Kolovoz 21, 2025, 16:12:34 poslijepodneNajnoviji Član: MMela

Autor Tema: još jedan član u reef family  (Posjeta: 1857 vremena)

0 Članova i 6 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline zorzezore

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
još jedan član u reef family
« u: Svibanj 28, 2007, 17:55:00 poslijepodne »

Bok ekipo... Eto nakon nekih desetak dana provedenih na ovom divnome forumu, čitajuči o vašim zgodama i nezgodama o savjetima i pitanjima itd. itd. Službeno se javljam i pozdravljam vas...

Sve je počelo kad sam u Zoo Vili-u sreo Lucifera koji me potaknuo da se prebacim na morski svijet (naime trenutno posjedujem 180l akvarij sa ciklidima). I tako ja jednoga dana kod njega u posjetu da vidim ja u živo o čemu se tu radi.... i čim sam ugledao u njegov predivan reef reko: to je to buraz...

Ljubav na prvi pogled (prema reefu naravno :-)). No međutim odmah problemčići. Prvo se moram riješit trenutnog akvarija a i ciklide moram nekako podijelit, prodat, riješit se slatke vode... Prvi bi mi korak odnosno drugi bio kupnja akvarija 130x55x50 cca:360 litara. Prvi je korak bio ovaj forum i opće upoznavanje morske akvaristike...

Naravno da je i mali problem troškovnik cijelokupne opreme potrebne za držanje reef-a pošto samnepunih 6 mjeseci ponosni otac. (Law u son)

No siguran sam da i mnogima od vas nije bilo lako u početku al eto ak ste vi mogli nema razloga da i ja ne uspijem u tome...

Za sad toliko i pozdrav svima

p.s."Hvala Luciferu što mi je otvorio vrata u novi, ljepši i slaniji svijet"

Offline zorzezore

• Novi član
  • *
« Odgovori #1 u: Svibanj 28, 2007, 18:22:00 poslijepodne »

Pomoć!!!

Nakon što mi akvarij (360l), postolje za njega, sump i rasvjeta budu na svome mjestu koji mi je sljedeći korak ?

Zaboravio sam napomenut da se radi o reef-u

Dal mi može netko objasnit što se opreme tiče... što ide prvo pa drugo,nakoji dijo opreme moram pripazit il ak vec postoji slicna tema na forumu "korak po korak pa sve do prvog živog kamena"da me linka...

Offline Antimon

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 52
    • www.minigo.info
« Odgovori #2 u: Svibanj 28, 2007, 18:32:00 poslijepodne »
prretpostavljam da ćeš ići na berlin sistem filtracije,... dakle živo kamenje, jaka cirkulacija, i skimmer.

dakle trebalo bi ti živo kamenje, skimmer, stream pumpe, ili bolje (ako imaš love) tunze wavebox,...pijeska u startu i nemoraš stavljati, a ako stavljaš, stavi samo centimetar, tek toliko da pokrije dno,...Druga je priča ako ideš na Monako sistem gdje se stavlja plenum sa dubokim slojem pjeska. Također če ti trebati aktivni ugljen i odstranjivač fosfata

Offline zorzezore

• Novi član
  • *
« Odgovori #3 u: Svibanj 28, 2007, 19:26:00 poslijepodne »

Koliko sam uspio pronać informacija na netu mislim da bih išao na Berlinsku metodu sa živim kamenjem, skimmerom itd. jer mi se čini jednostavnijom za početnika poput mene... Zar ne?

Offline lucifer

• Punopravni član
    • http://www.psychoreefer.hr
« Odgovori #4 u: Svibanj 30, 2007, 11:13:00 prijepodne »
skimer, voda, kamenje,strpljenjeduševni oporavak i glavoboljaod minusa na računu

Offline zorzezore

• Novi član
  • *
« Odgovori #5 u: Svibanj 30, 2007, 13:49:00 poslijepodne »

Bok Luciferu...

Mislim da cu za nekih desetak dana ic u kupnju akvarija... Trebat ce mi tvoja pomoc pri kupnji pa cu si uzet toliko slobode da te nazovem koji dan prije da se nadjemo i dogovorimo plan izvedbe...