vkuzatko vidim da imaš u svom aq jatne ribice ali ih ne držišu jatu. Moj skromni savjet je da bi bilo pametno da dokupiš još neonki, zebrica, i tetrica. kako več rekoh to su jatne ribice i one se osječaju sretnije i sigurnije kad ih je više u svom jatu. bilo bi ok da ih je bar, bar najmanje po 8 kom u svakom jatu. A ove ribice ostale kažeš gupike po tom zaključujem da su obe ženke ili? ako da trebao bi jedan mužjak i gledaj uvjek da je na jednom mužjaka 2 ženke da stlno ne gnjavi jednu i time je odmah i prisiljava na mrijest. Moli jesu sve isti spol ili? ako su različit imat češ ribica kao u priči tako je kod živorotki. no nije ni dobro imati previše vrsta riba kao ni puno ribica. Šta se tiče skalara ja ti nebih preporučila na tu litražu njih. jer ipak nisu to male ribe, jest da je to i aq od 100 lit ali ne opet toliko velik za skalare isve oveostale ribe zajedno. Daj si malo razmisli i napravi neku kombinaciju riba. malo si to sve smučkao mislim ovo sa jatnim ribicama. Ili dokupi jatnih, ili ih daj ča u dobre ruke naravno pa dokupi par živorotki još, ili ako nikako, bašnemožeš odoljeti uzmi jedno 2 skalara i neko jato tetrica. bilo kako bilo, ti si gazda svog aq i tvoja če bit zadnja.