Kolovoz 16, 2025, 05:32:01 prijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: ZOO shopovi u Međimurju  (Posjeta: 3872 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Mišel

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
ZOO shopovi u Međimurju
« u: Lipanj 24, 2007, 17:30:00 poslijepodne »
bok,novi sam na forumu i imam 4 akvarija koji su godinama prazni pa bih molio ako netko zna gdje se u Međimurju mogu kupiti ribice.

Offline Mišel

• Novi član
  • *
ZOO shopovi u Međimurju
« Odgovori #1 u: Lipanj 24, 2007, 22:09:00 poslijepodne »
evo upravo sam počistio akvarij,sutra jos moram staviti filter i pumpu i grijač,koje bi mi vi ribe preporučili?

Offline E&D

• Počasni član
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
  • Davor Žerjav
    • http://www.fotodavor.com
ZOO shopovi u Međimurju
« Odgovori #2 u: Lipanj 24, 2007, 22:16:00 poslijepodne »

Bok. Nažalost u Međimurju nema zoo shopova s ribicama. Ako misliš da ima, ne kupuj tamo. Najbolje ti je otići do Varaždina u Zoo centar i tamo tražiti ribe.

ALI. Vidim da je akvarij tek krenuo u pogon. Ribe zaboravi barem 2-3 tjedna. Skini"Vodič za početnike", pročitaj i kreni polako.

Offline Mišel

• Novi član
  • *
ZOO shopovi u Međimurju
« Odgovori #3 u: Lipanj 24, 2007, 22:32:00 poslijepodne »
ja znam za jednog privatnika Ðuru Baranašića kod njega sam kupovao papige on ima nekoliko vrsta hladnih i toplovodnih.trgovina se tove ZOO park.jos me zanima koliko bi dana moj akvarij od 80 l bio čist bez filtera?

Offline E&D

• Počasni član
  • Punopravni član
  • Davor Žerjav
ZOO shopovi u Međimurju
« Odgovori #4 u: Lipanj 24, 2007, 22:41:00 poslijepodne »

Gle, ak hoćeš ozbiljno u akvaristiku preporučam ti da prvo akvarij startaš kak spada - nabavi osnovnu opremu (filter, grijač, rasvjetu i podlogu) i onda stavi sve u pogoni pričekaj to jedno vrijeme da ti se voda pripremi. Ima ljudi koji imaju akvarije bez filtera, ali to je više posla i brige i nevolje od kupnje jednog prosječnog filtera za 80 litara (koji košta oko 200 kn). Grijač je između 100 i 150 kn. Svjetlo si složiš sam za male pare.

Moja osobna preporuka - nemoj kupovati ribe u Čakovcu, jer nemaš nijedan ozbiljan dućan s ribama. Zoo centar u Varaždinu se nalazi u ulici desno nakon one benzinske na Banfici. To je nekakvo raskrižje u zavoju (preko ceste lijevo je neki trgovački centar). Voziš ulicom 100 m i na lijevoj strani ne možeš fulati veliku novu zgradu. Tam je i nogometno igralište.

Offline Mišel

• Novi član
  • *
ZOO shopovi u Međimurju
« Odgovori #5 u: Lipanj 25, 2007, 21:50:00 poslijepodne »
jučer sam složio akvarij.sutra idem u nabavku bilja i riba. koja je optimalna temp. za gupije?

Offline aquavu

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 54
  • 095 518 79 17
ZOO shopovi u Međimurju
« Odgovori #6 u: Lipanj 25, 2007, 22:35:00 poslijepodne »

Strpljenja kolega,strpljenja.Poslušaj Elenu& Davora ako se misliš ozbiljno baviti akvaristikom.Ako ne misliš onda ok,piči i ne pitaj nikog za savjet.

Offline E&D

• Počasni član
  • Punopravni član
  • Davor Žerjav
ZOO shopovi u Međimurju
« Odgovori #7 u: Lipanj 25, 2007, 23:48:00 poslijepodne »
Nemoj gurati ribe u akvarij koji nije zacikliran. Riskiraš pomor riba ili trovanje amonijakom ili trajna oštećenja životinja. Za gupije je (kao i za većinu toplovodnoh riba) 25 C optimum. Tu temperaturu ćeš kroz ljeto teško održavti - popet će ti se na 30 i više stupnjeva.