Kolovoz 14, 2025, 02:37:45 prijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Bolestan Diskus HELP  (Posjeta: 1320 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline goods

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
Bolestan Diskus HELP
« u: Svibanj 25, 2007, 15:26:00 poslijepodne »
Preko dana se normalno ponašao a navečer je skroz potamnio. Na momente se luđački zaletava na sve strane te se povremeno trese. Kod mene je dva mjeseca prošao je karantenu i super se udomaćio. Svi parametri u akvariju su normalni. Diskus je Blue Diamond i velik je 7cm. Pleas HELP

Offline babyboom

• Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
Bolestan Diskus HELP
« Odgovori #1 u: Svibanj 25, 2007, 19:21:00 poslijepodne »

http://www.diskus.slohost.net/cgi-bin/stran.pl?id=13&izr is=pisiHTML&st_strani=3&templ=6&jezik=slo

[url]http://www.diskus.slohost.net/cgi-bin/stran.pl?id=13&izr is=pisiHTML&st_strani=1&templ=6&jezik=slo [/url]

ovo je na slovenskom stranica baš o bolestima diskusa, pa pogledaj ovdje, ja se ne bih usudio ništa savjetovati ovako bez slikice...dakle, probaj slikati, pa æe veæ neko skužiti što mu je i kako pomoæi, ako ti ne skužiš s ove stranice!

Držim palce...javi...Edited by: babyboom

mandje37

• Gost
Bolestan Diskus HELP
« Odgovori #2 u: Svibanj 25, 2007, 19:30:00 poslijepodne »
Da nisu možda vanjski paraziti koji ga iritiraju pa diskus možda poludi!Dali se češe o
listove?Ili da nije u sukobu s nekom drugom ribom!Meni se znalo dešavati da ih ajmoner izludi pa diskusi popizde!

Offline Ace1

• Punopravni član
    • http://www.aquosus.net/
Bolestan Diskus HELP
« Odgovori #3 u: Svibanj 25, 2007, 20:47:00 poslijepodne »
Slike nisu potrebne,ako je potamnio sigurno mu nešto je.Ako se češe onda su vanjski paraziti, ako je sukob u pitanju onda je jadan pod stresom.
Hrvoje,Split Tropheus Paradise

Offline babyboom

• Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
Bolestan Diskus HELP
« Odgovori #4 u: Svibanj 25, 2007, 21:07:00 poslijepodne »

slike mislim ipak da jesu potrebne, jer ovisi kako je potamnio...

pogledaj one linkove koje sam dao!

uostalom, treba i ustanoviti točno što mu je....ili æe kolega sam prepoznati i poduzeti nešto, ako treba...i kad se bude znalo što mu je, onda i primjeniti odgovarajuću terapiju!Edited by: babyboom

Offline goods

• Novi član
  • *
Bolestan Diskus HELP
« Odgovori #5 u: Svibanj 28, 2007, 10:29:00 prijepodne »

Citat: mandje37
Da nisu možda vanjski paraziti koji ga iritiraju pa diskus možda poludi!Dali se èeše o
listove?Ili da nije u sukobu s nekom drugom ribom!Meni se znalo dešavati da ih ajmoner izludi pa diskusi popizde!

Nije sukob sigurno jer u tanku imama samo neonke i razbore. A što je najčudije zadnja dva dana je opet normalne boje i ponaša se normalno tek sad sam stvarno zbunjen poslikat cu ga i staviti slike

Offline babyboom

• Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
Bolestan Diskus HELP
« Odgovori #6 u: Svibanj 28, 2007, 10:40:00 prijepodne »
si pogledao one linkove? jel si nešto našao tamo?

Offline Ace1

• Punopravni član
    • http://www.aquosus.net/
Bolestan Diskus HELP
« Odgovori #7 u: Svibanj 29, 2007, 00:50:00 prijepodne »
Koliko Discusa imaš u akvariju?
Hrvoje,Split Tropheus Paradise

Offline daqva

• Novi član
  • *
Bolestan Diskus HELP
« Odgovori #8 u: Lipanj 03, 2007, 12:06:00 poslijepodne »
Diskusi su ciklidi i znaju imati svoja " raspoloženja". Zna se dogoditi da mu nekoliko dana nešto "ne odgovara" i onda je opet sve u redu.
Nemoj žuriti s lijekovima ukoliko nisi 100% siguran da si dijagnosticirao problem.

Ukoliko je diskus sam u akvariju (ne mislim na druge vrste riba) mogao bi imati problema sa stresom zbog kojeg mijenja raspoloženje.
Naime, to je riba od plove (min. 5-6 jedinki pa naviše) koja zahtjeva "dobar" smještaj (nikako manje od 30 litara po jedinki u akvariju ne manjem od 250 litara).

Držim fige da sve bude OK. Pozdrav!