Evo konačno i moga akvarija...
Ovo će u konačnici biti jedan azijski biotop sa malenim iznimkama u pogledu jednog para ancistrusa i možda jednom biljkom sa područja Južne Amerike... Akvarij je još u velikoj izradi i do konačnice ima još dosta...
Akvarij je DIY! Dimenzije su mu 70x40x31 cm (dxvxš). Debljina stakla je 6 mm. Ljepljeno je najobičnijim silikonskim ljepilom. Poklopac je također DIY, ali ga nema ni na jednoj slici (trenutno). Još je u izradi, odnosno radim na ugradnji rasvjete. U procesu je i izrada CO2 reaktora. Razmišljam staviti nekakvu tamnu pozadinu (iako mi sister navija za nekakvu sa biljem). Unutarnji filter sa pumpom za zrak (ne znam točno koji) i grijač Visi-Therm 75 W.
Što se tiče trenutnog stanja u akvariju... Dolje je dravski pijesak i gore šljunak. Još ću dodati šljunka, jer je ovo trenutno što imam unutra premalo. Od bilja je unutra trenutno
Vesicularia dubyana,
Eleocharis parvula,
Pistia stratiotes i
Ceratophyllum demersum. Od riba je unutra trenutno samo Ancistrus (vjerojatno ženka) ili je pleć (ne znam - prosudite sami o kojoj je vrsti riječ).
Slike nisu baš bajne, jer je fotkano mobitelom (Samsung SGH-X660v), a i rasvjeta nije bila pogodna za fotkanje. Tako da... su fotke takve kakve jesu!
Sa jedne mi se strane na akvariju odlijepila kutna ukrasna letvica - budem to zalijepio kroz par dana. Druga stvar je da mi ne zamjerite na onoj vazi iza akvarija, jer ona je ondje tek toliko da akvarij ne izgleda prazno dok ne stavim pozadinu... I, bez brige, kamin na kojemu stoji akvarij ne koristimo, dakle ni preko zime ne ložimo vatru u njemu, više je radi ukrasa i nekakve estetike u dnevnoj sobi...

Edited by: TILjO