Kolovoz 14, 2025, 08:58:21 prijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: pomoć  (Posjeta: 2175 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline buduća mama

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
pomoć
« u: Lipanj 06, 2007, 13:18:00 poslijepodne »
Pozdrav svima!
Ukratko...
1. vec nekoliko ribica kroz par mjeseci mi se ovak obijesi i onda ugine      Zasto?
2. Sta se desava sa repicem moga odvaznog muzjaka gupija?

Molim vas pomoc i hvala na odgovorima.
Pozdrav

tildich

Offline babyboom

• Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
pomoć
« Odgovori #1 u: Lipanj 06, 2007, 13:29:00 poslijepodne »

http://www.akvarij.net/default.asp?id=37&mnu=37&ACT= 5&content=130

pogledaj ovdje...meni je taj članak jako puno puta pomogao!

da, svakako provjeri što je s vodom...Edited by: babyboom

Offline riky&iwa

• Punopravni član
pomoć
« Odgovori #2 u: Lipanj 06, 2007, 15:03:00 poslijepodne »

koji ti je omjer muških i ženskih i u kolko litara da li je dovoljno zacikliran akvarij?

nabavi mali akvarij od desetak litara, mali grijač, termometar, pitaj u pet shopu da ti daju neki lijek širokog spektra djelovanja (od tetre general tonic ili od sere bactopur), posoli taj mali akv, i digni temperaturu na 30 C, te ako već imas pumpu za zrak, onda kupir razdjeljnik, podešivać protoka i onaj kamen za raspršivanje zraka, te napravi aerizaciju u tom 'karanmtetnskom akvariju', ili kupi spužvasti filter kojeg pogoni pumpa za zrak (cca 50kn)

dok se liječe, baci se na rješavanje problema u glavnom akvariju - testiraj vodu i riješi problem ako ga uopće ima, ako ne onda je boleština uzrokovana stresom

iako ti možda bude skupo izvest taj karantenski akvarij, vjeruj mi isplati se do svake zadnje lipe, više nego neke druge ''potrepštine'' za glavni akvarij

Offline babyboom

• Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
pomoć
« Odgovori #3 u: Lipanj 06, 2007, 20:26:00 poslijepodne »
kolege!

Offline nikily

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Lokacija: R'lyeh
  • She's lost control
    • Chaos in motion
pomoć
« Odgovori #4 u: Lipanj 07, 2007, 11:53:00 prijepodne »
Citat: riky&iwa

koji ti je omjer muških i ženskih i u kolko litara da li je dovoljno zacikliran akvarij?

nabavi mali akvarij od desetak litara, mali grijač, termometar, pitaj u pet shopu da ti daju neki lijek širokog spektra djelovanja (od tetre general tonic ili od sere bactopur), posoli taj mali akv, i digni temperaturu na 30 C, te ako već imas pumpu za zrak, onda kupir razdjeljnik, podešivać protoka i onaj kamen za raspršivanje zraka, te napravi aerizaciju u tom 'karanmtetnskom akvariju', ili kupi spužvasti filter kojeg pogoni pumpa za zrak (cca 50kn)

dok se liječe, baci se na rješavanje problema u glavnom akvariju - testiraj vodu i riješi problem ako ga uopće ima, ako ne onda je boleština uzrokovana stresom

iako ti možda bude skupo izvest taj karantenski akvarij, vjeruj mi isplati se do svake zadnje lipe, više nego neke druge ''potrepštine'' za glavni akvarij