Prijetri dana krenuh osposobiti novi Cayman-50:
1. dan - pranje dan prije iskuhanog sljunka 1-3 mm, pranje akvarija sa octom +dobro ispiranje, pranje par plasticnih biljcica (dok ne stvorim prirodnim putem dobru podlogu za prave biljke), korijen ...
Sve to slozim i sipam vodu pripremljenu sa Aquasafeom. Bubnem one dvije start kapsule sa bakterijama i pustim filter da sljaka.
Predvecer bacim jednu tableticu za plactosomuse, onak ... da pravi bakterije. Voda se izbistrila oko 20.00 h.
2. dan - u jutro u akvariju lagana maglica ... kao da se valjaju neki oblaeiai ... nije strasno, ali se primjeti.
Namjeravam za 7 dana ubaciti jednog malog Ancistrusapa nakon jos 7 dana odlazim 2 tjedna na more (sused bude bacio tableticu svakih 4-5 dana, svjetlo je na timeru). Kad se vratim s mora ide par Gupija, pa nakon tjedan - dva opet par Gupija ... pa Platty i za kraj eventualno koji Cory (efektivno imam 30 L vode).
E sad, sto se tice tih laganih maglenih oblacica, da li je to O.K. i da ne diram do daljnjeg jer ovo mi je prvi akvarij u zivotu

(a sigurno ne i poslijednji) tako da sam malko nesiguran a nacitao sam se svakakvih postova sa forumapa da me zena cudno gleda kada zurim u akvarij a jos ni ribica nemam