Evo, nakon par dana promatranja ventilatora, moj dojam je slijedeći: bolje hladi ventilator koji upuhuje zrak ispod poklopca, tak da sam i onog koji je ispuhival zrak obrnul, tak da sad oba upuhuju zrak ispod poklopca. Druga stvar je da je moj poklopac podijeljen na nekakve

komore, tak da su ventilatori ograničeni na glavnu srednju komoru, a komore na prednjoj strani poklopca (u koje sam ugradio štedne žarulje) se ne hlade. Rješenje sam našel u tome da ostavim otvorenim otvore za hranjenje, i uz pomoć ta dva ventilatora temperaturu uspijem držati na 26 °C, uz vanjsku temperaturu 30 °C.
Moj dojam je da su za moju snagu rasvjete (108 W), ovi 50x50 mm procesorski ventilatori (29 kn/kom) malčice preslabi.
Još jedan problem je buka. Ako nafrljim ventilatore na max. 12 V, kaj im je nazivni napon, udju u neku rezonanciju i poklopac se počne ponašati k'o akustična kutija i proizvodi zbilja nesnosan zvuk na granici čujnosti.

Donekle sam to smanjil tim kaj sam ventilatore silikonom zaljepil za poklopac i smanjil sam im napon na 10 V, kaj opet znači manje hladjenja.
Ventilatori se pale na timer s rasvjetom i za sad je to to. Nisam bušil nikakve rupe po poklopcu, već sam ventiće usmjeril prema originalnim otvorima na poklopcu (za kablove i cijevi), čime sam vjerojatno opet smanjil efekt hladjenja, ali mislim da budem imal i manje isparavanja.