Srpanj 19, 2025, 23:33:52 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: evo i naš napokon (riky & iwa)  (Posjeta: 1577 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline riky&iwa

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
evo i naš napokon (riky & iwa)
« u: Lipanj 05, 2007, 09:29:00 prijepodne »

alo ljudi, evo, nakon što je zacikliran, ubačena flora i fauna, i nakon što je to postalo svoj mali svijet bez da ikog pita, tj. rasti i razvijati se ja ubacujem tri slikice da vidite kako je to izgledalo, malo od moje ruke, malo od vlastite volje:

napominjem da se radi o studentskome buđetu, nadalje, akvarij je 100 litraš, juwelov poklopac sa dvije lampe, 100 w grijač, tetrin filter 800 l/h,a od riba su unutra ancitrusi, corydoras pande, macropodusi, platy, gupy. u planu je kada još malo se razraste presađivati, a onda kada se izraste/razraste izvoz iz akvarija, a do onda...

molim prijedloge , komentare, kritike, pitanja, mišljenja....

Offline babyboom

• Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
« Odgovori #1 u: Lipanj 05, 2007, 09:35:00 prijepodne »
lijepi mali zeleni svijet u razvoju...

Offline Karlo

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 47
« Odgovori #2 u: Lipanj 05, 2007, 09:35:00 prijepodne »
Lijep napredak, rezi visoko bilje i pikaj ga da formiras grmove. Ne vidi se dobro al cini mi se da imas eleocharis u 2 grma koja mozes izvadit i razdvojit na puno manjih dijelova i posadit da ti se prije formira tepih. Ova biljka koja izgleda kao trava cini mi se da je terarijska ophiopogon

Offline HELENA & MARKO

• Punopravni član
  • Dob: 43 Lokacija: Virovitica
« Odgovori #3 u: Lipanj 05, 2007, 11:39:00 prijepodne »
Fino to izgleda, još kada se razraste biti će super. I meni se čini da je ono terarijska biljka
Virovitica
No Brain, no Pain!!!
Da riba valja za jest i šunke bi plivale!

Offline Ruki

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb
  • Kum
« Odgovori #4 u: Lipanj 05, 2007, 11:54:00 prijepodne »
To sto Karlo kaze! I makni pumpu za zrak, ne izgleda lijepo, a i ne treba ti!
Kvatric tj. kilometar sjevernije / Zagreb
All the Dude ever wanted was his rug back... it really tied the room together...

Offline nikily

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Lokacija: R'lyeh
  • She's lost control
    • Chaos in motion
« Odgovori #5 u: Lipanj 05, 2007, 12:33:00 poslijepodne »
super mi je onaj kokos

Offline riky&iwa

• Punopravni član
« Odgovori #6 u: Lipanj 05, 2007, 13:03:00 poslijepodne »

hvala svima, to je baš i bilo u planu s biljkama, ove ful visoke što su dotakle površinu vode rezati i pikati (no neznam kako se zovu dvoumim se između rotala rotundifolia/bacopa caroliniana/bacopa crenata/bacopa monnieri)

cabombu naravno samo presađivati jer raste

valiserniju - imam dvije, nalazi se skroz naprijed, u lijevom i desnom dijelu, ova desno je otprilike ispred kokosa i raste mi novi izdanak (kako sevalisernijapresađuje?)

anubias na panju (neznam točno koji) - njega ću pustiti da se jaoš malo razraste itd. i sl. pa onda na presađivanje

e sada, ova biljka što je naprijed skroz lijevo i skroz desno - kako se zove? i što snjom? (''grmovita'')

ispred panja (malo lijevo od kokosa ful niska) imam još jednu ali ova se na slici bolje vidi, zanima me kako se zove i kako presađuje, mogu kasnije staviti sliku samo te biljke ako vam je teško odrediti, a presadio bih jer mi dobro uspijeva, narasla je dosta i pušta sa strane male korijeniće

i ova travka naprijed desno se vidi (između valisernije i ove biljke u desnom kutu) imam zapisano kako se točno zove pa napišem kad dođem doma

i što se tiće brige oko biljaka - svjetlo je cca 11h na dan, tetrin je supstrat i svakih cca tjedan dana dolijem nutrafinovo tekuće gnojivo (ono novo sa željezom) jel treba još što napraviti ili je to to? što je s onim tableticama što se pikaju u podlogu - koje su dobre i nakon kolko vremena ih treba početi stavljati, tj. nakon kolko se ''iscrpi'' supstrat?