Evo ponovno jedne pozadine.
Ovaj put se radi o ciklidariju od 200L. Nutra se koprca jedan oskar, dva pleha, i 5 nigrica.
Ideja je da napravim pozadinu u koju bi mogli nigrici imati skrovista i pecine da izbacim plasticne dvorce i ostala sranja is aq...

Posto imam bageriste u aq, ideja je bila i da napravim dio u koji ce ici podloga/vulkanit u koji bi mogla ici neka biljka kojiu baregisti ne bi mogli iskopati ni zamutiti vodu...
Takodjer sam integrirao odvode i dovode da se ne vide u aq, posto imam vanjski filter. Jedina zamjerka je to sto se trenutno vidi grijac i zracni kamen.
Grijac ce ici u skoroj inkarnaciji van u posebni kanister kroz koji ce ici voda kroz vanjski filter.
Faze izrade:
1. uzmemo stiropol 5cm 100x50 izrezemo na dimenziju, poljepimo ga s aq silikonom do sirine od 15 cm (tri ploce).Integriramo poprecne odvode i dovode.
(Ova stijena je predvidjena da ima dva vanjska filtera, od kojih jedan je pogonjen 1000l/h protocnom vodenom pumpom koja se nalazi u pecini na vrhu i sluzi ujedno i kao pumpa za cirkulaciju vode.)
2. Uzmemo buslilicu na koju namontiramo zicanu cetku, napravimo okvirno reljef kakav ocemo...
3. Uzmemo kvalitetniji upaljac (zippo je mrak), i spalio stijenu da dobijemo sto prirodnije konture. Razrezemo stijenu tako da prati konture i da stane u aq. Spalimo rubove
4. Hidrazan 3kg/33kn se nanosi sloj po sloj. Iza svakog sloja ide temeljito susenje i pranje stijene, te ponovno susenje. Dovoljno je 4-5 slojeva nanesenih cetkom. Hidrazan sluzi za hidroizolaciju tankova pitke vode, nema atest za upotrebu u prehrani, ali ce savrseno posluziti za izolaciju stiropola od vode. Druga opcija je da koristimo stirodur koji je 5-6 puta skuplji...
5. Kada se zavrsni sloj dobro osusi, uglavimo ga u aq, i zasilikoniziriramo za zadnju stranu. Susenje traje nekih 4-5 dana (ovisno o kolicini silikona).
6. Probno punjenje. Napuni se akvarij do gornjeg ruba, i ostavi da stoji 3-4 dana. U tom periodu treba dobro pratiti da li slucajno negdje imamo rupe u hidrazanu i da stiropol ne pusta bijelo. Ovo je izuzetno bitno, inace ce ribice nakon par mjeseci plutati ledjno. Eventualna ostecenja saniramo unutar samog akvarija, hidrazanom i silikonom.
7. zavrsno punjenje. ako imate zaciklirane vode i filter, ulijte to unutra i pustite ribone da plivaju...
U nastavku slike moje stijene - izrada i kak to izgleda u nutra...

Edited by: Kassad