Srpanj 18, 2025, 22:01:14 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: bolesna biserna zebrica  (Posjeta: 3279 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline babyboom

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
bolesna biserna zebrica
« Odgovori #25 u: Svibanj 24, 2007, 11:01:00 prijepodne »
hmmm....a svjetlo...ma, nešto ćemo smislit već...

Offline natk

• Punopravni član
  • **
bolesna biserna zebrica
« Odgovori #26 u: Svibanj 24, 2007, 11:31:00 prijepodne »

Svjetlo- original Juwel vision 260.Prije 2 tjedna daylite zamijenjena za aqua glo.Znači u aq. ostalo flora glo i aqua glo.Doma imam još jednu power glo koju mislim nadopuniti kao treću.Dodani reflektori od Juwela.Koliko muzike toliko i para, a muzike kod mene nema.Svijetlo radi 12-14 sati na dan.    

korak po korak

Offline natk

• Punopravni član
  • **
bolesna biserna zebrica
« Odgovori #27 u: Svibanj 27, 2007, 13:03:00 poslijepodne »

Današnja situacija je ovakva: zebricu nigdje ne vidim od jučer poslije podne, a kad se upalilo svijetlo uginula trudna gupica, koja je trebala roditi još prije 15 dana (držala sam je u rodilištu neko vrijeme). Prodavači u zoo shopovima napomenuli su da su gurami najosjetljiviji, a za zebrice da su prave ribe za početnike i da sa njima nema nikakvih problema.Učemu je štos
korak po korak

Offline babyboom

• Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
bolesna biserna zebrica
« Odgovori #28 u: Svibanj 27, 2007, 13:36:00 poslijepodne »

E, ovako, predugo ti radi svjetlo! Maksimalno treba raditi 12 sati na dan, a najbolje je da radi 10 sati....tako se smanjuju alge, i ostala sr... u akvaču! To svakako smanji...vidjet ćeš uskoro da će se stvarca poboljšati. Možda bi trebalo malo dodavati CO2...ja imam najjednostavniji tetrin uređaj s bocom (136 kn u pet centru) i otkako ga koristim, bilje je radikalno bolje (a mojim ribama je glavno poslanje da unište biljke)! Čujem da ima i nekih tabletica CO2, može i to pomoći za prvu ruku....

Što se tiče malene mamice, ništa mi nije jasno. Jel pokazivla kave znakove bolesti? Očito nije, no,možda si je trebala držati u kotilici dok ne rodi,....hmmm...moram malo razmislit i pogledat što pametniji od mene kažu, pa ti javim... Iako, nekad ribica ugine a da to ostane vječna zagonetka....

Offline natk

• Punopravni član
  • **
bolesna biserna zebrica
« Odgovori #29 u: Svibanj 27, 2007, 14:34:00 poslijepodne »

Promijenila sam raspored sati u aq. Pali se u 7,00 - 8,00 da uživamo u aq dok ne krenemo iz stana, 12,00-23,00.CO2 imam od nutrafina sa škalicama i bocom. Prije toga sam imala tabetice CO od dajane, mislim da je ovo puno bolje.

Rodilište je posebna priča: 1.priča trudna švertica kupljena takva u zoo shopu, odmah stavljena u rodilište. rodilište položeno 1,5cm iznad vode. U jutro rodilište prazno, a švertica veselo pliva u aq.Poslije 10 dana rodila puno ribica, ali kako je bio dan posta druge ribe su se slasno najele,ostale samo 3 male švertice.Ulovljena druga trudna švertica u rodilište.Čekala sam je 10 dana i u međuvremenu saznala da vrsta švert može odlagati rođenje , ako joj ne odgovaraju uvjeti za to. Pustila sam je van, rodila je ,ali njeni potomci su svi pojedeni.

2.priča trudne 3 gupijice. Sve su završile u rodilištu i međusobno senatjeravaju i tuku. Odrezala sam plastičnu foliju i podijelila rodilište na 3 dijela.Poslije tjedan dana 1. rodila samo 6 beba. Uspjela sam sačuvati 3 bebe. Izvadila gupijku i ona mi je uginula poslije 2-3 dana. Druge 2 se cijelo vrijeme tuku bez obzira na foliju, tj. tuku foliju, tako da sam izbacila jednu sa manjim trbuhom. Poslije 2 tjedna još nikakvi rezutati i opet zaključujem da može zadržavati trudnoću. Izbacujem i nju van , a rodilište postaje dječji vrtić.Do danjašnjeg dana nikakvi rezultati od ovih trudnica, osim da je jedna danasuginula.Sutra moram kupiti nove gupijice jer trenutno imam 2 gupijice 3 gupija i 4 ili 3 bebe.Izvinjavam se što sam se toliko raspisala i razdužila , ali na svom poslu i u svojoj porodici svima sam dosadili sa svojim "brbljanjem" o akvaristici.
korak po korak

Offline babyboom

• Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
bolesna biserna zebrica
« Odgovori #30 u: Svibanj 27, 2007, 21:32:00 poslijepodne »

ma, dobro da pišeš u detalje....a o "davljenju" okoline mi nemoj ništa kazat...moja stara i ja u zadnje vrijeme samo živimo za te male plivajuæe beštije....

dobro da si promijenila raspored svijetljenja, iako bi možda trebalo razmislit o prirodnijem rasporedu, recimo od 7 do 17 sati, ili od 7 do 12, pa sat-dva pauze, pa opet, recimo od 15 do 20 sati. Naime, mislim da je predugo da svijetli do 23 sata...tad ribice u prirodi debelo spavaju i to u svim podnebljima...tak malo razmisli o tome...

možda mamici to nije pasalo...hm.hm.....

da, i čitao sam tvoj post o biljkama....možda, u velikoj želji da bude sve ok, malo pretjeruješ s prihranom...probaj stvar prorijediti, možda čak na jednom mjesečno....jer, imaš CO2, imaš dobro svjetlo....zaista bi trebalo to probat (nek me isprave pravi stručnjaci, no čini mi se to logičnim)...

a voda koja je tvrda ne bi trebala biti razlog za krepavanje tih biljaka...moja valisneria dibvlja u tvrdoj vodi...echinodorasi isto (sređuju ih moji krampusi, a ne voda), anubiasi da ne govorim, a cabomba i kuga doslovno divljaju, dok ih škvadra ne pojede...Edited by: babyboom

Offline natk

• Punopravni član
  • **
bolesna biserna zebrica
« Odgovori #31 u: Svibanj 27, 2007, 21:43:00 poslijepodne »

Misli da su je pohotni mužjaci previše gnjavili i nisu imali obzira za njeno stanje

Sutra definitivno moram otići kupiti ženke, koje nisu u drugom stanju i koje su u naponu snage da mogu izdržati sve muške vragolije.
korak po korak

Offline babyboom

• Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
bolesna biserna zebrica
« Odgovori #32 u: Svibanj 27, 2007, 22:06:00 poslijepodne »
sretno!