Kolovoz 14, 2025, 05:15:26 prijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: ribice ugibaju  (Posjeta: 3237 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline G.A.D.

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
ribice ugibaju
« u: Svibanj 26, 2007, 13:56:00 poslijepodne »
opet imam problem. moj otac je kupio nekakve kapi protiv algi (Algovet). i sad alge su nestale, ali ne znam je li to smeta ribicama, jer su odjednom 3 uginule. mislite li da je u tome problem ili je problem u necemu drugom???

Offline goran_2711

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 40
ribice ugibaju
« Odgovori #1 u: Svibanj 26, 2007, 14:08:00 poslijepodne »
Vrlo vjerojatno, iako nije nužno. Malo više podataka o aq, ribicama, kapima za alge ,...... nebi škodilo.

Offline G.A.D.

• Novi član
  • *
ribice ugibaju
« Odgovori #2 u: Svibanj 26, 2007, 14:13:00 poslijepodne »
aq juwel 125 l star 3 miseca, uginule rbice sijamski borac- muzijak i zenka, ciklid (mislin da se zove tako)

Offline goran_2711

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 40
ribice ugibaju
« Odgovori #3 u: Svibanj 26, 2007, 14:37:00 poslijepodne »
Kaj sve imaš od ribau aq. Ciklid je jedna velika skupina vrsta riba. Možda slike?

Offline G.A.D.

• Novi član
  • *
ribice ugibaju
« Odgovori #4 u: Svibanj 26, 2007, 14:49:00 poslijepodne »
a ne mogu do slika, ribe su u makarskoj, a ja san trenutno u zagrebu. imaju dva skalara, dva podna cistaca(razlicite vrste), dva cistaca koji su po staklu (problem je u tome sta ja ne znam tocno za ni jednu kako se zove)...ma nema koristi da nabrajam kad ne znam imena...kad se cujem sa svojima, raspitat cu se...a ovaj ciklid, njega ti mogu probat opisat: boja baca na narancasto, plosnat. i sa donje i sa gornje strane ima peraju koja je priko cilih leda, odnosno trbuha...ne znam je su oni svi isti, ali to je najbolje sta ja mogu...sve jedno hvala

Offline duda

• Punopravni član
ribice ugibaju
« Odgovori #5 u: Svibanj 26, 2007, 15:13:00 poslijepodne »
Moguče je da je problem kod vode.da parametri tu kumuju,Ti preparati koliko nekad činili dobro toliko i loše. Jedno riješiš s njima a izazove drugi problem. Mislim ne mogu tvridt 100% da je od toga ali moguče je. Aq isto je još frižak nije to puno 3 mjeseca nije se to još sve stiglo ustalit. Treba vremena da aq postane biološki aktivan. Moj ti je savjet da malo testirate vodu i da vidimo jeli to očem ja pričam.. isto bih ti savjetovala da alge šta je moguče više riješavaš mehaniči i nabaviš sijamce. Šta manje tih preparata i kemijanja tim bolje. I koje alge su ti okupirale aq?

Offline E&D

• Počasni član
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
  • Davor Žerjav
    • http://www.fotodavor.com
ribice ugibaju
« Odgovori #6 u: Svibanj 26, 2007, 16:13:00 poslijepodne »

Mijenjaj vodu podhitno. Za početak barem 30-40 %. Stavi aktivni ugljen da ti malo počisti vodu. Okreni cijev pumpe prema gore da ti jakomreška površinu. Ako imaš zračnu pumpu uključi je. Nakon par dana opet promjeni dio vode. Aktivni ugljen vadi za dva tjedna i vrati sve u normalu. Sve uništene alge treba usisati jer će jako zagaditi vodu.

Algicidi su opasni za organizme, ponekad i za biljke. Pogotovo ako se malo pretjera s njima. Često uzrokuju manjak kisika u vodi. Bolje se algi rješavati algojedima i redovitim izmjenama vode, pravilnim prignojavanjem, dodavanjem co2. Sretno.