ja bih ti savjetovao da si još jednom razmisliš oko kupnje rio 125, zato jer uz rio dobiješ multilux poklopac, koji nema reflektore pa onda to treba kupovat ili uradit sam, i akvarij je viši tako da snop svijetla treba prodrijeti dublje, i ispada ti 0,28w svijetla po jednoj litri akvarija, a ako npr. radiš onako kako smo ti u početku opisali dobiješ 0,45w po litri akvarija, što je jošuvijek na doljnjoj granici, ali je više nego u rio, koji ni nema refletkore
istina, rio ima praktičan poklopac pa ga ne trebaš cijelog micati ako ideš presađivati biljke, no tu je opet dubina od 50 cm, neznam kolko si visok, ali ćeš biti preko lakta mokar kada ćeš presađivati, a vjeruj mi sigurno ćeš biti mokar ako ćeš imati biljke
ima tu još puno stvari o kojima se da razglabati, naravno ne želim da sada mislite kako smo protiv juwela, naprotiv to jemeđu boljim firmama, no kada sve zbrojiš, prođeš 600 -tinjak kuna skuplje, a dobio si samo deset cm dublji akavarij s poklopcem bez reflektora, a tu još treba uračunati puuuno toga kao trošak (od gnojiva, do biljaka koje su skupe pa sve do riba, a možda čak i karantenskog akvarija)
ako već misliš dati te novce, razmisli i o tome, da za tih 600tinjak kuna koje ušparaš, dodaj još 250 kuna za koje ne kupiš unutarnji fluval to je već 850, nego npr. kupiš tetrin vanjski ex 600 ili ex 700 (ili eihema) i imaš ga do kraja života, a kolko sam skužio, ljudi koji su prešli na vanjski filter su 5 puta zadovoljniji filtracijom, a i ostane ti više mjesta u akvariju...