Koliko sam do sad uspio pročitati i vidjeti, svakako je najbolje imati što manje vrsta i saditi ih u grupama, ali ja sam se oglušio na to, pošto sam nov i zanimaju me biljke svašta sam ja natrpao u svoj akvarij (to sam u svakom slučaju napravio iz znatiželje, da vidim kako se koja vrsta ponaša i što zahtjeva........ da steknem neko iskustvo, a ne da se sve svodi na čitanje, jednostavno sam morao probat)......... to mi je prvi setup, pa puno ne očekujem........... ali vidio sam ja na forumu i dosta akvarija s više vrsta i to me je svakako impresioniralo (a za to treba imati stvarno iskustva, svaka čast nekim kolegama), tako da se neka pravila moraju i malo zaobići i napraviti ono šta se tebi sviđa, a ne drugima....... ali svakako je najbolje učiti na iskustvima iskusnih akvarista......... a sva mišljenja i savjeti su i više nego dobrodošli (bilo dobri, bilo loši), a nekad je najednostavnije i najbolje poslušati iskusnije (ja to nisam (iskusan), pa me nemoj slušati).......... ovo s rotolom je dobra ideja, ali ja bi na tvom mjestu pokušao užicati neki pelcer Ludwigie repens, to mi je tako super biljka, maleni listići kojima naizgled akvarij izgleda veći, odozdo listovi crveni, a odozgo zeleni, što je baš super kontrast na samoj biljci, a i s ostalima oko nje, a brzo raste tako da je brzo možeš formirati kao grm, a to je ono što bi ti htio ako sam dobro shvatio......... ja ju pokušavam nabavit.........ali to ti je moj subjektivni stav, tako da se ti drži svoje rotole (a ako se ne varam, barem mislim da bi i ona bi trebala imati nešto malo crvenkaste listove koji su sitni, tako da ti je to u principu svjedno).......

a jesam se nadrobio gluposti.......... baš sam smotan
lijepi pozdrav

Edited by: Boby