Srpanj 12, 2025, 17:28:12 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Koja je ovo zmija  (Posjeta: 7215 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline telesto

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
Koja je ovo zmija
« u: Srpanj 09, 2007, 08:26:00 prijepodne »
Juèer sam na obali Drave u Sarvašu uslikao zanimljiv prizor. Šaljem vam ga da vidite i ako netko zna koja je ovo zmija, bio bih mu zahvalan...

Edited by: skorpac

Offline Nino G

• Akvarij.NET Expert
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 55
Koja je ovo zmija
« Odgovori #1 u: Srpanj 09, 2007, 12:50:00 poslijepodne »
Meni izgleda kao Natrix tessellata, ali i ma i kompetentnijih"zmijara" koji će moći točno prosuditi o kojoj se vrsti radi.

Offline TILjO

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 38
    • FaceBook profile
Koja je ovo zmija
« Odgovori #2 u: Srpanj 09, 2007, 13:24:00 poslijepodne »
Joj... kad bi netko malo sredio post...  

Inače i ja mislim da jeNatrix tessellata!
Našao sam jednu sličnu sliku! LINK
Mama Africa

Offline zoolog

• Punopravni član
Koja je ovo zmija
« Odgovori #3 u: Srpanj 09, 2007, 20:48:00 poslijepodne »

Zakon slija! Svaka čast brale. Odavno nisan vidia tako dobru sliju naše zmije s plijenombez namištanja u prirodi. Nino ti je točno napisao...Natrix tessellata ili po našen - ribarica.

Ova zmija je ludilo za akvaterarij, jedini problem je u tome šta je nesmiš dirat jer ispušta užasan smrad u samoobrani... ali nikad ne grize.

Offline skorpac

• Počasni član
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 50
  • Mean bastard
    • Insta
Koja je ovo zmija
« Odgovori #4 u: Srpanj 10, 2007, 13:54:00 poslijepodne »

Citat: TILjO
Joj... kad bi netko malo sredio post...  

Inače i ja mislim da jeNatrix tessellata!
Našao sam jednu sličnu sliku! LINK

Super fotke ....

....ubuduće te molim da  ne postaš fotke duže od 700pix... tnx
https://www.instagram.com/skorpac/
Tu mi se možete javiti

Offline civi

• Punopravni član
Koja je ovo zmija
« Odgovori #5 u: Srpanj 10, 2007, 14:16:00 poslijepodne »
Citat: zoolog

jedini problem je u tome šta je nesmiš dirat jer ispušta užasan smrad u samoobrani...
Istina,jednom kada sam ju ja uhvatio ispustila je taj ogavan smrad i ja sam seskoro ugušio(smrdilo je jedno 6m u okrug),ma užas nikad nisam osjetio nešto goreeeeeeeee!!!!

Offline schox

• Punopravni član
Koja je ovo zmija
« Odgovori #6 u: Srpanj 17, 2007, 21:37:00 poslijepodne »
čime ubija plijen (ribu) ako nije otrovna ?

Offline TILjO

• Punopravni član
    • FaceBook profile
Koja je ovo zmija
« Odgovori #7 u: Srpanj 17, 2007, 22:20:00 poslijepodne »
Nisu li sve Natrix zmije neotrovne, odnosno bezopasne za ljude? U tu skupinu zmija spada i bjelouška... Mislim da je osnovna podjela zmija na otrovnice i neotrovnice, pa bi prema tome, onaj tko se imalo razumije u zmije, kužio da je ova zmija neotrovna i ne bi postavljao suvišna pitanja! Plijen vjerojatno ubija davljenjem... a onaj smrad koji ispušta služi samoj zmiji za obranu od neprijatelja.
Mama Africa

Offline schox

• Punopravni član
Koja je ovo zmija
« Odgovori #8 u: Srpanj 17, 2007, 22:58:00 poslijepodne »

A od kud tebi ideja da se ja imalo razumijem u zmije.

I ako nemaš pametniji odgovor za dati, onda te molim da se suzsržiš od nepotrebnih komentara !

Offline zoolog

• Punopravni član
Koja je ovo zmija
« Odgovori #9 u: Srpanj 18, 2007, 11:51:00 prijepodne »

Brale ova vrućina loše djeluje na ljude, puno provokacija, tribali bi svi na more

Većina zmija na svijetu je otrovna, samo veliki broj njih nema efikasan aparat s kojim bi taj otrov mogli ubrizgati čovjeku. Rad (za ljude koji bi htjeli znati više) u časopisu Nature o ovoj tematici može se skinit sa www.venomdoc.com

Naše zmije izpodporodice Natricinae(bjelouška, ribarica)su isto otrovne, al njihov otrovvjerojatno ima efekta samo na plijen kojim se hrane...Tijela riba nakon šta ih ugrizu američke Natricinae iz roda Nerodia postajubeživotna i mlitava vrlo brzo... Al na opće iznenađenje, uspostavilo se da suazijske Natricinae izroda Rhabdophis vrlo opasne za čovjeka, a od jedne vrste (R. tigrinus) bilo je smrtnih slučajeva!

Offline schox

• Punopravni član
Koja je ovo zmija
« Odgovori #10 u: Srpanj 18, 2007, 22:04:00 poslijepodne »

a šta češ, mene fasciniraju zmije ali ne znam puno o njima, i mislim da je ovo idealno mjesto za postavljanje pa čak i nekome glupih pitanja.

A kaj se tiće vručina......jbg..... bolje vruče nego zima

Offline TILjO

• Punopravni član
    • FaceBook profile
Koja je ovo zmija
« Odgovori #11 u: Srpanj 19, 2007, 10:44:00 prijepodne »
Hm, lega... I mene zanimaju zmije... Posebno udavke kao što su boe, pitoni... ne baš ove opasne. I uglavnom sve, općenito, što znam o životinjama (bilo koja vrsta životinja, ne samo zmije) znam iz razne literature, odnosno knjiga i časopisa. Nisam dolazio na Forume i postavljao takva pitanja, već sam od malih nogu prelistavao i čitao sve i svašta o životinjama, pa tako znam dosta stvari. Ako sam te uvrijedio onim napisom, stvarno mi to nije bila namjera i ispričavam se, jer nisam nikoga mislio, htio uvrijediti. Inače za takve stvari uzmeš kakvu knjigu ili jednostavno progoogleaš - moj savjet, jer tako ćeš pronaći više toga o toj zmiji i bolje ju upoznati, nego što si postavio jedno pitanje u Forum. I inače, sve su zmije opasne ako se čovjek ne odnosi dobro prema njima - i najneopasnija zmija može biti opasna i može ugristi čovjeka. Ne kažem da ga može ubiti, ali može mu nanijeti na koži površinske rane...
Mama Africa

Offline zoolog

• Punopravni član
Koja je ovo zmija
« Odgovori #12 u: Srpanj 19, 2007, 11:46:00 prijepodne »

Dok knjiga izađe iz štampe, neke stvari su već zastarile. Zato je internet nezamjenjiv. Evo tek sad izlazi (za tjedan, dva) fantastičan rad o zmijskim otrovnim aparatima, puno novih otkrića koje totalno mijenjaju naše dosadašnje znanje o otrovnim zmijama. Dok to dođe u knjige, ko živ, ko mrtav...Ali u svakom slučaju, i meni je najdraže imat doma knjigu koju mogu listat i triba kupovat knjige, ali internet je #1 šta se tiće pouzdanosti informacija. Ima i tu masu gluposti ka i svugdi, pa zato moraš gledat od koga dolazi informacija i kakvu školu/iskustvo ima osoba koja tu informaciju daje....Edited by: zoolog

Offline TILjO

• Punopravni član
    • FaceBook profile
Koja je ovo zmija
« Odgovori #13 u: Srpanj 19, 2007, 12:08:00 poslijepodne »
Moj je apel bio na tome da se ne postavlja jedno po jedno pitanje po Forumu... Ako već - kresni više pitanja! Zato sam rekao da je mogao prošvrljati po Internetu i saznati više o toj zmiji od toga je li otrovna ili ne... ako ga već zanimaju zmije. Razumiješ šta želim reći?
Mama Africa

Offline schox

• Punopravni član
Koja je ovo zmija
« Odgovori #14 u: Srpanj 19, 2007, 19:37:00 poslijepodne »

TILJOgledaj.... forum je zamišljen da se postavlja hrpa pitanja i da se na njih odgovara, zato mu je ime FORUM.

A ne razumijem dobru namjeru u tome što si napisao OT post da se ne postavljaju glupa pitanja, a ni sam nemaš odgovor. Ja sam zato reagirao , jer ako ja i postavim pitanje koje je tebi glupo pa neka o tome odluči pokretač teme i ukori me , a ne ti koji nemaš odgovor ali si svejedno našao za pravo dakritiziraš mene i moje pitanje.

Offline TILjO

• Punopravni član
    • FaceBook profile
Koja je ovo zmija
« Odgovori #15 u: Srpanj 19, 2007, 19:49:00 poslijepodne »
Joj, e, lega... Ajd, molim te!
Zaboravimo ovo natezanje... nema smisla, zaista!
Na drugim Forumima i u ostalim temama smo si OK,a ovdje, u ovoj temi si kao nismo dobri...
Nema smisla i zato završavam ovo natezanje!
A što se moga odgovora tiče, mislim da je bio korektan i da nije OT! Nisam u prvom postu napisao "glupa pitanja", već "suvišna pitanja"...
Vidim da se vrijeđaš na sitnice, pa ako sam te uvrijedio tim postom - ispričavam ti se! Dovoljno je da pogledam tvoj avatar i naježim se...
I da... Dao sam odgovor na tvoje pitanje, doduše malo opširan, ali mogao si iz njega zaključiti sve...
Nema beda, nema ljutnje što se tiče moje strane, kod mene je sve 5!Edited by: TILjO
Mama Africa

Offline Zluf

• Punopravni član
  • Spol: Muški  
    • flertanje
Koja je ovo zmija
« Odgovori #16 u: Srpanj 19, 2007, 20:56:00 poslijepodne »
@schox, slažem se tobom,nijedno pitanje nije suvišno il glupo ak je vezano uz temu.

Edited by: Zluf

Offline schox

• Punopravni član
Koja je ovo zmija
« Odgovori #17 u: Srpanj 19, 2007, 21:12:00 poslijepodne »

TILJO: "Plijen vjerojatno ubija davljenjem..."

zoolog: "Naše zmije izpodporodice Natricinae(bjelouška, ribarica)su isto otrovne, al njihov otrovvjerojatno ima efekta samo na plijen kojim se hrane..."

Gle stari isprika i nije potrebna ali naravno da je prihvačam.

Ali ti meni nisi dao adekvatan odgovor na pitanje nego svoju pretpostavku , ali si se osvrnuo na moje suvišno pitanje i naravno da me je to speklo.

...Tebe nije speklo ono s vazom kad su te svi natezali .

Offline TILjO

• Punopravni član
    • FaceBook profile
Koja je ovo zmija
« Odgovori #18 u: Srpanj 19, 2007, 21:27:00 poslijepodne »
U redu, moj grijeh! Morati ću se pozabaviti nekim zmijama iz se skupine, pa bubnut nekakav text na svoju stranicu... Da se ne bi dva zlatoroga opet ovako susrela...
    ...a što se tiče vaze, da, šizio sam, ali na kraju sam to izvukao na zajebanciju, jer se ne možeš ljutiti kad se ljudi šale!
Eto, stvar sređena - za mene! Ako se netko još ljuti ili vrijeđa - neka pojede glavicu luka kao jabuku, biti će mu bolje!

Mama Africa