Promijenila sam raspored sati u aq. Pali se u 7,00 - 8,00 da uživamo u aq dok ne krenemo iz stana, 12,00-23,00.CO2 imam od nutrafina sa škalicama i bocom. Prije toga sam imala tabetice CO od dajane, mislim da je ovo puno bolje.
Rodilište je posebna priča: 1.priča trudna švertica kupljena takva u zoo shopu, odmah stavljena u rodilište. rodilište položeno 1,5cm iznad vode. U jutro rodilište prazno, a švertica veselo pliva u aq.Poslije 10 dana rodila puno ribica, ali kako je bio dan posta druge ribe su se slasno najele,ostale samo 3 male švertice.Ulovljena druga trudna švertica u rodilište.Čekala sam je 10 dana i u međuvremenu saznala da vrsta švert može odlagati rođenje , ako joj ne odgovaraju uvjeti za to. Pustila sam je van, rodila je ,ali njeni potomci su svi pojedeni.
2.priča trudne 3 gupijice. Sve su završile u rodilištu i međusobno senatjeravaju i tuku. Odrezala sam plastičnu foliju i podijelila rodilište na 3 dijela.Poslije tjedan dana 1. rodila samo 6 beba. Uspjela sam sačuvati 3 bebe. Izvadila gupijku i ona mi je uginula poslije 2-3 dana. Druge 2 se cijelo vrijeme tuku bez obzira na foliju, tj. tuku foliju, tako da sam izbacila jednu sa manjim trbuhom. Poslije 2 tjedna još nikakvi rezutati i opet zaključujem da može zadržavati trudnoću. Izbacujem i nju van , a rodilište postaje dječji vrtić.Do danjašnjeg dana nikakvi rezultati od ovih trudnica, osim da je jedna danasuginula.Sutra moram kupiti nove gupijice jer trenutno imam 2 gupijice 3 gupija i 4 ili 3 bebe.Izvinjavam se što sam se toliko raspisala i razdužila , ali na svom poslu i u svojoj porodici svima sam dosadili sa svojim "brbljanjem" o akvaristici.