Kolovoz 27, 2025, 01:37:25 prijepodneNajnoviji Član: MMela

Autor Tema: Atman 300 litara  (Posjeta: 1745 vremena)

0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline Cryptocory

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
Atman 300 litara
« u: Svibanj 03, 2007, 22:53:00 poslijepodne »

Akvarij je Atman MR 1-120 300 litara.

Rasvijeta 2 x 30 w Hagen aqua-glo i power-glo + juwel reflektori

2 x 20 w Atman super-light ( one su tu trenuto jer ih ne mogu zamjeniti, naime atmanove lampe od 20 w su neobične dužine. 1 cm su manje od ostalih lampi te jačine. Namjeravao sam ih zamjeniti sa aqua-relle i gro-lux lampom, ali to trenutno ne mogu zbog dužine ) + reflektori.

Biljke:

Anubias barteri barteri, Anubias barteri tropical, Anubias barteri nana, Anubias congensis, Anubias odorata, Anubiaas hastifolia lucanas

Bolbitis heteroclita

Cryptocoryne spiralis albida, Cryptocoryne walkeri, Cryptocoryne wendtii red

Echinodorus amazonicus, Echinodorus cordifolius, Echinodorus grisebachii small, Echinodorus osiris, Echinodorus x rubin, Echinodorus x foxtail, Echinodorus ? ( ne znam koje je vrste ovaj zadnji jer sam ga kupio bez imena ima već dvije godine. Kupio sam dva takva i oni su lijepo rasli u akvariju od 100 litara. Bili su normalno zelene boje pa sam mislio da se radi možda o bleheriju, ali prije 2 mjeseca su poblesavili počeli su puštati vriježe na sve strane i na njima 4-5 malih biljaka. A ono što je najčudnije listovi na starim biljkama su počeli crveniti prvi put nakon 2 godine, a uvjeti se u akvariju nisu mijenjali. Dvije mlade biljke sam posadio u novi akvarij ).

Akvarij se ciklira već 28 dana, u njega već mogu ribice ali prvo želim napuniti akvarij biljkama do kraja.

Od riba u njega namjeravam ubaciti 6 Skalara, 4 ancistrusa, 12 corydorasa ( možda i kuhlije ).

Edited by: Cryptocory
Dubrovnik

Offline Cryptocory

• Punopravni član
Atman 300 litara
« Odgovori #1 u: Svibanj 03, 2007, 23:02:00 poslijepodne »
Te dvije slike su dva detalja iz akvarija. Imam problema sa fotografiranjem slika sa digitalnim fotoaparatom. Naime kad slikam sa blicomdjeluju tamno kao da rasvijeta nije uključena, a kad slikam bez blica slike su svijetle ali mutne. Kad uslikam bolje slike uplodat ću ih.
Dubrovnik

Offline Cryptocory

• Punopravni član
Atman 300 litara
« Odgovori #2 u: Svibanj 04, 2007, 02:16:00 prijepodne »

.

.

Edited by: Cryptocory
Dubrovnik

Offline dori

• Punopravni član
Atman 300 litara
« Odgovori #3 u: Svibanj 04, 2007, 07:35:00 prijepodne »

stavi tamnu pozadinu da se dobije na dubini i kontrastu.. što se biljki tiče ja bi malo promijenila raspored, al sigurna sam da će se javit oni koji imaju dobre vizije kako to napravit bolje i da ćeš dobit super savjete..

ajd probaj poslikat akvarij da se cijeli vidi

Offline doktor

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Rijeka
Atman 300 litara
« Odgovori #4 u: Svibanj 04, 2007, 13:31:00 poslijepodne »
Tamna pozadina obavezno! Sve mi je nekako ravno. Daj se malo poigraj, možda sa panjevima? Ja bih naprijed stavio Kubu, aaaa!? Samo naprijed!
U radu je spas!

Offline Cryptocory

• Punopravni član
Atman 300 litara
« Odgovori #5 u: Svibanj 04, 2007, 20:18:00 poslijepodne »

Raspored nije ravan već su fotografije loše. Još uvijek nisam uspio slikati akvarij u cjelosti ( fotografije mi jednostavno ispadaju loše i mutne ), već samo 2/3.

Pozadina će biti plava. A kubu neću staviti. Od biljaka u akvariju će samo biti Anubiasi, Bolbitisi, Cryptocoryne i Echinodorusi. Odnosno biljke koje rastu iz rozete ili rizoma.

Biljke su još mlade moraju se razrasti. Pokušat ću slikati akvarij u cjelosti.
Dubrovnik

Offline Rastaman

• Punopravni član
Atman 300 litara
« Odgovori #6 u: Svibanj 06, 2007, 15:57:00 poslijepodne »

Citat: Cryptocory
. A kubu neæu staviti. Od biljaka u akvariju æe samo biti Anubiasi, Bolbitisi, Cryptocoryne i Echinodorusi. Odnosno biljke koje rastu iz rozete ili rizoma.

Pa i Hemianthus callitrichoides 'Cuba' spada u tip biljke koja raste iz rozete.

Offline Cryptocory

• Punopravni član
Atman 300 litara
« Odgovori #7 u: Svibanj 06, 2007, 19:58:00 poslijepodne »

Istina cuba je niska, ali ne rate iz rozete, odnosno ima malu stabljiku.

Ali mene više zanimaju anubiasi, bolbitisi, cryptocoryne, i echinodorusi. Trenutno sam u potrazi za nekom lijepom cryptocorynom. A namjeravam nabaviti još hrpu anubiasa da popunim pozadinu.
Dubrovnik