imam tri betta ženke,od toga jedna je napuhnuta i nakostriješene ima ljuske,povlaći se na površinu legne na neku biljku,ne jede puno jer se skoro ni ne kreće,druga ima neku izraslinu pod glavom između škrga jede i kreće se normalno,treća je sve pet. ova prva kad se i pokrene ima pratnju druge koja kao da ju proućava ili tjera.štada radim?
Kolega Rkova,
Pokušavam suosjećati s vama jer mi vodimo bitku sa SIDRENIM CRVOM.Ali ako kažete da riba izgleda kao ova na slici:

Hitno sa njom van, i pazite i na sebe, TRBUŠNA VODENICA-Dropsy.Ne dozvolite da slučajno "pukne" u tom tanku imate totalni pomor, zajedno sa biljkama, a tank nakon pražnjenja (potpunog) u hipermangan.
Ostale sumnjive, u veliku koncentraciju MEDIMORA-a, + slane kupke svakih 2 sata.Nekoliko primjeraka smo na taj način uspjeli spasiti prošle godine.Jedan je čak izgledao ovako:

Za nastanak ovih bolesti, najčešće okrivljuju loše održavanje akvarija, ali ne nasjedajte, mi smo kupili bolesne platy-e u PET SHOP-u u Zagrebu.
Po pitanju vode u tanku u kojem je bolesna riba, obavezno ispraznite 50%, i zamjenite svježom.Dodajte obvezno novo potrebnu količinu soli!
Lijepi pozdrav!