Srpanj 22, 2025, 13:49:17 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Diskusi  (Posjeta: 7607 vremena)

0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline Diskus_BL

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
Diskusi
« u: Svibanj 04, 2007, 17:58:00 poslijepodne »
Poz svima.

Cuo sam za ovaj forum a mene zanima nekoliko stvari o diskusima.

Ukratko zanima me po kojoj se cijeni prodaju mladi diskusi ovdje preko foruma?

I po kojoj se cijeni mogu naci maticni parovi ako ih iko i prodaje?

Ja imam 2 maticna para i imao sam nekoliko mrijestova ali je problem za prodaju mladih i kome god da ponudim ucjenjuju me i daju neku mizernu cijenu. Strah me i mrijestiti ih vise jer nemam kud sa mladim diskusima. A da mi ugibaju to ne mogu da dozvolim jer ih obozavam.

Offline rolka

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
Diskusi
« Odgovori #1 u: Svibanj 04, 2007, 18:59:00 poslijepodne »
a kolko ti trazis kad prodajes i koje diskuse imas
johnny

Offline Discus_BL

• Novi član
  • *
Diskusi
« Odgovori #2 u: Svibanj 05, 2007, 00:25:00 prijepodne »

Imam par Red Turquoise i par Blue Cobalt.

Pa 15-ak eura za 5-6 cm velike ribe.

Ne mislis valjda da je to puno?

Offline GoranMatilda

• Punopravni član
Diskusi
« Odgovori #3 u: Svibanj 05, 2007, 10:23:00 prijepodne »
Definitivno puno, ja sam svoje malce veličine 2-3 cm prodavala po 30 kn. A u dućanu vel. 4-5 im je cijena 120-150 kn. Tako da je tvoja cijena definitivno prejaka.
Split-Solin

Offline Discus_BL

• Novi član
  • *
Diskusi
« Odgovori #4 u: Svibanj 05, 2007, 10:45:00 prijepodne »

Pa eto i u ZOO shopovima je ta cijena.

Ti si prodavao 2-3 cm ribe po 30 kn a to je velicina malaca od nekih mjesec dana starosti. Za 2 do 2 i po mjeseca bi morali narasti do 5-6 cm.

A kome si ti prodavao? ZOO shopovima?

Tako sam i ja radio prije sa drugim ribicama. Bukvalno sam ih prodavao za neku mizernu cijenu ZOO shopovima. Ista sam skontao? Ljudi su kupili novo auto, stan, neki su i kuce napravili. I zasto da im mi koji se napatimo oko samog uzgoja poklanjamo ribice a oni da zaradjuju silnu lovu. Za njih su te ribe nesto sto im ne znaci nista. Samo ih gledaju kao EVRICE koji plivaju u aq.

Ja cu ih radije pokloniti nekom pravom ljubitelju akvaristike nego da ih dajem za neku mizernu cijenu ZOO shopovima i da oni zgrcu lovu.

Ipak onaj ko uzgaja ribice ima najvise troskova i oko pripreme vode, oko ishrane, struja, voda itd. A ni oni ne otkupljuju na hiljade ribica od nekog pa da im treba obarati cijenu. Ali recimo da bi i 10 eura bilo podnosljivo za diskusa 5-6 cm. Govorim o velicini ribe od glave tj od usta do repa (bez repa). Koliko znam tako se mjere.

Ipak svoj trud i ljubav prema necemu ne treba podcjenjivati.

Offline Stina

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: zg
    • ZGreef
Diskusi
« Odgovori #5 u: Svibanj 05, 2007, 11:36:00 prijepodne »
Ja mislim da 10 eura za ribu od 5-6cm nije puno ako je riba dobra i zdrava.
Znači čisti cobalt blue discus ili red turquise od glave do početka repa veličine 5-6cm u dućanu dođe 150kn.
A ako ga ti daješ za 10eura, onda je to FER cijena.

Da se razumijemo, dućani plačaju porez, zaposlenike i često im riba stoji mjesecima dok se ne proda, pa nemožeš sebe uspoređivat sa dućanom i jednostavno u neku ruku "MORAŠ" imati niže cijene od dućana.

Offline Dubravko

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 56
Diskusi
« Odgovori #6 u: Svibanj 05, 2007, 15:26:00 poslijepodne »
Po dučanima red turquise cca. 5-6cm prodaju po 450 kuna, daimond blue po 250 kuna, LL skina prodaju čak po 500 kuna.
Otprilike za tu cijenu od 50-70 eura se i vani (Austrija) po dučanima prodaju discusi koji su uobičajeni na tržištu dok malo rijeđe vrste za veličinu od 5-7 cm koštaju i po 100 eura!!!
Osobno se najviše razveselim kada mi čovjek ponudi 70 eura za red white discusa od 17cm, dođe mi da mu ga poklonim!!!!  

Offline Diskus_BL

• Novi član
  • *
Diskusi
« Odgovori #7 u: Svibanj 06, 2007, 11:36:00 prijepodne »

Znam ja da je po inostranstvu diskus skup i to je previse za nas standard.

Stina, znam sve to sto si rekao da moraju da placaju i porez i sve to ali pitanje je da li i placaju porez na te ribe koje otkupljuju od NAS. I opet kazem niko od njih nece ni uzeti 100-200 mladih diskusa ako nije siguran da ce ih prodati pa da mu stoje u radnji. Vecina njih diskuse nabavlja po narudzbi.

I sad mi recite koja je realna cijena? 10 eura? Podrazumijeva se da su ribe zdrave.

E sad, ima li negdje u Hrvatskoj, bilo bi najbolje u Zagrebu ako ima, da se moze naci vecih diskusa (8-12 cm)ili cak maticnih parova (naravno uparenih)?

Offline Ace1

• Punopravni član
    • http://www.aquosus.net/
Diskusi
« Odgovori #8 u: Svibanj 06, 2007, 18:07:00 poslijepodne »
Nemojte se ljutiti ali u Sloveniji se prodaju po 10 eura ista veličina.Tako da bi ti ta cijena bila fer. Evo u Splitu u dučanu ima Cobalt blue od 6-7cm za 150kn.
Hrvoje,Split Tropheus Paradise

Offline HRVOJE

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 55
Diskusi
« Odgovori #9 u: Svibanj 07, 2007, 08:33:00 prijepodne »
...cijenu treba formirati prvenstveno prema količini koju će trgovac uzeti,tako da ga se na neki način stimulira da uzme više i nama prije isprazni akvarij...za pravilne i zdrave ribe koje nisu zaostale u razvoju tirkiza i cobalta je 10 E/kom sasvim ok cijena na količinu.....ja bih dao i za koji eur manje ali kada bi trgovac uzeo barem 30-tak komada...

Offline Discus_BL

• Novi član
  • *
Diskusi
« Odgovori #10 u: Svibanj 07, 2007, 08:42:00 prijepodne »

Ace1 nema ljutnje.

Hrvoje, nije problem spustiti cijenu na kolicinu. Nikome nije cilj da ima ribice sa kojima ne zna sta ce pa ni meni. Hrvoje, sta ti imas od diskusa za prodaju? Imas li sta od maticnih parova?

Offline fainz1

• Punopravni član
  • Sitna al dinamitna !!!
Diskusi
« Odgovori #11 u: Svibanj 07, 2007, 12:07:00 poslijepodne »
Citat: Diskus_BL

Znam ja da je po inostranstvu diskus skup i to je previse za nas standard.

Stina, znam sve to sto si rekao da moraju da placaju i porez i sve to ali pitanje je da li i placaju porez na te ribe koje otkupljuju od NAS. I opet kazem niko od njih nece ni uzeti 100-200 mladih diskusa ako nije siguran da ce ih prodati pa da mu stoje u radnji. Vecina njih diskuse nabavlja po narudzbi.

I sad mi recite koja je realna cijena? 10 eura? Podrazumijeva se da su ribe zdrave.

E sad, ima li negdje u Hrvatskoj, bilo bi najbolje u Zagrebu ako ima, da se moze naci vecih diskusa (8-12 cm)ili cak maticnih parova (naravno uparenih)?

Cijene su ti ok za te vrste ali po komadu za 100 ili 200 kom drugu cijenu moraš stavit, pusti druge što pričaju, pogledaj malo uzgajivače u indoneziji prodaju box malaca od 2 do 5 cm za 3$,što se tiče mrijesnih parova ko prodaje u Zagrebu, teško da ćeš naći nekog od koga ćeš kupiti više parova, svi imaju jedan dva možda tri para i bave se čisto iz hobija uzgojom, za nešto više na pm molim.
Zagreb/Špansko/Hrvatska

DNK- Drniško narodno kazalištze

Offline Dubravko

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 56
Diskusi
« Odgovori #12 u: Svibanj 08, 2007, 21:07:00 poslijepodne »
Slažem se da ima ribe i za 150 kuna,no u koju kategoriju od 1-5 bi stavio tu ribu?!
Mislim da se samo kod par ljudi može nabaviti prvoklasna riba,a ovo sve po dućanima ...
Primjer; prije cca. 1 godinu možda i više nekolicina nas je plaćala 40 eura ribu koja je bila 4 cm veličine, no tu je prisutna sasvim druga filozofija kupovanja od ove prisutne svakodnevne po dučanima i nekolicine po forumu. Masu puta smo se složili da se je iz kojekakvih razloga po forumu rušila cijena ribi  iz nekih nepoznatih razloga u stilu ima tamo ili moj frend ima .. i kad čojek želi stupiti u kontakt onda nigdje nikoga!
Što se tiče indonezije i sličnih kombinacija tu je priča također jako zakomplicirana od situacije da nedobiješ ono što si naručio,riba u katastrofalnom stanju + tragovi dugog puta,kupnja takoreči na slijepo pa dobiješ gratis i neke boleštine ili imaš velikih gubitaka u transportu tako da ta kupovina nije nimalo laka,ugodna i nakraju  jeftina.
Pitajte ljude koji koji su prošli takve kupovine koje su šokove prolazili!!!
Znači ono što valja to i košta!!!