Kolovoz 16, 2025, 13:20:09 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: briga o gupijima  (Posjeta: 2540 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline eve22

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
briga o gupijima
« u: Lipanj 19, 2007, 20:42:00 poslijepodne »

malo sam kopala po furumu al nisam nasla bas odgovore na moja pitanja pa ako neko ima vremena nek mi objasni

tek 2,3 mj bavim se po drugi put aq, i imam dve zenke gupija i muzjaka.

zenke vidim da imaju jaja ... i jedna ih je negdje "ispustila" pa me zanima dal ih se moze nekako raspoznat i nac? a druga mislim da ce ubrzo isto ih negdje pustit.

vidila sam po pet shopovima da koriste ona rodilista po njihovim aq...pa me zanima dal je to full potrebno ili se nesto drugo moze izvest?

procitala sam da moraju imat non stop filtriranu vodu dakle stavit u neku posudu ili full manji akvari sa strane nema smisla...jer ako ispusti jaja moram stavit i muzjaka a filter za mali akvari nemogu nac pa bi ih mlaz vode normalnog filtera mlatarao svugdje, zar ne?

dakle sta vi predlazete da radim s njima?

ja bi najradje ako nadem jaja stavila ih u neku posudu sa strane mjenjala vodu redovno i kad ribice postanu dovoljno velike stavila u aq

ajde da cujem vase idije

nemojte se ljutit ak sam nesto krivo napisala..

freend mi je reko da oni direktno rade male dakle nemaju jaja ko skalari i slicno... sad sam totalna zbunjola jer maaalih ribica ne vidim da plivaju

Edited by: eve22
Rovinj

Offline perovski

• Punopravni član
briga o gupijima
« Odgovori #1 u: Lipanj 19, 2007, 21:17:00 poslijepodne »
da, gupiji su živorotke, što znači da ženka svaki mjesec ima podmladak i to žive mlade ribice (nema jajašca, ikre..)...
...dovoljno je imati plutajućeg bilja da se mladi mogu sakriti i najjači će preživjeti...

...slavonac sam...

Offline dzecevic

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 40
briga o gupijima
« Odgovori #2 u: Lipanj 19, 2007, 21:36:00 poslijepodne »
Gupi su zivorotke i rode zive male. Briga ti se svodi na to da imas dosta plutajeceg bilja (rogolista) i drugih mjesta gdje ce se malci sakriti kada ih netko progoni.

Recimo dobar zaklon za bebe je ona kosara za bilje naopako okrenuta, ali posto pluta gore trebas staviti kamen.

Offline Gita

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 44
briga o gupijima
« Odgovori #3 u: Lipanj 20, 2007, 10:55:00 prijepodne »
ako nisu imale zaklon, moguće je i da su bebe pojedene...meni je jedna gupica izbacivala bebe po dnu dok je druga plivala za njom i tamanila...uglavnom ti se bebe sakriju i umire...meni su sad tek počele malo izlaziti, a nekima se napokon vide i perajice (prošlo je tjedan dana)
Mamini gmazovi:
D 25.06.2008.
L 16.04.2011.

Offline eve22

• Punopravni član
briga o gupijima
« Odgovori #4 u: Lipanj 20, 2007, 11:55:00 prijepodne »
bumo videli;) pokusavala sam ih nac el ih ne vidim nigdje
Rovinj

Offline dzecevic

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 40
briga o gupijima
« Odgovori #5 u: Lipanj 20, 2007, 12:17:00 poslijepodne »
Ja imam sada par bebaca platija, tu i tamo ih vidim po akvariju. Nekada ih vidim nekada ne :)

A imam jos 15tak gupija od cca mjesec dana i 4 platija od isto toliko :)

Ja skontao da kod tih novih ribica, par dana starih nista cudno da ih vidis pa da ih nevidis :)

Pozdrav.