Srpanj 28, 2025, 12:17:04 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: brzinski upomoć  (Posjeta: 3496 vremena)

0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline babyboom

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
brzinski upomoć
« Odgovori #25 u: Svibanj 23, 2007, 21:21:00 poslijepodne »
Točno kolega, a u međuvremenu radiš na tome da ribac čim više ojača! I radi toga da se može boriti s bolesti, ali i da se može boriti s lijekovima koji ipak nisu nešto prirodno za njega!

Offline spok69

• Punopravni član
    • http://www.boomcity.hr
brzinski upomoć
« Odgovori #26 u: Svibanj 23, 2007, 21:34:00 poslijepodne »

Pratim malo razvoj dogadaja i mogu reci da je strašno napeto! Držim fige diskacu, nadam se da ce se izvuci!
Ljubitelj akvaristike Ðakovo

Offline babyboom

• Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
brzinski upomoć
« Odgovori #27 u: Svibanj 23, 2007, 22:08:00 poslijepodne »
nego da hoče! Ne damo mu drugačije!

Offline zvonka&gogo

• Novi član
  • *
brzinski upomoć
« Odgovori #28 u: Svibanj 24, 2007, 13:46:00 poslijepodne »
nakon ponovljenog medazola, i praziquantela u hrani, naravno svaki dan fishtamini na cijelu karantenu DISKUS DANAS SRAMEŽLJIVO BRLJA PO HRANI ....
sinoć smo zamijenili vodu i jutros sam presretna kad sam ga snimila da makar brlja. najbolje od svega malac nije smršavio i to mi nije jasno, ali brijem da je skroz izmučen a i ja sam. imam sto vrsta hrane doma za njega i danas sam valjda pogodila koju će...s obzirom da se voda u glavnom aq nije zaciklirala skroz, još ću čini mi se danima pratiti cijelu ekipu u karanteni makar se nadam da je ovo sad kraj lijekovima. enivej, bit ćete u toku.

mandje37

• Gost
brzinski upomoć
« Odgovori #29 u: Svibanj 24, 2007, 14:20:00 poslijepodne »
Bitno da je on počeo brljati!Čekaj da još malo ojača!

Offline Tisch

• Punopravni član
    • Nove igre sa Amazona, download ili dostava u Hrvatsku
brzinski upomoć
« Odgovori #30 u: Svibanj 24, 2007, 19:37:00 poslijepodne »

Bok

Ja imam problem sa Apoistogrammom koja ima hexamitu.

Pošto si pobjedila, molio bih te samo jedan kratak rezime doziranja:
Koliko je litara karantena, koliko si stavljala medazola, kolko dugo i kako često.

Najljepša hvala i pozdrav.

Offline duda

• Punopravni član
brzinski upomoć
« Odgovori #31 u: Svibanj 24, 2007, 20:54:00 poslijepodne »
Evo ovako Tisch prvo promjeni1/3 vodeu aq, jer uvjek se preporuča promjenit malo vode prije doziranja bilo kakvoga ljeka. Vodu tretiraj s nekim od sredstava za pripremu vode. Podigni postepeno temp i pojačaj kisik obavezno. uzmi medazol od 250 mg i 1 tabletu medazola rastopit u čaši aq vode i razlij po aq. Medazol od 250 mg na 50 lit aq vode. Lječenje cca 3,4 dana. Aktivni ugljen svakako van ako ga imaš u filteru.

Offline Tisch

• Punopravni član
brzinski upomoć
« Odgovori #32 u: Svibanj 24, 2007, 21:11:00 poslijepodne »

Super Hvala,

U 3-4 dana svaki dan stavljam medazol ili samo jednom i cekam 3 dana ?

Nasao sam na nekom forumu da djelovanje medazola jako opada nakon10h ....
od stavljanja u vodu

Offline duda

• Punopravni član
brzinski upomoć
« Odgovori #33 u: Svibanj 24, 2007, 21:26:00 poslijepodne »
ne svaki dan stavljat nit slučajno nego jednom doziraš i čekaš 3,4 dana, Mada neke kolege su držali ljek ipo 5 dana. ja 5 dana nisam nikad držala jer nije bilo potrebe. No vidjet češ po ribaču kako se ponaša ako je potrebno drži 5 dana. i ponavljam samo jednom rastopiš tabletu u čaši aq vode i razliješ, znači jednom dozirati ne SVAKI DAN i čekaš 3-4 dana i mojoj je za to vrijeme pomoglo. kako vidim neki su držali i 5 dana. zato kažem sve ovisi koliko je bolest uznapredovala. Kad je lječenje gotovo promjenit dio vode uaq i stavit aktivni ugljen na jedno 3-4 dana. javljaj pa čemo vidjet oče li trebat ponovit lječenje. i nemaš šta zahvaljivat pobogu, samo nek riba ozdravi! Sretno!

Offline Tisch

• Punopravni član
brzinski upomoć
« Odgovori #34 u: Svibanj 24, 2007, 22:11:00 poslijepodne »

Evo malo sam prekopao po netu i nasao sam ovo....

[url]http://www.diskus.slohost.net/cgi-bin/stran.pl?id=13&izr is=pisiHTML&st_strani=3&templ=6&jezik=slo [/url]

Offline zvonka&gogo

• Novi član
  • *
brzinski upomoć
« Odgovori #35 u: Svibanj 25, 2007, 11:47:00 prijepodne »
super je link. dakle točno kako je duda opisala, radila sam i ja. karantenski aq je 45-50 litara i dozirala sam 250mg medazola (tableta rastopljena u vodi) na cijeli aq. tako je stajalo 3 dana i nakon toga promjena 1/3 vode. u filteru nemam aktivni ugljen. s obzirom da nije bilo vidljivih poboljšanja ponovila sam postupak s time da sam u hranu dodala i 5ml praziquantela. svaki dan za vrijeme trajanja terapije uključujući i nakon nje, u aq stavljam fishtamine u tekućini po uputama.

Offline babyboom

• Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
brzinski upomoć
« Odgovori #36 u: Svibanj 25, 2007, 12:15:00 poslijepodne »
i, jel prošlo dobro?

Offline zvonka&gogo

• Novi član
  • *
brzinski upomoć
« Odgovori #37 u: Svibanj 25, 2007, 13:01:00 poslijepodne »
ma ne znam, malac kao da jede po skrivečki ili nešto već... hranim ga i dođe mi da ga našopam jer dođe do hrane i gurne ustima i ne pojede...istina doma sam rano u jutro i poslije 8 navečer pa ne stignem pratiti

Offline duda

• Punopravni član
brzinski upomoć
« Odgovori #38 u: Svibanj 25, 2007, 13:43:00 poslijepodne »
Ajde držimo fige da sve bude u najboljem redu!

Offline zvonka&gogo

• Novi član
  • *
brzinski upomoć
« Odgovori #39 u: Lipanj 13, 2007, 16:49:00 poslijepodne »
pred nekih 10ak dana na moju sveopću žalost ribice još uvijek nisu papale (niti jedna ) i već sam se pomirila da ću izgubiti sve stanovnike aq morala sam učiniti ipak još samo nešto. stavila sam medimor po uputama.... danas je situacija nešto veselija na moje generalno oduševljenje. sve stanovnike ( koji su preživjeli) uključujući diskusa kojem smo se jutros do bola nasmijali, sinoć smo vratili u nanovo postavljen glavni aq cikliran sa izvorskom vodom i ekipa je sretna i vesela i gladna kao pirane.

Offline Tisch

• Punopravni član
brzinski upomoć
« Odgovori #40 u: Lipanj 13, 2007, 17:09:00 poslijepodne »

Bravo Blago tebi,

I ja sam zakljucio isto.... sam Medazol bas i ne nudi spas, nego kao da samo usporava odlazak na vjecna lovišta...

Znaci, koji je zakljucak

...prvo Medazol pa onda Medimor ili samo Medimor

Imam jos jednog zivog bolesnika ?

Pakaj da vise napravim, za sada 5:0 za bolest ???

Offline zvonka&gogo

• Novi član
  • *
brzinski upomoć
« Odgovori #41 u: Lipanj 13, 2007, 17:29:00 poslijepodne »
kao što si pročitao probala sam prvo sa praziquantelom, pa medazolom i na kraju sa medimorom. čini mi se ovo sve prije pogrešno i nepotrebno kao da je dijagnoza krivo postavljena. medimora sam jedino još imala doma pa sam se i poslužila i upalilo je. taj dan kad ga staviš ne hraniš ribe niti dan kasnije kad staviš pola prve doze, aeracija do bola i isključiti filter ako možeš ako ne onda ugljen van, i te dane su ti ribe u banani. treći dan promijeniš 30%vode i uključiš filter ili vratiš ugljen i nahraniš ekipu. 7 dan ponoviš postupak samo sa prvim doziranjem (puna doza) i drugi dan opet mijenjaš vodu i trebalo bi biti dobro. nadam se da će sve biti u redu sa tvojom ribicom. javi kaj je bilo

Offline babyboom

• Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
brzinski upomoć
« Odgovori #42 u: Lipanj 13, 2007, 20:49:00 poslijepodne »

bravo - kad medazol ne pali, medimor se pokazao kao rel. dobro rješenje...

Naime, kad liječiš medazolom, jako padne imunitet (kaže moja teta koja je liječnik) i jako je dobro onda pojačati vitamine ali i dati neki antibakterijski lijek širokog spektra...pa je zaista logično ići s medimorom...

Ajd, držim palce mališanu...javljaj....Edited by: babyboom