Srpanj 18, 2025, 10:52:47 prijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Presvlačenje iguane  (Posjeta: 3254 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Sabaku No Gaara

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Ženski   Lokacija: Varaždin
  • Animals 4 ever
Presvlačenje iguane
« u: Srpanj 25, 2007, 15:22:00 poslijepodne »

Koliko često se iguane presvlače ? kolika treba biti vlaga i temperatura?
postiju li iguane prije iza vrijemepresvlačenja?

i samo da vam javim (ako me se sječate) da sam se zbližila sa svojom iguanom! više se ne napuhava čim ruku primaknem! mogu ga gladiti po cijelom tijelu, osim po trbuhu (podigne krijestu). pa ga ne diram po trbuhu da ga nebi uzrujavala... i prilično dobro raste! imam ga već 4 mj. i nije agresivan... prekrasan je...
I live for animals......

Offline tonnib

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 41
Presvlačenje iguane
« Odgovori #1 u: Srpanj 25, 2007, 21:34:00 poslijepodne »
Moja iguana se presvlači svakih 30 do 40 dana. Znači svaki mjesec. Ovih dana mu se još presvlače noge i rep.

Ja uglavnom podignem vlagu a često ga i kupam(barem jednom tjedno). Za vrijeme presvlačenja ga zanm često češkati.

Mislim da post kod presvlačenja ovisi od iguane do iguane. Moja nekada zna jesti za vrijeme presvlačenja a nekada samo manje jede.

Super s maženjem. Sigurno znaš ali ću reći. Nakon svakog dodira i maženja predlažem da opereš ruke.

Evo moje iguane. Stara je oko 1 godinu i par mjeseci.

FrankoEdited by: tonnib

Offline Sabaku No Gaara

• Punopravni član
  • Animals 4 ever
Presvlačenje iguane
« Odgovori #2 u: Srpanj 26, 2007, 13:05:00 poslijepodne »

iguana ti je prekrasna! čime ju sve hraniš? i što tvoja najviše voli? jer tvoja je malo deblja od moje...

evo slika od moje:

Zmaj spava:

Edited by: Sabaku No Gaara
I live for animals......

Offline Sabaku No Gaara

• Punopravni član
  • Animals 4 ever
Presvlačenje iguane
« Odgovori #3 u: Srpanj 26, 2007, 17:13:00 poslijepodne »

TAK SAM HAPPY!!!! donas sam mu nudila cvijet maslačka i prvi put mi je uzeo iz ruke!!!! WEEEEEEEEE
I live for animals......

Offline tonnib

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 41
Presvlačenje iguane
« Odgovori #4 u: Srpanj 26, 2007, 19:45:00 poslijepodne »

Citat: Sabaku No Gaara

TAK SAM HAPPY!!!! donas sam mu nudila cvijet maslačka i prvi put mi je uzeo iz ruke!!!! WEEEEEEEEE

Prošle godine u ovo vrijeme je i moja počela jesti iz ruke. Ali sad joj ne dajem previše jer je znala čekati i nije htjela više iz posude.

Vidim da je mjesto za sunčanje pri zemlji. Savjetujem ti da staviš mjesto za sunčanje na povišeno mjesto. Npr na neku granu. Iguane u prirodi žive na krošnjama i sigurnije se osječaju kada su visoko.

U glavnoj prehrani je: maslačak, endivija, cvijetovi hibiskusa, cikorija(trenutačno je ima u Plodinama)crveni radić, matovilec, rikola, paprika (crvena ili žuta), djetelina, bjela repa, pastrnjak, dinja, lubenica, smokve, borovnice, mango, papaja (ako nađem),ribizle itd.

Povremeno dobije: kuhanu rižu, kuhani krompir, kruha, peršin (ne voli ga ali stavljam), tu i tamo koji list puterice radi slatkoče ali pažljivo jer poludi za putericom i nije zdrava za njih.

Otprilike tako nekako ide menu. Ima još toga ali ne mogu se sada sjetiti. Sve ovisi kako se snalazim s nabavom.
Osobno nikada joj nisam davao meso. I mislim da ne treba.

Bitna stvar. Kolika je velika posuda u kojoj joj stavljaš hranu. Ako je mala, izbaci. Slobodno stavi veču posudu. Jer iguane mogu puno pojesti.  

Evo par linkova o prehrani:

Food

TablicaEdited by: tonnib

Offline aranha

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
Presvlačenje iguane
« Odgovori #5 u: Kolovoz 07, 2007, 21:06:00 poslijepodne »
kako je debela tvoja iguana tonnib ,hehe

moja je mrsava ful...
moja zdere uvjek sve i svasta i kad se presvlaci i kad ne..al moja se nikad ne presvlaci sve od jednom,nego jedan mjesec samo trbuh,drugi put leđa i tako svaki put drugo,hehe
ja mojoj dajem blitvu,hibiskus lisce i cvjetove,salatu,radic,matovilac,maslacak cvjet i listove...lubenicu ,dinju ,mrkvu i tako to
moja iguana ima 75 cm a imam je neznam,,mozda 1 god ili 2 bas neznam tocno,,

ja mojoj dajem jesti uvjek iz ruke,pustim je iz terarija i ona se popne na mene i ja joj dajem jesti,a u posudu joj stavljam da jede samo voce....

da vas pitam,iguana je slomila jedan nokat,mozda je sada dug 2 milimetra..oce narasti novi ? jer mi se cini da je vec tjedan ili vise stalno isti...

ҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸   ♥ †  уσυ äя мιи  † ♥   ҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳ

Offline mali gad

• Novi član
  • *
Presvlačenje iguane
« Odgovori #6 u: Kolovoz 07, 2007, 22:17:00 poslijepodne »

Preslatki je gmaz!

imam loša iskustva s iguanama, al su mi predivne!

Ima je frend, i svaki put kad dožem do njega, igram se s njom cijeli sma izgreban od njezinih noktiju... i veeeeelika je maza.. dok se namjesti.. pogotovo po bradi...

Offline amauro13

• Punopravni član
  • I lost myself.
Presvlačenje iguane
« Odgovori #7 u: Kolovoz 08, 2007, 17:47:00 poslijepodne »

Sabaku No Gaara:
Koliko često se iguane presvlače ? Tehnicki iguane se non stop presvlace, to je cesce dok su mlade jer rastu a kasnije je je to rijedje dakle prvih par godina to je na mjesecnoj ili dvomjesecnoj bazi ovisno je li miruju iako ne spavaju zimski san imaju period kada su malo mirnije. Kolika treba biti vlaga i temperatura? Pitanje vlage i temperature je isto kao uvijek, presvlacili se ili ne. Iako nije lose malo cesce ih poprskati vodom kada se presvlace.
Postiju li iguane prije iza vrijemepresvlačenja? Mislim da je promjena u apetitu minimalna.Nema razloga zasto bi odbijali jesti tijekom presvlacenja,jer taj proces kod iguana je slicniji mijenjanju dlake ili perja u zivotinja nego mijenjanju kozeili oklopa kod paukova ili zmija.

Aranha: Iguana ti se cudno presvlaci po mojim pojmovima meni recimo krene tijelo pa odmah zatim noge i zadnja glava, vise manje to traje jedan period od par dana do dva tjedna i to je to ali promjeni sve. O samoj prehrani tvoje iguane trebas joj jos razraditi jelovnik. I nemoj da ti jede iz ruke, to treba biti povremena poslastica ne uvijek, ne zdrava situacija za vas oboje. Odes na odmor ili neki put na 7 dana a ukucani ili susjedise boje hraniti je iz ruke. Za nokat se nemoj brinuti narasti ce novi. Inace sto se itce otpadanja djelova tijela npr. nokti, bodlje ponekad i cijeli prsti to je zbog premalo vlage i onda se stara koza osusi zaustavi cirkulaciju i otpadne dio tijela. Taj nokat ce sporo rasti nemoj se brinuti jer uz dobru prehranu i uvjete ce biti ok.

Dubrovnik / Hrvacka
His melancholy comes from his lonelines and isolation.
He wants to do something more than scare people with his blood-curdling scream.

Offline Sabaku No Gaara

• Punopravni član
  • Animals 4 ever
Presvlačenje iguane
« Odgovori #8 u: Kolovoz 12, 2007, 21:02:00 poslijepodne »
hvala amauro...
I live for animals......