, kolonelo sipica i Eskimo znaju di je to

Offline Gwyneeth

• Punopravni član
  • Betta Svijet
Moje prve Betta bebe
« Odgovori #96 u: Listopad 17, 2007, 13:51:00 poslijepodne »
Ozbiljno? 24.25? Jeeej, onda bi mozda se mogli svi vidjeti
...Pula...

Offline babyboom

• Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
Moje prve Betta bebe
« Odgovori #97 u: Listopad 18, 2007, 12:18:00 poslijepodne »

eskimo - hvala na dobrim željama! zaista se nadam da će jedan ljepotan kao što je bio Ares u dogledno vrijeme doći k nama...samo moramo sad jedno vrijeme biti strpljivi....al bude, sigurno...jedan razmaženi, lijepi, plavi...i curice, da ne bude sam...

a do tada - gledam vaše postove i patim....

Offline ija18

• Punopravni član
Moje prve Betta bebe
« Odgovori #98 u: Listopad 19, 2007, 15:38:00 poslijepodne »
jjo000j bas su ti svatke betice...

Offline Marsel

• Punopravni član
Moje prve Betta bebe
« Odgovori #99 u: Studeni 09, 2007, 17:55:00 poslijepodne »
Šta je s bettama? Hoćemo slike!!!!!!