1. pa za biljni akvarij - C02 naravno da, diy boce i kupi gotove ljestve one od nutrafina, doziraš ga mislim tako da napraviš mješavinu da ti ide mjehurić po sekundi ili tako neka spika, ima tu na forumu, možeš i izračunat kolko ima co2 (tako da izmjeriš čini mi se ph i gh ili gh i dh (neznam točno ali kombinacija jednog od tog dvoje imam zapisano al nisam sad doma, i skineš onda sa neta tabelu u koju uvrstiš te vrijednosti i ako ti je tolko veliko a imas unutra ribice, onda malo smanjiš ili isključiš na dan - dva)
2. gnojivo pretpostavljam misliš na tekuće, mi koristimo nutrafinovo novo, sa dodatkom željeza
3. podloga, npr. za tako mali akvarij mislim da se ne trebaš zezati sa DIY nego kupiš gotovu (npr. tetrin complete supstrat), i mislim da bi to trebalo biti to
u našem mješanom akvariju su više manje sve biljke ne previše zahtjevne, no sve se drže i rastu i razvijaju i bla bla bla, i mislim da bi mogle i one malo zahtjevnije.... te pazi da ti fulter nije prejak, jer mislim da biljke nisu baš neki ljubitelji prevelikih strujanja
to je ono najosnovnije, a za dalje nek se javi neki napredniji član, no bilo je prije dobar članak na početnoj (dok je bio ''stari izgled'' foruma o makro i mikro elementima) a ako ti se i dalje nitko ne javi, prebaci temu pod biljke, ili otvori tamo opet.