Kolovoz 14, 2025, 08:58:05 prijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: bette  (Posjeta: 2484 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline rene28

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
bette
« u: Svibanj 26, 2007, 13:34:00 poslijepodne »
bok molim pomozite uocio sam na borcu malu rupicu na peraji i neznam kaj je to on jede normalno ne pokazuje znakove bolesti ali se duze zadrzava pri dnu plivajuci,u nadi u odgovor pozdrav

Offline prlepula

• Novi član
  • *
bette
« Odgovori #1 u: Svibanj 26, 2007, 13:40:00 poslijepodne »
probaj slikat borca nema bas puno ljudi telepatske sposobnosti

Offline duda

• Punopravni član
bette
« Odgovori #2 u: Svibanj 26, 2007, 15:20:00 poslijepodne »

rene 28 dobro došao?

Vrlo rado če netko pomoč od kolega ako bi mogao stavit fotku da bi se ustanovilo točno očem se radi. Ako fotka nije moguča bar se potrdi da malo detaljnije to pojasniš kao uuvjeti koji su u aq. Ovak se ne može znat preee malo informacija.

Offline Mastino

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
    • AVOID HYBRIDS!
bette
« Odgovori #3 u: Svibanj 26, 2007, 16:34:00 poslijepodne »
pozdrav i dobro dosao

duda je sve vec lijepo napisala sta je najbolje da napravis da ti se moze pomoci...
sretno u akvaristici...

Offline Miky

• Punopravni član
    • http://ducyo.tk
bette
« Odgovori #4 u: Svibanj 26, 2007, 19:29:00 poslijepodne »
A da ti nemaš dva borca u akvariju

AKVARISTIKA JE ZAKON

Offline nikily

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Lokacija: R'lyeh
  • She's lost control
    • Chaos in motion
bette
« Odgovori #5 u: Svibanj 27, 2007, 13:26:00 poslijepodne »

Citat: Miky
A da ti nemaš dva borca u akvariju

to bi bilo very bad

Offline rene28

• Novi član
  • *
bette
« Odgovori #6 u: Svibanj 27, 2007, 15:27:00 poslijepodne »
pa na repnoj peraji se pri kraju peraje napravila rupica ne siri se a borac ne izgleda bolesno ali sam za svaki slucaj u vodu stavio lijek protiv bakterija i virusa kako imam i aymonere mozda su mu oni to napravili,nazalost na slici se ne moze uociti ta rupica

Offline duda

• Punopravni član
bette
« Odgovori #7 u: Svibanj 28, 2007, 10:22:00 prijepodne »
Ako je to rupica kako ja mislim bilo bi pametno da si samo stavio malo soli sera ectopur jer se zna na tom mjestu di je rupica stvorit ektoparaziti iplijesani rupica se jos vise prosiri, pa se poslje rep razdvoji. tako je bilo mojoj gupici. Mozda je od stresa jer od toga zna doc ako o istom pricamo. Mozda previse riba u aq, mozda ga netko naganja, mozda manjak prostora, kisika sve to itekako moze utjecati. neznam koji si ljek stavio, ali ako nije napisano na ljeku da sol ne smeta mozes slobodno mu stavit malo soli sera ectopur po uputstvu. jer kod monogih ljekova se moze stavit sera ectopur jer to je sol ine skodi kad se mjesa sa ljekom. Jedino ponavljam ako na ljeku iskljucivo pise da ne smije ici sol. kako ti je ljek unutra pojaacj kiksik obavezno i podigni temp svakako iizvadi aktivni ugljen ako nisi.

Offline duda

• Punopravni član
bette
« Odgovori #8 u: Svibanj 28, 2007, 10:26:00 prijepodne »
da sad se sjetih ipokapaj malo tekučeg vitamina na hranu da malo ojača imunitet npr sera fishtamin ili tetra vital.

Offline Gwyneeth

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 40
  • Betta Svijet
bette
« Odgovori #9 u: Lipanj 05, 2007, 15:48:00 poslijepodne »
Mislim da je mozda pretjerano trpati ribe antibioticima i raznim sredstvima radi male rupice. Bette imaju osjetljive peraje i malo ostriji kamen je dovoljan da se ogrebe ako imas ikakvo strujanje vode. Takodjer je moguce da ga je druga riba copnula. Ali ako ostecenje nije veliko (a nekad i kada je a parametri su ok) nije potrebno lijecenje, samo zaraste. Jedino sto, kod vecih ostecenja, peraje vise nikada nisu iste kao prije ostecenja. Ali u tome ti ne pomognu preparati, tako je.
"People need friends. Bettas kick their faces"
Hello, my name is Ksenija and I'm channaholic...
...Pula...

Offline kolonelo sipica

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 66
bette
« Odgovori #10 u: Lipanj 10, 2007, 01:25:00 prijepodne »

Citat: rene28
pa na repnoj peraji se pri kraju peraje napravila rupica ne siri se a borac ne izgleda bolesno ali sam za svaki slucaj u vodu stavio lijek protiv bakterija i virusa kako imam i aymonere mozda su mu oni to napravili,nazalost na slici se ne moze uociti ta rupica

Kolega rene28,

Dobro ste reagirali i u potpunosti se slažemo sa kolegicom Dudom, u ovo doba godine bette kao da imaju smanjeni imunitet i najviše stradavaju tamo negdje do 9 mjeseca.

Mogla bi biti još jedna sitnica, a zove se normalno razdvajanje peraja, kako betta stari.Dakle pitanje je koliko je vaša betta stara?Ako je preko 1 godine, tada taj proces polako počinje, ali nebi Vas trebao zabrinuti,ako to nema naglu tendenciju.

Lijepi pozdrav!
kolonelo sipica & pripadajući tim