Pozdrav ljudi!
Prvo da se zahvalim svima na vrlo korisnim savjetima koji su me uputili da sredim akvarij i pokrenem ga. Hvala,hvala,hvala!
Eto, nabavih akvarij od 54 l (60 X 30 X 30), veći nije dolazio u obzir radi prostora u stanu, al ja sam zadovoljan. Sve je stavljeno "po propisima" i prethodno obrađeno(podloga, pjesak različite granulacije, biljke, 2 panja, kamenje)
Evo već je 3. tjedan cikliranja, koncem 2. tjedna ubacio sam prve ribe (mladog ancistrusa i mladog mužjakasijamskog borca).
Pošto su mi se pojavile neke bijele končaste alge na panju loze kupih i 2 ajmonera (jedan zlatni) te puža jabučara, al se u međuvremenu ancistrus prebacio na panj i dobro pobrstio većinu algi.
Za početak bih zamolio ako mi netko može predložiti/pomoći koje ribestaviti (da plivaju u srednjim i gornjim slojevima akvarija),a kompatibilne su s ovim ribama koje su već tu(pogotovo s bettom). Mislio sam staviti neonke i još neke zanimljive jatašice.
Također su mi "manji" problem mali pužići koji se pojavljuju svakih par dana po jedan pa ih izbacim, al sve jedno se pojave (biljke su za sad uredu i ne vidim znakova da ih pužići jedu).
Hvala unaprije na pomoći, pa ću stavit slike akvarija i riba čim uselim još par riba i kad biljkenešto narastu.
Arbun, mala crvena riba Jadrana!