Mdakle ovak,
Kompletiral sam zivinu koja ce biti nutra, jos su neke modifikacije u toku, uglavnom trenutno pacam slijedece:
1. 2 muska skalara (tigi i zuco), te jedan crni (nadam se zenka ali...). U karanterni su trenutno jos dva (nadam se zenkice) od Kajtena (THX!).
2. 4 tetre udovice, koje mislim donirati nekome kada se iskaranteniziraju Kajtenovi prugasti slajeri
3. 2 sijamca algara - komunalci ostaju
4. 3 acnija (1m+2z) - komunalci ostaju
5. 6 gupija (2m+4z) idu van uskoro prije dodatnih skalara
6. 3 molija (2m+1z) - napravit cu preraspodjelu, odnosno 2-3 zenkice i 1 muskic
Ono kaj izbacujem, stavljam u sadasnju karantenu od 45L koja ce biti "fukodrom" za zivorotke

. Pa ce biti friske hrane za skalare i mojeg oskara i nigrice

u 200L (s tendencijo na 450L

)
Posto sam zivinu manje vise ukompletirao, sada muku mucim s biljkama. Naime imam trenutno nutra anubije nane, rogoz po coskima, jedan mini-ehinodorus ozelot ispod panja, i dvije grancice ludwigije repens iza panja u sredini desno, neki mikroehinodorus koji nikako da krene u produzetku panjeva i javansku mahovinuna panju koja nakuplja alge na sebi i izgleda katastrofa...Imam jos neke dvije biljcice kraj mini ehinodorusa koje mozda neko strucniji od mene skuzi kae...
Od HWa, u 145L, imam 4x18L philips daylight vulgaris s DYI reflektorom, JBL CrystalProfi250 (700L/h, 4 god. garancije i radi mrak), 200W grijac, zracna pumpica, te DYI CO2 koji je instaliran jucer i nikak da krene (vele 24-48h pa da vidimo)...Rasvjeta radi 2x18W od 11:30 do 23:30 a drugih 2x18W od 17:00-22:30.
Podloga je neka zemlja u belugu za 35 KN vrecica, preko toga 6kg vulkanita i pijesak. Trenutno od prihrane stavljam samo tu i tam neke tabletice (florennete T od sere)...
Nitrite,nitrate i amonijak nisam mjerio jer nemam testere, PH je ok po trakici ali KH i GH na trakici je visok (koristim pipovacu)...Takodjer mi se javlja neko bijelo smece ko pepeo po anubijasima (nije do sada u starom akvacu s slabijim svjetlom), a po javanskoj imam vjerojatno smedju algu koja se prosirila i na neke dijelove stijene (vidim dva tri fleka)...
Prije nego nakeljim slikice, molba strucnjacima da mi pomognu dalje oko uredjenja (koje biljke, gdje, ako imaju visak koju, prihrana, itd...) te kaj da radim da sredim alge (rasvjeta, co2,...)...Hilfe!
Eh da, slike:
- moje siroce od 145L, ove cudne uske "ribice" su moji kapitalci skalari koji gledaju koji klinac ja manevriram pred akvarijem

- ovo je vec priprema za poziranje

- zuco-predator ( r.i.p. gupi-count: ~7)

- izrazito zivcana i agresivna zivotinja, ne hraniti rukom blizu povrsine...

- zovite me terorist! ovo je bilo vec poziranje!

- drugi indijanac, inace cool tip koji izbjegava frku, ali kad ga izprovociraju, onda i zuco pokupi batine...

- ovo je black-ninja ili nincoka (nisam zicer da li je musko ili zensko, meni lici na zenku, pa ako ima koji strucnjak moze komentirati...)

- ovaj zepelin producira male molije ko lud svakih 30-40 dana po 25-35 komada, pa ako kome treba malaca...inace danas ili sutra je porod (barem bi trebao biti)

- ovo su Kajtenovi skalari u karanteni, bit ce pridruzeni magicnoj trojci u nadi da ce mozda oformiti parove...Malo su bledi od slikanja, inace imaju 3 lepe crne prugice po sebi...