Srpanj 19, 2025, 23:32:46 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Ponestalo nam je ideja?  (Posjeta: 2000 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline E&D

• Počasni član
  • Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
  • Davor Žerjav
    • http://www.fotodavor.com
Ponestalo nam je ideja?
« u: Srpanj 29, 2007, 17:20:00 poslijepodne »

Gledam malo podforume uređenje akvarija i vaši slatkovodni akvariji i nekak imam osjećaj da su nam ideje presušile. Teško da se netko uhvati preuređivanja akvarija, nekog novog projekta, nečeg novog u uređivanju. Godina 2006. bila je uzlazna - ova mi se čini kao da stagniramo. Ok, nagradna igra bila je poticajna i pojavilo se nekoliko dobrih uređenja, i za ADA-u smo uživali u nekoliko cool akvarija - ali ostalo? Niti raspravljamo o nekim problemima oko uređivanja, vizualnog izgleda akvarija, niti vidimo akvarije od početka formiranja do finalnog izgleda... Vjerujem da prčkate po barama - a zašto nema fotki? Nekak sam se nadao da ćemo u 2007. krenuti u neke specifično "hrvatske zahvate", kao što to imaju Japanci, Nizozemci, Nijemci, Ameri. Ne da se možemo financijski ipo akvarističkoj tradiciji mjeriti s njima, ali kvragu - i oni su jednom počinjali (70-tih ili 80-tih godina).

Ne krivo shvatiti ovu temu, pliz.

Offline Karlo

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 47
Ponestalo nam je ideja?
« Odgovori #1 u: Srpanj 29, 2007, 20:00:00 poslijepodne »

Ljeto je! Gledam po sebi, ulijenio sam se, mjenjam vodu 2x mjesecno, gnojim u duplo manjim dozama, tek toliko da bilje raste i da nema algi... Tesko da ce neko sad krenut u nekakav veliki projekat kad te lijepo vrijeme mami na kupanje, navecer setnje itd. Sto se mene tice ja cu tek u zimi ili u proljece krenut sa novim akvarijem, novim setupom,novom rasvijetom, a ovaj 300 litras ce bit na prodaju...

Offline Krajten

• Punopravni član
    • http://www.akvarij.net
Ponestalo nam je ideja?
« Odgovori #2 u: Srpanj 29, 2007, 20:18:00 poslijepodne »
ja radim marljivo na novom setupu, ali nije jos za javnost. Nisam niti siguran kada ce biti, ali akvarij je namjenjen za AGA 2007-u. Ma ljeto je ekipi se neda haraciti oko akvarija po ovim vrucinama...bib ce bolje na jesen
ZG,Vrapče

Offline Renta

• Moderator
  • Trade Count: (+6)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 53
  • Only true wisdom is in knowing you know nothing
Ponestalo nam je ideja?
« Odgovori #3 u: Srpanj 29, 2007, 23:21:00 poslijepodne »
Još si dobar Karlo..ja mijenjam vodu jednom u dva mjeseca...ljeto, malo zasićenje (naravno prolazno), umor od svega, najviše posla, kod mene i mala beba...i tako dalje. Eto Vam odgovora E&D. Dobra tema ali krivi tajming. Da to pitate u zimi onda bih se zabrinuo.

Offline lp

• Punopravni član
    • HAS - HrAquascape.org
Ponestalo nam je ideja?
« Odgovori #4 u: Srpanj 29, 2007, 23:31:00 poslijepodne »
I kod mene se nesto sprema, eksperimentiram, pa kad bude licilo na nesto bit ce i fotki....
Mislim da ne nestaje ideja, nego jednostavno kako su kolege vec prije rekli godisnji odmori su, ljetovanja...

Offline Jurupari

• Hrvatska udruga ciklidofila
  • Počasni član
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
  • Marko Lenac
Ponestalo nam je ideja?
« Odgovori #5 u: Srpanj 29, 2007, 23:37:00 poslijepodne »
akvaristika je uvijek najslabija u ljeto, a u jesen procvjeta. to je uvijek bilo tako.

Offline E&D

• Počasni član
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
  • Davor Žerjav
    • http://www.fotodavor.com
Ponestalo nam je ideja?
« Odgovori #6 u: Srpanj 30, 2007, 00:23:00 prijepodne »

Ok, samo provjeravam- spremam vas na jesen koja je tu blizu...

Ma ne, ozbiljno. Ekipa koja se javila na ovu temu će sigurno dalje raditi na uređenju ozbiljno i inventivno. Ali OSTALI, kaj s vama? Oće se pojaviti koji novi Rastaman ili Lp ili Krajten ili Karlo ili Renta ili kaj-ja-znam-tko-već? Ima li smisla uopće to pitati?

Offline mikica

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 47
    • BH akvaristika online
Ponestalo nam je ideja?
« Odgovori #7 u: Srpanj 30, 2007, 01:07:00 prijepodne »
Hehe ja sam u lovu na crvene biljke .Imam nesto u planu ,al jako tesko dolazimo do zeljenih biljcica.Za ribe i nije toliko problematicno,al biljke ...uzas.
I ja sam zapustila svoja dva manja akvarijuma ,promijenila vodu danas nakon mjesec dana (sramota).
Al bar sto se tice akvarija sa Diskusima tu sam azurna ,mijenjam vodu dva puta sedmicno i planiram "oteti" jedan veci akvarij od komsije .Sta ce mu ,dvije male japanke u njemu ,pun algi ,pa da se rijesi cuda .Ribe cemo pokloniti, a u taj njegov (od 300 l,mozda je i vise) ubaciti jos kojeg novog Diskusa.A to cu da propratim slikama ,jer toliko algi jedan prosjecan akvarista nije jos vidio Planirala sam da odnesem algare na ispasu ,nek se zivina najede Pozdrav iz BiH

Offline Marsel

• Punopravni član
Ponestalo nam je ideja?
« Odgovori #8 u: Srpanj 30, 2007, 16:49:00 poslijepodne »

Citat: mikica
Hehe ja sam u lovu na crvene biljke .Imam nesto u planu ,al jako tesko dolazimo do zeljenih biljcica.Za ribe i nije toliko problematicno,al biljke ...uzas.

Istina teško se nalaze biljčice, imam ja ideja i opreme i svega samo se biljke nemogu nabaviti...

I ja se malo uljenio, ali samo malo....

Offline nature

• Punopravni član
  • Why can't humans behave more like animals?
Ponestalo nam je ideja?
« Odgovori #9 u: Srpanj 30, 2007, 17:09:00 poslijepodne »

off .. ali sta onda radi ova bacva puna valisnerije spiralis kod mene .. im ai kripti ... svi nesto traze a biljke propadaju ... javite se ludi pogledajte oglasnik ..

inace ja sam pokrenuo generalku .. ali potrajat ce .. taman bu za jesen spremno za fotkanje ..
bogat je onaj koji malo daje ..

Offline mikica

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 47
    • BH akvaristika online
Ponestalo nam je ideja?
« Odgovori #10 u: Srpanj 30, 2007, 22:00:00 poslijepodne »
Sto se mene tice ,nature, ja sam ti daleko ...