Studeni 05, 2025, 22:26:43 poslijepodneNajnoviji Član: bota

Autor Tema: skalari pomoć  (Posjeta: 910 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline ivanka

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
    • između korica
skalari pomoć
« u: Lipanj 19, 2007, 11:11:00 prijepodne »

nisam sigurna jel se smije linkati ovak po forumu ali kad mi jako malo ljudi odgovara na temu a sigurna sam da ima ljudi sa sličnim iskustvima ili barem bolje upoznatih s lijekovima...

upomoć!

https://www.akvarij.net/forum/forum_posts.asp?TID=24902&P N=1&TPN=2Edited by: ivanka
u oblacima

Offline HRVOJE

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 55
skalari pomoć
« Odgovori #1 u: Lipanj 19, 2007, 13:59:00 poslijepodne »
..opet isto?

Offline ivanka

• Punopravni član
    • između korica
skalari pomoć
« Odgovori #2 u: Lipanj 19, 2007, 18:27:00 poslijepodne »

Citat: HRVOJE
..opet isto?

ne znam jel opet isto jer ne znam na što misliš. meni skalari do sad nisu bili bolesni. ovo nije bila tipčna bolest peraja jer su dva skalara uginula potpuno bez simptoma. a ako misliš na to da se o bolestima skalara već pisalo jest ali nisam našla adekvatan odgovor...

zahvaljujem svima na pomoći unaprijed
u oblacima

Offline HRVOJE

• Punopravni član
skalari pomoć
« Odgovori #3 u: Lipanj 20, 2007, 09:39:00 prijepodne »
..stavila si link na kojima se pisalo o bolesnim skalarima,pa pitam da li su isti simptomi....po slikama,nema dvojbe da se radi o bakterijskoj infekciji,a u zadnjem stadiju napredovanja bolesti vidljiva je dezintegracija peraja...savjet:sera bactopur direkt prema uputstvu riješava trajno problem...neki skalari na fotkama imaju deforiranu leđnu peraju,izgleda kao prelomljena,meni je to vrlo ružno,ako nisu takvi kupljeni,akvarij je prenizak za tu vrstu riba,moja preporuka je da akv.za držanje skalara mora biti 50 cm visine,pogotovo ako je sa podlogom,tada neće dolaziti do takvih deformacija

Offline ivanka

• Punopravni član
    • između korica
skalari pomoć
« Odgovori #4 u: Lipanj 20, 2007, 13:57:00 poslijepodne »
juwel rio 180, velikom crnom se peraja svinula dok se kao beba provlačio među granjem. bactopur dosad nije pomogao... Edited by: ivanka
u oblacima

Offline HRVOJE

• Punopravni član
skalari pomoć
« Odgovori #5 u: Lipanj 21, 2007, 09:31:00 prijepodne »
...baktopur direkt,tablete,garantiram da će pomoći

Offline ivanka

• Punopravni član
    • između korica
skalari pomoć
« Odgovori #6 u: Lipanj 22, 2007, 13:52:00 poslijepodne »
nisam znala da postoje bactopur tablete. problem je u tome što nisam u mogućnosti nabaviti ljekoave brzo. razmišljam o tome da napravim zalihe

inače, veliki crni mužjak (koji je tamo naslikan s raspadnutom perajom) je uginuo, tri bebe koje sam zadnje uselila se drže o.k. Jedu, aktivni su, nemaju vanjskih simptoma, pa sad malo stajem na loptu, mijenjam vodu i čekam. možda se ni ne razbole ako su oni unjeli tu bakteriu u vodu...

u oblacima