Kolovoz 21, 2025, 06:23:36 prijepodneNajnoviji Član: MMela

Autor Tema: odžavanje akvarija  (Posjeta: 1801 vremena)

0 Članova i 3 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline Žadkamen

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
odžavanje akvarija
« u: Lipanj 06, 2007, 07:10:00 prijepodne »
Molim pomoc, da li se netko bavi održavanjem akvarija ili poznajete osobu koja to radi? Naime ja sam zaljubljena u ciklide i posjedujem ciklidni akvarij tipa Juwel 180. Ne namjeravam imati nikakav akvarij drugih vrsta riba. Do sada sam imala osobu koja mi je održavala akvarij, medutim pokazala se kao nedovoljno educirana, pa umjesto ukrasa u stanu imam spremnik za pomor ribica. Stanujem u centru Zagreba. Molim pomoc kome da se obratim?
Prvi put i uvijek, zauvijek ciklidi.
Žad

Offline napoleon

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 40
odžavanje akvarija
« Odgovori #1 u: Lipanj 06, 2007, 10:42:00 prijepodne »
A da ga sama održavaš? To je jedna od čari akvaristike
Zagreb-Maksimir (ne, nisam u ZOO-u)
"How much of human life is lost in waiting."

Offline Pancho_Villa

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 42
odžavanje akvarija
« Odgovori #2 u: Lipanj 06, 2007, 11:01:00 prijepodne »

Citat: Žadkamen
Molim pomoc, da li se netko bavi održavanjem akvarija ili poznajete osobu koja to radi? Naime ja sam zaljubljena u ciklide i posjedujem ciklidni akvarij tipa Juwel 180. Ne namjeravam imati nikakav akvarij drugih vrsta riba. Do sada sam imala osobu koja mi je održavala akvarij, medutim pokazala se kao nedovoljno educirana, pa umjesto ukrasa u stanu imam spremnik za pomor ribica. Stanujem u centru Zagreba. Molim pomoc kome da se obratim?

Pogledaj na početnoj strani sponzore pa probaj njih kontaktirati...npr. Belugo ili Zoo Vili...

Offline Žadkamen

• Novi član
  • *
odžavanje akvarija
« Odgovori #3 u: Lipanj 06, 2007, 11:31:00 prijepodne »

trenutno se osjecam kao da ga i održavam sama i bogme nije uspjesno a plus i kosta...mozda da ga pocnem odrzavati sama nakon sto ce mi netko uspjesno uspostaviti akvarij...nije mi drago da netko uci na mom akvariju buduci imam malu djecu i nije mi do eksperimentiranja s zivotinjama...samo pitam znate li nekog za preporucit?
Žad

Offline schox

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 50
odžavanje akvarija
« Odgovori #4 u: Lipanj 06, 2007, 17:06:00 poslijepodne »

Možda ču djelovati grubo.......ali zašto mučiti ribe ako nemate volje baviti se njima ?

Akvarijipak nije slika koja se stavi na zid i gleda nego potrebuje jednako pažnje i vremena kao bilo koji drugi kućni ljubimac.

I niti jedna osoba ne može preuzeti na sebe odgovornost održavanjanečijeg akvarija, bezpomočisamog vlasnika akvarija.

......Jedino možda da živi tamo.

Pokušajte kontaktirati zoo vili, mada niti oni ne mogu garantirati da će od 0-24 sve biti u redu sa akvarijem i ribama..

Offline Žadkamen

• Novi član
  • *
odžavanje akvarija
« Odgovori #5 u: Lipanj 08, 2007, 06:56:00 prijepodne »
možda me niste shvatili...ja nisam izjavila da se ja necu bavit svojim ribicama ili preuzet odgovornost, meni samo treba odredena stucna pomoc...to je kao kad nabavite psa pa se uclanite u klub prijatelja pasa, pa naucite nesto o svom novom ljubimcu, dovedete ga u klub i svi ga vide i daju vam savjet i to onda funkcionira...ja jednostavno ne znam gdje bi potrazila takvu vrstu pomoci, vrlo je tesko opisivat situaciju s akvarijem ako osoba akvarij ne vidi, a plus vi u tome niste strucni...ja samo znam da se nesto s mojim akvarijem cudno zbiva a nemam odgovor
Žad

Offline Dako

• Novi član
  • *
odžavanje akvarija
« Odgovori #6 u: Lipanj 08, 2007, 08:17:00 prijepodne »

Citat: Žadkamen
možda me niste shvatili...ja nisam izjavila da se ja necu bavit svojim ribicama ili preuzet odgovornost, meni samo treba odredena stucna pomoc...to je kao kad nabavite psa pa se uclanite u klub prijatelja pasa, pa naucite nesto o svom novom ljubimcu, dovedete ga u klub i svi ga vide i daju vam savjet i to onda funkcionira...ja jednostavno ne znam gdje bi potrazila takvu vrstu pomoci, vrlo je tesko opisivat situaciju s akvarijem ako osoba akvarij ne vidi, a plus vi u tome niste strucni...ja samo znam da se nesto s mojim akvarijem cudno zbiva a nemam odgovor
Mislim da je dosta nas na forumu baš iz tih razloga i mislim da nikako ne stoji da tu ljudi nisu stručni. Ne bi me začudilo da su pojedini članovi foruma najstručniji koje možeš nešto pitati.

Offline makarska

• Punopravni član
    • http://www.ibs-nekretnine.hr
odžavanje akvarija
« Odgovori #7 u: Lipanj 08, 2007, 09:57:00 prijepodne »
imas skriptu u pdf-u o uspostavljanju akvarija , sve ostalo pitaj tu na forumu malo prolistaj stare teme i eto bices dovoljno strucna za pocetak...
pozdrav iz makarske

Offline Karlo

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 47
odžavanje akvarija
« Odgovori #8 u: Lipanj 08, 2007, 10:09:00 prijepodne »
Ne vidim razlog zasto netko ne bi imao akvarij iako nema vremena za kvalitetno odrzavanje, mozda covjek voli doci s posla i zavalit se pola sata u fotelju ispred akvarija i malo se relaksirat. Postoje ekipe koje odrzavaju akvarije na tjednoj bazi, ako imas viska para i nemas volje, znanja ili vremena onda ih kontaktiraj. Poslao sam ti pp

Offline napoleon

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 40
odžavanje akvarija
« Odgovori #9 u: Lipanj 08, 2007, 17:26:00 poslijepodne »
Pa kad je jednom oformljen akvarij, održavanje se svodi na mjenjanje vode i istovremeno usisavanje podloge. Plus hranjenje ribica. To nije neka velika briga.
A i veći je gušt kada znaš da je taj akvarij tvoj trud i djelo a ne neko tuđe.
To je kao da kupim psa, ljudi mi ga šeću, vode veterinaru, hrane, odgajaju... a onda ja dođem i podragam ga jer kao ja imam psa. Ne...nemam!
Zagreb-Maksimir (ne, nisam u ZOO-u)
"How much of human life is lost in waiting."

Offline Antimon

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 52
    • www.minigo.info
odžavanje akvarija
« Odgovori #10 u: Lipanj 08, 2007, 17:42:00 poslijepodne »
Eto i Karlo je kratko i jasno rekao,...
žena traži nekog za održavanje,... nemorate sad pametovat, nego ukoliko netko od vas ima vremena, znanja i volje, uredno ode sredi akvarij i naplati,...

Offline schox

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 50
odžavanje akvarija
« Odgovori #11 u: Lipanj 08, 2007, 18:22:00 poslijepodne »

Citat: Antimon
Eto i Karlo je kratko i jasno rekao,...
žena traži nekog za održavanje,... nemorate sad pametovat, nego ukoliko netko od vas ima vremena, znanja i volje, uredno ode sredi akvarij i naplati,...

Imaš pravo, ali ako gospođa ima volje, a kako je rekla i ljubavi prama ciklidima , možda da nam uplouda slike akvarija i iznese eventualni problem, rado čemo joj pomoći i besplatno .

Aposlije če se moči hvaliti da je sama svladala probleme

Offline ZZac

• Punopravni član
  • **
odžavanje akvarija
« Odgovori #12 u: Lipanj 11, 2007, 14:16:00 poslijepodne »
Ljudi moji ja ne kužim kako se uvijek ista pitanja ponavljaju na forumu . Gospođa traži nekoga stručnoga za održavanje akvarija a na samoj početnoj stranici ima reklame sponzora, vrhunskih profesionalaca kojima je akvaristika osnovno zanimanje a puno puta je o njima pozitivno pisano na forumu. Nekoliko članova foruma također ubrajam u vrhunske profesionalce . Sve mi se čini da je akv. nabavila za ukras a ne iz ljubavi. To je slično kao da prvo kupiš auto, pa tek onda upišeš auto-školu.
Kao što je rekao "napoleon": "To je kao da kupim psa, ljudi mi ga šeću, vode veterinaru, hrane,
odgajaju... a onda ja dođem i podragam ga jer kao ja imam psa.
Ne...nemam!

Offline Žadkamen

• Novi član
  • *
odžavanje akvarija
« Odgovori #13 u: Lipanj 11, 2007, 14:26:00 poslijepodne »
ajme, kako su se uzburkale strasti. Za informaciju poznajem ljude koji imaju prvo auto, a zatim idu u auto-skolu... i mogu reci da su korektni vozaci. Usporedba s psom je dana samo iz razloga sto mislim da nedostaje klub ljubitelja/prijatelja ribica. E sad da li cu se ja hvalit da sam svladala probleme...vrijeme ce pokazat...a i nacin.
Žad

Offline Karlo

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 47
odžavanje akvarija
« Odgovori #14 u: Lipanj 11, 2007, 15:03:00 poslijepodne »

Citat: ZZac
. Sve mi se čini da je akv. nabavila za ukras a ne iz ljubavi. To je slično kao da prvo kupiš auto, pa tek onda upišeš auto-školu.
Kao što je rekao "napoleon": "To je kao da kupim psa, ljudi mi ga šeću, vode veterinaru, hrane, odgajaju... a onda ja dođem i podragam ga jer kao ja imam psa. Ne...nemam!

Majstore to uopce nije tvoja briga! Ako ne znas kako pomoc ili koju drugu pametnu onda radje suti.

Offline Ruki

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb
  • Kum
odžavanje akvarija
« Odgovori #15 u: Lipanj 11, 2007, 15:20:00 poslijepodne »
Zadkamen, svakako ti savjetujem da se malo potrudis i procitas i upoznas svu ljepotu hobija i odrzavanje i uredjenje akvarija ce ti postati gust, stvarno tu nema puno posla! No dobro, mozda je to do mene, ja ne bih bas mogao gledati da mi netko prcka po akvariju, to kao da nekom dam curu na odrzavanje! Dobrodosla!
Kvatric tj. kilometar sjevernije / Zagreb
All the Dude ever wanted was his rug back... it really tied the room together...

Offline ZZac

• Punopravni član
  • **
odžavanje akvarija
« Odgovori #16 u: Lipanj 11, 2007, 15:47:00 poslijepodne »

Citat: Karlo

Majstore to uopce nije tvoja briga! Ako ne znas kako pomoc ili koju drugu pametnu onda radje suti.

Da si pažljivije pročitao moj post odmah bi na početku pročitao kako je gospođa upućena na glavnu stranicu i sponzore. Zato zašuti, i najbolje je da admini zaključaju ovu temu.