Akvarij je Atman MR 1-120 300 litara.
Rasvijeta 2 x 30 w Hagen aqua-glo i power-glo + juwel reflektori
2 x 20 w Atman super-light ( one su tu trenuto jer ih ne mogu zamjeniti, naime atmanove lampe od 20 w su neobične dužine. 1 cm su manje od ostalih lampi te jačine. Namjeravao sam ih zamjeniti sa aqua-relle i gro-lux lampom, ali to trenutno ne mogu zbog dužine ) + reflektori.
Biljke:
Anubias barteri barteri, Anubias barteri tropical, Anubias barteri nana, Anubias congensis, Anubias odorata, Anubiaas hastifolia lucanas
Bolbitis heteroclita
Cryptocoryne spiralis albida, Cryptocoryne walkeri, Cryptocoryne wendtii red
Echinodorus amazonicus, Echinodorus cordifolius, Echinodorus grisebachii small, Echinodorus osiris, Echinodorus x rubin, Echinodorus x foxtail, Echinodorus ? ( ne znam koje je vrste ovaj zadnji jer sam ga kupio bez imena ima već dvije godine. Kupio sam dva takva i oni su lijepo rasli u akvariju od 100 litara. Bili su normalno zelene boje pa sam mislio da se radi možda o bleheriju, ali prije 2 mjeseca su poblesavili počeli su puštati vriježe na sve strane i na njima 4-5 malih biljaka. A ono što je najčudnije listovi na starim biljkama su počeli crveniti prvi put nakon 2 godine, a uvjeti se u akvariju nisu mijenjali. Dvije mlade biljke sam posadio u novi akvarij ).
Akvarij se ciklira već 28 dana, u njega već mogu ribice ali prvo želim napuniti akvarij biljkama do kraja.
Od riba u njega namjeravam ubaciti 6 Skalara, 4 ancistrusa, 12 corydorasa ( možda i kuhlije ).
Edited by: Cryptocory