Studeni 05, 2025, 22:24:58 poslijepodneNajnoviji Član: bota

Autor Tema: Cyrtocara moorii  (Posjeta: 881 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Domba

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
Cyrtocara moorii
« u: Lipanj 17, 2007, 17:16:00 poslijepodne »

Ribe su stare oko 8 mj. veličine nekih 7cm. Jučer sam primjetio čudno ponašanje među njima, jarko su se obojali i sve četiri ribe se vrtjele u krug i vijale - tipično ponašanje za "predigru" ako to mogu tako nazvati. Nakon nekih sat vremena primjećujem u najveće ženke ispupčenje kod analne peraje i zatvorena usta sa nekoliko jajašaca.

Zar nisu premladi?Koliko znam moorii sazrijevaju sa nekih godinu i pol, tako da me ovo totalno zbunjuje. Do uparivanja još nebi trebalo doći.

Da li netko zna o čemu se ovdje radi? Gospodin Bojko....?
OSIJEK-ČEPIN/MALAWI

Offline Mastino

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
    • AVOID HYBRIDS!
Cyrtocara moorii
« Odgovori #1 u: Lipanj 17, 2007, 18:04:00 poslijepodne »

i mene to interesira, jer kolko znam oni bi trebali biti spolno zreli tek sa godinu i pol do dvije ili minimalno 10cm iako zenke mogu biti i malo manje kad dostignu zrelost.

p.s. mozda im jednostavno pasu uvjeti u AQ i ako ih kvalitetno hranis pa su sazrijeli prije. bas me interesira sta ce reci iskusniji ciklidasi.
Edited by: Mastino

Offline makai

• Punopravni član
Cyrtocara moorii
« Odgovori #2 u: Lipanj 17, 2007, 19:52:00 poslijepodne »
biti će prije da počele ratničke igre i prepucavanja mužjaka. a za ženku jesi li siguran da je ženka i da ima puna usta?
Cichlid ULTRA power/Zagreb-Jazbina

Offline Domba

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
Cyrtocara moorii
« Odgovori #3 u: Lipanj 17, 2007, 20:32:00 poslijepodne »

Vidio svojim očima. Točno se vidi kojisu mužjaci, odvojio sam dva para zasebno iova dvojica se nonstop prepucavaju, ali ovo je definitivno ženka vide se sitne žute kuglice u ustimai ima kao podvoljak. Inaće je nešto svjetlija i ima zaobljene peraje, mužjaci izduljene i zašiljene.Ma nema greške, ostao sam zapanjen kad sam vidio.
OSIJEK-ČEPIN/MALAWI

Offline makai

• Punopravni član
Cyrtocara moorii
« Odgovori #4 u: Lipanj 18, 2007, 11:56:00 prijepodne »
ako je tako odvoji ženku od ostalih, i nemoj se iznenaditi ako se od prve ništa ne desi. nego reci mi kako razlikuješ ženke od mužjaka?
Cichlid ULTRA power/Zagreb-Jazbina

Offline TILjO

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 39
    • FaceBook profile
Cyrtocara moorii
« Odgovori #5 u: Lipanj 18, 2007, 13:24:00 poslijepodne »

Citat: Domba

Točno se vidi koji su mužjaci, odvojio sam dva para zasebno i ova dvojica se nonstop prepucavaju, ali ovo je definitivno ženka, vide se sitne žute kuglice u ustima i ima kao podvoljak. Inaće je nešto svjetlija i ima zaobljene peraje, mužjaci izduljene i zašiljene.

Ja sam ove svoje promatrao isto po bojama i perajama iako su još mladi. Samo je jedan dosta svjetliji i sa zaobljenim krajem leđne peraje. Ostali su kontra svemu tome - tamniji i zašiljenih peraja. Još su mladi i ne mora biti da se među njima krije samo jedna ženka, dok se potpuno ne razviju teško je bilo šta reći.
Domba, tvoji su veći, pa je moguće svašta... Nadam se da će ti uspjeti od prve...
Mama Africa

Offline TILjO

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 39
    • FaceBook profile
Cyrtocara moorii
« Odgovori #6 u: Lipanj 21, 2007, 16:14:00 poslijepodne »
...i tako su moji, naposlijetku, Mooriiji uginuli!
Ostao je jedan...

Mama Africa