I eto! Gotovo!
Barem se nadam...

Sad je 1:41, i ja sam mrtva umorna. Ne od posla, nego nervoze i ljtunje. Ljuta sam sama na sebe...

Kako ste mi predlozili preslozila sam akvarij. Kupila sam danas tetrin substrat, cak i initial sticks,
lijepo poslozila "nizbrdo", preko toga stari pjesak, pa novi koji je nesto sitniji (takodjer danas kupljen)
jos jednog anubiascica (kojeg imam od prije i lebdio je u malom plasticnom akvariju sa malim platijima)
svezala za panj, poredala tehniku, nasula vodu + aquasafe, i kad sam dosla do pola sama sam na sebe
pocela vikati. Tek sam onda skontala da taj novi pijesak (koji kad malo bolje razmislim nije ni trebao)
nisam ni proprala, a kamo li prokuhala...

Najgora sam!
I nije sto je voda prljava. Vecina necistoca je isplivala i pokupila sam je onom forom sa casom,
ali to sto ne znam kakvih sve "baja" ima unutra me pojede.
Ipak sam na nagovor mog dragog nasula vecinu vode i pustila pumpu da radi. Istini za volju dosta brzo
su te lebdece necistoce nestale. Ostalo mi samo da se nadam i Boga molim da nece biti puzeva,
ili ne daj Boze kakvih bakterija, virusa, crva i sl... stetocina...
Htjela sam ja sav pijesak izvaditi i oprati, ali vec je bilo 23,30! Tako mi i treba kad sam pocela u 21,30!
Onda je moj M poceo ostajati bez zivaca i ja natocih vodu...
Sta sa ribama? Vratiti ili ne vratiti. Mislila sam samo da im zrak uvedem u kantu do sutra.
A onda je opet moj dragi progovorio i tako ribe zavrsise u tanku pa sta bude.
Neonke su mi istresirane dobro. Cini mi se da su im skrge crvenije nego obicno.
Da me pogresno ne shvatite takve su bile odmah po prebacivanju iz kante...
Mozda im je falilo zraka... Bile su tamo cca 2,5h! Je li to puno? Bile su u 6-8 l vode?
Vidjet cemo sta ce biti sutra...
Evo i nekih slicica...
Biljcice su vani...

Substrat: (Nemoj da mi se smijete za ovaj radio.

Ugradjen je u ormar i ne moze se izvaditi, a stan nije nas...
Osim toga on radi...)

Ako neko ne zna, a zanima ga ovako izgleda taj tetrin substrat. Ja sam mislila da je to neki mulj, a kad tamo:

Moja "nizbrdica"

Ipak nisam uspjela prekriti sve zelene kamencice, koji su kasnije i tako izasli jos vise van prilikom sadnje...

Trebala sam djecu zaposliti da ih jedan po jedan izvade. Ko rizu kad cistis...

Privezani novi anubias:

Ovako ce izgledati:

Mutna voda:

Bistra voda poslije 30-45 min:

Eto toliko za ovaj put. Mozda stavim sliku stanja sutra... Mislim danas...

P.S. Za Ministra: hvala u svakom slucaju, taj sam odgovor vec dobila u prvom odgovoru od HELENA & MARKO
P.P.S. za sve: oprostite na previse slika... Nisam mogla izabrati manje...