Srpanj 27, 2025, 20:20:28 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: korozija stakla  (Posjeta: 3227 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline spestana

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
korozija stakla
« u: Srpanj 29, 2007, 23:21:00 poslijepodne »

nedavno sam dobio aq od prijatelja koji je na leđnoj strani imao tapetu koju sam ja uklonio (nisam bas pobornik a i kod mene aq stoji na pola sobe tako da se vidi sa obje strane).kad sam to sve ljepo ocistionapunio vodom.....primjetio sam da imam po cijelom zadnjem staklu fleke.prvo sam pomislio da nisam dobro skinuo ljepilo ali sve je cisto.mislim da je to KOROZIJA STAKLA .lel imao tko to ružno iskustvo,ima li pomoci izgleda grozno!!!!!!!!!!

ps.mozda se na slici dobro i ne vidi (to su ovi kao krugovi iza)ali je strava POMOC!!!!!!!!!!

Offline Kassad

• Punopravni član
korozija stakla
« Odgovori #1 u: Prosinac 03, 2007, 16:25:00 poslijepodne »
a da si najprije dobro ocistio akvarij. naime nije iskljuceno da su to ostaci silikona a ne korozija stakla. takve stvari idu s Arfom, pa nakon toga aceton za nokte, pa onda cista voda, pa tek onda hipermangan i ispiranje za punjenje...

Offline Mastino

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
    • AVOID HYBRIDS!
korozija stakla
« Odgovori #2 u: Prosinac 03, 2007, 17:02:00 poslijepodne »

brat je kupio jedan AQ na kojemu je isto tako bila zaljepljena neka bezvezna pozadina, sve je bilo u redu dok nije odlucio skinuti tu stjenovitu i staviti obicnu crnu samoljepljivu tapetu...
kamenac se ulovio za staklo i nema sanse to skinuti s nicim, probavao je i sa solnom kiselinom, arfom, acetonom, i opet nista... na kraju je sve lijepo ocistio i preko toga zaljepio crnu foliju, neznam samo kako ces ti to rjesit kad ti je AQ vidljiv s dve strane...

p.s. samo da naglasim, sve te kemikalije su dolazile u kontakt s vanjskom stranom stakla...

Edited by: Mastino

Offline Kassad

• Punopravni član
korozija stakla
« Odgovori #3 u: Prosinac 03, 2007, 17:13:00 poslijepodne »
kamenac se moze skinuti ostricom skalpela (skini ostricu iz kucista i citavom ostricom pokusaj strugati po staklu. nema takvog kamenca koji se ne skida. ovo mislim da nije kamenac, nego silikon razmazan u mikropukotine stakla, koje mozda onda neces moci skinuti (kao ni mastinov buraz), ali vrijedi probati sve metode...

Offline Mastino

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
    • AVOID HYBRIDS!
korozija stakla
« Odgovori #4 u: Prosinac 03, 2007, 17:16:00 poslijepodne »
nije to bio kamenac ili je, nemam pojma, uglavnom kako se ta stara pozadina (jos kod starog vlasnika) polako odljepljivala i voda je zavrsila izmedju folije i stakla, to je napravilo neki sloj kao kamenac ili neznam sta vec, uglavnom probavali smo i skalpelom i staklo na staklo i ono sta sam napisoa prije i uvijek ista prica, jedino mogu sa sigurnoscu reci da to nije silikon...

Offline Ninina mama

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 45
    • Moja fotogalerija
korozija stakla
« Odgovori #5 u: Prosinac 04, 2007, 04:14:00 prijepodne »
Jel netko cita datume? Hihihihi...

Spestana sad ima Caymana 110... Tko zna sto je bilo s ovim aq...

Tuzlanka u Sarajevu

Offline Kassad

• Punopravni član
korozija stakla
« Odgovori #6 u: Prosinac 04, 2007, 12:20:00 poslijepodne »

malo sam se zanio...stare teme bi bilo dobro kljucati.
Admini, jel imate neku takvu automatsku opciju u backendu foruma?