Srpanj 20, 2025, 20:02:20 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: crvi za tarantule  (Posjeta: 5044 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline hiperblast

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
crvi za tarantule
« u: Srpanj 04, 2007, 14:18:00 poslijepodne »
nabavio sam nedavno dvije male tarantule. pterinochilus murinus i hysterocrates gigas. nisam još uspio proizvesti male brašnare pa ih zasad hranim samo skakavcima što klinci uhvate na livadi. cvrčke neznam kako bih uhvatio!
zanima me jel ih mogu hranit onim crvičima što se kupuju za ribolov?
naručio sam u jednom pet-shopu ličinke cvrčaka pa ču probat uzgajat cvrčke jer pojma nemam s čime ču ih hraniti preko zime!
osim brašnara, skakavaca i cvrčaka s čime još mogu hranit male tarantule? jel smijem hranit s nekim bubama što pronalazim tu i tamo? tj. s čime ih ne smijem hranit?

Offline Slavac

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 43
  • I'm only scary 'cos I'm Hairy.
crvi za tarantule
« Odgovori #1 u: Srpanj 04, 2007, 16:04:00 poslijepodne »

Bok.....sorry zaboravio sam ti ime

Osim navedenog mozes im davati i male fobase ,nek pljijen bude manji od same tarantule.Do zime ce narasti tako da ce i hranjenje bit lakse, iako ni sad vise nisu tako mali( oko3cm).Pazi gdje lovis skakavce zbog pesticida i sl......Ako ti treba hitno hrana i navracas u zg dat cu ti ja malih crvica.
ZG-istok

Offline Striček Matija

• Punopravni član
crvi za tarantule
« Odgovori #2 u: Srpanj 04, 2007, 16:55:00 poslijepodne »
dobrodošao na forum...

kako su veliki paukići? i od kud si?
crvi za ribolov se baš i ne preporučaju za hranu. na njima ima nekakvih bakterija i ljudi ih uglavnom izbjegavaju za hranjenje terarističkih životinja.

mlade tarantule možeš hraniti i nekim komercijalnim vrstama žohara...
a ako planiraš koristiti insekte iz prirode pazi da se na području sa kojeg ih sakupljaš ne koriste pesticidi. nemoj ih hraniti sa "agresivnim" vrstama insekata..dakle onima koje jedu druge insekte i recimo kornjašima sa kojima bi mladi paukić mogao imati problema....

Offline n.e.n.o

• Punopravni član
  • **
crvi za tarantule
« Odgovori #3 u: Srpanj 04, 2007, 17:15:00 poslijepodne »
ha..takav je moj problem kako nabaviti hranu za preko zime...kako uzgojiti brašnare???ili dali se mogu uzgajati skakavci...za cvrčke sam našao nešto dali to vrijedi i za skakavce...

Offline Striček Matija

• Punopravni član
crvi za tarantule
« Odgovori #4 u: Srpanj 04, 2007, 18:35:00 poslijepodne »
uzgoj brašnara i cvrčaka...

skakavci su posebna priča...

Offline hiperblast

• Punopravni član
  • **
crvi za tarantule
« Odgovori #5 u: Srpanj 04, 2007, 22:45:00 poslijepodne »

Citat: Strichek Matija
dobrodošao na forum...

kako su veliki paukiæi? i od kud si?
crvi za ribolov se baš i ne preporuèaju za hranu. na njima ima nekakvih bakterija i ljudi ih uglavnom izbjegavaju za hranjenje teraristièkih životinja.
mlade tarantule možeš hraniti i nekim komercijalnim vrstama žohara...
a ako planiraš koristiti insekte iz prirode pazi da se na podruèju sa kojeg ih sakupljaš ne koriste pesticidi. nemoj ih hraniti sa "agresivnim" vrstama insekata..dakle onima koje jedu druge insekte i recimo kornjašima sa kojima bi mladi paukiæ mogao imati problema....

nisu bas veliki oko 3 cm p. murinus i nesto manji h. gigas.
nabavih ih od slavca prije 2, 3 tjedna.
iz kutine sam. jel ima ovdje još netko da je iz kutine? žena što radi u pet shopu u kt mi je rekla da neki lik iz kt ima tarantule ali nije ostavio broj telefona tak da ga nemogu kontaktirat.
zasad ih hranim samo skakavcima jer cvrčka nemogu uhvatit a crve tek počinjem uzgajat!
btw koliko dugo mogu preživjet bez hrane?

Offline Saša Puttar

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Varaždin
crvi za tarantule
« Odgovori #6 u: Srpanj 05, 2007, 06:54:00 prijepodne »
Pa hrani ih skakavcima. Od crva rađe uzgajaj fobase bolji su od brašnara.A prek zime možeš kupiti u ZOO centru cvrčke. Ako nema u KT uvijek ih ima u ZG. Dali znaš da tvoji paukiči nisu za zezati se?

Offline Striček Matija

• Punopravni član
crvi za tarantule
« Odgovori #7 u: Srpanj 05, 2007, 08:27:00 prijepodne »
tu je netko sa foruma iz kutione...al nemam pojma ko...
možeš hranit pauke i samo sa skakavcima...
ako su jeli barem jednom kod tebe..mogu ovako mali izdržat bez hrane barem mjesec dana...ali sigurno im barem jednom tjedno možeš uhvatit po jednog skakavca.. noćnog leptira il tako nešto...

Citat: Dragon
Dali znaš da tvoji paukiči nisu za zezati se?

mislim da je Dragon htio pitat.. "Da li znaš da su te dvije vrste paukova malo "jačeg" otrova, malo više defanzivnije i u svakom slučaju nisu za početnika(?)".... mislim da je to htio pitat...

u svakom slučaju večina paukova dok su mali bježe od svega... večina ih bježi i kad porastu... ove dvije vrste koje ti imaš neće bježat nikuda već će se branit i probat ugrist... zato..pazi na prstiće...

Offline hiperblast

• Punopravni član
  • **
crvi za tarantule
« Odgovori #8 u: Srpanj 05, 2007, 11:02:00 prijepodne »
ma znam da su opasniji nego neke druge vrste! p. murinus je opak jednom mi je čak pbjegao ali sam ga uspio uhvatit neozlijeđenog. stvarno je brz ko munja! a h. gigas je ko beba. samo miruje ali jede više nego p. murinus!
zadnji put su se presvukli prije 2 tjedna. kada mogu očekivat da če se ponovo presvuč?

jel postoji pauk veličine tarantule a da je bezopasan? da ga možeš nosat po rukama! (znam da se tarantule nevole nosat po rukama i da su samo za gledanje)

Offline Nik

• Punopravni član
crvi za tarantule
« Odgovori #9 u: Srpanj 05, 2007, 11:28:00 prijepodne »
Iskreno hiperblast mislim da ne shvaćaš da doma imaš potencijalno opasne vrste paukova koji kad porastu neće bit ni blizu ovako mirni, neće bježat od tebe nego će se postavit u defanzivni položaj i čekat priliku da te roknu, zato moraš njima pristupat s velikom, velikom pažnjom i bolje za tebe da ti odrasli nikad ne zdimi iz terarija jer bi mogo imat opasnih problema. Ja zbog svojih klinaca ne držim otrovne vrste niti imam namjere makar mi je poecilotheria regalis, metallica jedna od najdražih vrsta, no za mene će bit nabavljive samo kao slike na zidu ;) Obrati pažnju na ostale vrste tarantula, imaš ih oko 900 pa obrati pažnju na neotrovne. Pogledaj odraslu aviculariu versicolor, chromatopelma cyaneopubescens, matijini nandhu-i :), neke brachypelme i još more njih. Ako si friški u tome rađe potraži pomoć prije kupnje jer ipak to nije zezancija. Sranje se može desit u sekundi, naravno ne namjerno

Ovo je dobronamjerni savjet pa te molim da ne shvatiš ovaj post kao kritiku nego samo želimo da znaš što držiš doma ;)

Offline hiperblast

• Punopravni član
  • **
crvi za tarantule
« Odgovori #10 u: Srpanj 05, 2007, 13:22:00 poslijepodne »
pa znam da su opasni! mislis da ja nebi htio neku "neotrovnu"!? hebi ga uzo sam što sam pronašao!
evo ako znas da netko ima bebice ovih pitomijih vrsta vrlo rado bih zamjenio ove divlje za brachypelmu, aviculariu, chromatopelmu, nandhu ili takvu neku šarenu pitomiju vrstu a ove dao nekom iskusnijem!

Offline Nik

• Punopravni član
crvi za tarantule
« Odgovori #11 u: Srpanj 05, 2007, 14:05:00 poslijepodne »
Hiperblast može li broj telefona na koji se možemo čuti? Slobodno šalji na pm pa ćemo se dogovorit nešto ;)

lp

Offline Infernal

• Punopravni član
crvi za tarantule
« Odgovori #12 u: Srpanj 05, 2007, 18:08:00 poslijepodne »
ja imam geniculatu, i prije je uvijek bjezala,sad je malo porasla ima nekih 12-14cm i sad nece da bjezi. od zadnjeg presvlacenja koje je bilo prije mjesec dana me napala svaki put kad sam htio da se pomakne... tak da imam osjecaj da su ovi jos agresivniji..
imam i maculatu koja se danas presvukla nisam uspio vidjet kolika je jer se dma sakrila ali kontam da mi nece bit lako kad jos naraste

pozdrav

Osijek.....

Offline united

• Punopravni član
crvi za tarantule
« Odgovori #13 u: Srpanj 08, 2007, 11:27:00 prijepodne »

Hiperblast sam da ti se javim, ja sam ti isto iz KT, ali imam samo brasnare i primjetio sam da ima puno malih, e sad cekat da narastu da ih moje kornjace mogu jest. Nazalost nas nam je pet shop nikakav pa nema žive hrane za kupit.
Kutina
Imam 2 crvenouhe zvijeri-spavaju vec mjesecima

Offline Saša Puttar

• Punopravni član
crvi za tarantule
« Odgovori #14 u: Srpanj 08, 2007, 12:32:00 poslijepodne »

Citat: united

Nazalost nas nam je pet shop nikakav pa nema žive hrane za kupit.

Kaj če vam sad pet shop? Pa u prirodi je sve puno kukaca. Ajde malo na svježi zrak pa lovite skakavčiče.

Offline hiperblast

• Punopravni član
  • **
crvi za tarantule
« Odgovori #15 u: Srpanj 08, 2007, 13:46:00 poslijepodne »

Kaj èe vam sad pet shop? Pa u prirodi je sve puno kukaca. Ajde malo na svježi zrak pa lovite skakavèièe.

moji paučiči više neče skakavce. pojeli svaki par komada i sada više neče! p. murinus je lud za muhama. čim mu ubacim muhu odmah se baci na nju! a h. gigas nije jeo več 5-6 dana. nudim mu ali neče! jel treba živog skakavca ubacit ili da ga ubijem prije? nekak mi se čini kao da se boje ako su skakavci živi!

Offline civi

• Punopravni član
crvi za tarantule
« Odgovori #16 u: Srpanj 08, 2007, 13:59:00 poslijepodne »
Živog,ali pazi da nije prevelik da nebi ozljedio(čitaj ugrizo)tarantulu...

Offline united

• Punopravni član
crvi za tarantule
« Odgovori #17 u: Srpanj 08, 2007, 15:18:00 poslijepodne »

Kaj če vam sad pet shop? Pa u prirodi je sve puno kukaca. Ajde malo na svježi zrak pa lovite skakavčiče.

Ma nije to problem nego zima (dobro moje kornjace ne moraju jest zivu hranu jedu ribu, meso i sve to) ali ipak treba i ziva hrana pogotovo kaj se tice paukova, gustera i tih zivotinja
Kutina
Imam 2 crvenouhe zvijeri-spavaju vec mjesecima

Offline Saša Puttar

• Punopravni član
crvi za tarantule
« Odgovori #18 u: Srpanj 08, 2007, 20:43:00 poslijepodne »

Ma nije to problem nego zima (dobro moje kornjace ne moraju jest zivu hranu jedu ribu, meso i sve to) ali ipak treba i ziva hrana pogotovo kaj se tice paukova, gustera i tih zivotinja

pa još je puno do zime. Za to vrijeme budu crvi narasli.

Offline Slavac

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 43
  • I'm only scary 'cos I'm Hairy.
crvi za tarantule
« Odgovori #19 u: Srpanj 12, 2007, 22:23:00 poslijepodne »
Citat: hiperblast

Kaj èe vam sad pet shop? Pa u prirodi je sve puno kukaca. Ajde malo na svježi zrak pa lovite skakavèièe.

moji pauèièi više neèe skakavce. pojeli svaki par komada i sada više neèe! p. murinus je lud za muhama. èim mu ubacim muhu odmah se baci na nju! a h. gigas nije jeo veè 5-6 dana. nudim mu ali neèe! jel treba živog skakavca ubacit ili da ga ubijem prije? nekak mi se èini kao da se boje ako su skakavci živi!

Ako nece jest par dana nije problem,ponudi mu kasnije.Ako opet nece vjerovatno ce se presvuc.

Imas male tarant. pa ce se presvlaciti cesto..... svakih 40-50 dana. Ponavljam ,daj mu plijen koji je manji od njega.Ako je gladan jest ce 110%,ne boji se on plijena vec tebe (dok otvoris poklopac stvoris previse vibracija).Ako zelis gledat kako napada i jede .........izbusi na poklopcurupu(1cm) kroz koju ces ubacivat plijen.Tako neces morat otvarat citav poklopac ,znaci nema vibracija.Jedina vibracija ce bit udarac plijena u pod,a to ce biti signal za napad tvom pauku......Tu rupu ces pokrivat kovanicom da ti pauk ne zbrise.Hrani ga uvecer,onda je najaktivniji.
ZG-istok