Sada je vjerojatno prošlo Zagrebačko ljeto, a sa njime i velike vručine...To isto ljeto je na mom nanou ostavilo nekoliko još uvijek vidljivih problema. Vručine su mi temperaturu dizile vjerojatno i preko 30°C, tada ja nisam bio doma, bio sam na moru dva tjedna.... uz te temperature su hranili ribice i po hrani vidim dobro su ih hranili, da ribice ne budu gladne

... no nije to kraj svjeta.... koralji su posvijetlili, zoanthusi su bili stalno zatvoreni, isto tako i palythoe, nekoliko tvrdih se otvara, ali su i oni malo posvijetlili.... a od viška hrane je došla i cijano....
... tada sam izvadio pjesak, kamenje sam vadio van akvarija i četkicom za zube lagano skinuo cijano sa kamenja i organizama koji su njima bile prekrite... nekoliko dana sam svakodnevno sifonirao dno, i malo dva puta tjedno mjenjao dio morske vode, naravno i nekoliko puta očistio filtraciju!
... Sada cijano nema već nekoliko dana... odnosno ima je jako malo i trenutno je stavljena pod nadzor

, tak dugo dok opet ne bukne....

... stavljam nekoliko fotkica trenutnog stanja i izgleda akvarija i organizama u njemu.

Ljubičasta alga sa stakla...

Ricordea yuma - orange - gray

C.furcata

... und ale cuzamen

... i dalje planiram prebaciti u veće staklo, sa sumpom....skimerom... ali do nekih 200l sa sumpom...