Srpanj 04, 2025, 06:06:32 prijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Ne znam  (Posjeta: 2042 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Rosea

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
Ne znam
« u: Svibanj 01, 2007, 15:58:00 poslijepodne »
Neznam na koji način da ga naučim da ga naviknem na ruku i to u tereriju (da me se ne plaši)??Raspon nogu od 6-8 cm.

Offline Infernal

• Punopravni član
Ne znam
« Odgovori #1 u: Svibanj 01, 2007, 17:57:00 poslijepodne »
koga??????? pauka? to se nemoze. tako da se nemoj zezati jer ce te ugristi. to su divlje zivotinje a ne kucne ko macke psi itd... oni nemaju razvijen mozak da bi mogli zapamtiti vlasnika ili neznam sta.
tako da je apsolutno banalno da pokusavas nesta

vjerujem da kad si uzimala zivotinju,dobro ne u pet centrima, nego kod uzgajivaca i ako si citala okolo da su pauci iskljucivo display pets,znaci zivotinje za gledanje,oni se nemogu maziti,dresirati da ti donese lopticu,da ti da nogu i takve smjesne fore

Osijek.....

Offline Ronin

• Punopravni član
Ne znam
« Odgovori #2 u: Svibanj 01, 2007, 20:51:00 poslijepodne »

Neznam mozda to nije normalno da moj pauk Brachypelma albopilosum tocno zna kadpocnem lupkati po podu i dodje mi na ruku pa dok cistim terarij obicno mi sjedi na ramenu a kad zavrsim vratim ga tako da ga polako lupkam po abdomenu.

ili da pauk moje zene Eupalaestrus campastreatus na izlozbama sjedi joj na prsima i nemrda se i strasno voli kad ga se miluje po toraxu

takvih primjera bi mogao vise navesti

ali isto tako vazno je kazati da da se kod 90 % paukova ni ne pokusava tako nesto

pa ipak ovakva reakcija kao infernal

divlja zivotinja i taj ce te ugristi i slicno je malo pretjerano samo se plase ljudi i to narocito pocetnici

Osijek-Rijeka

Offline Infernal

• Punopravni član
Ne znam
« Odgovori #3 u: Svibanj 01, 2007, 21:20:00 poslijepodne »
pa normalno da ce te ugristi ako joj guras ruku pod zube il neznam sta. na to sam mislio a ne da ce te pauk vijati po sobi da te pojede ili neznam sta
pauk nece napasti dok ga se nestjera u kut,kao i svaka druga zivotinja koja napada instiktivno

Osijek.....

Offline lipi_pipi

• Novi član
  • *
Ne znam
« Odgovori #4 u: Svibanj 01, 2007, 21:24:00 poslijepodne »

@Infernal, zašto misliš da je u pet centrima loše kupovati životinje?? Mislim da je to malo prenapuhana stvar,a napuhali su je šverceri koji isključivo zarađuju na životinjama,a to je zbilja vrlo jadno i ponižavajuće.Upravo suprotno,trebate kupovati"registrirane" životinje i na taj načinćemo spriječiti izlov iz prirode....Isto tako spomenuo si "uzgajivača" paimenuj onda barem jednog "legalnog" uzgajivačakojega poznaješ??

Offline gumi

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 41
  • Gmazoljubac
    • http://www.facebook.com/profile.php?id=589874489
Ne znam
« Odgovori #5 u: Svibanj 01, 2007, 21:36:00 poslijepodne »
Prvo ovde se ne govori o švercerima nego o uzgaivačima hobistima (koji uzgajaju pojedine vrste a ne love ih u prirodi), kojih na ovom forumu ima i ima i registriranih (i o tome je bilo riječi na forumu, u narodnim novinama piše kad se otvara zanat), švercer je nešto drugo. A zašto nije dobro kupovat životinje (pričamo o gmazovima i paucima) iz pet shopa! Pa zato šta večina ljudi koja radi u tom pet shopu nema blage veze o takvim životinjama (više puta dokazano od strane članova foruma) i takve se životinje onda drže u dosta lošim uvjetima, izložene su stresu, neuhranjene, bolesne itd...a cijenu da i ne spominjem,jedno 5 puta veća nego kod uzgajivača. I mislim da tu nije ništa napuhano nego je to realno.
Grmi Facebook
SPLIT/SPINUT
Animal respect

Offline cactus

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Neo
Ne znam
« Odgovori #6 u: Svibanj 01, 2007, 22:00:00 poslijepodne »
@ gumi kolega u potpunosti vas podrzavam

Offline st-zero

• Punopravni član
Ne znam
« Odgovori #7 u: Svibanj 01, 2007, 22:31:00 poslijepodne »
svoju prvu zivotinju kupio sam u ducanu...i od tada nikad vise...cijene su prevelike a zivotinje su nikakve....u ducanima rade ljudi koji neznaju gotovo nista o tome sta prodaju...tako da su vise manje sve zivotinje u losem stanju radje bi dao vise para nekom uzgajivacu a da znam da je zivotinja zdrava i da se o njoj netko stvarno brinuo nego nekom ducanu kojem su 90 % posto zivoninja na samrti....

Offline DanChY

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 37
Ne znam
« Odgovori #8 u: Svibanj 01, 2007, 23:54:00 poslijepodne »

Citat: st-zero
svoju prvu zivotinju kupio sam u ducanu...i od tada nikad vise...cijene su prevelike a zivotinje su nikakve....u ducanima rade ljudi koji neznaju gotovo nista o tome sta prodaju...tako da su vise manje sve zivotinje u losem stanju radje bi dao vise para nekom uzgajivacu a da znam da je zivotinja zdrava i da se o njoj netko stvarno brinuo nego nekom ducanu kojem su 90 % posto zivoninja na samrti....

majstore i ti si radio u pet shopu ako se ne varam

Offline kako-lako

• Punopravni član
Ne znam
« Odgovori #9 u: Svibanj 02, 2007, 01:20:00 prijepodne »
ovake teme cini mi se redovito se ponavljaju na forumu....i redovito
ista spika svaki puta zasto uopce i pokusavati uciti nesto pauka kad je
to kako je infernal vec rekao zivotinja za gledanje a ne da ti se vuce
po tijelu i sije dlacice po kozi koje uzasno iritiraju....zato bolje
mir .....

....a u svakom slucaju bolje je kupiti takvu zivotinjicu od nekoga tko
kuzi i zna ti objasniti neke pojedinosti i osnove o tome nego kod
nekoga tko ce ti prodati tako dobru spiku a i zivotinjicu po sto je
mogce skupljoj cjeni a da uopce nisi ni svjestan da si to mogao
jeftinije nabaviti........al u svakom slucaju na greskama se uci
OSIJEK.....

Offline Striček Matija

• Punopravni član
Ne znam
« Odgovori #10 u: Svibanj 02, 2007, 09:51:00 prijepodne »

Citat: lipi_pipi
@Infernal, zašto misliš da je u pet centrima loše kupovati životinje?? Mislim da je to malo prenapuhana stvar,a napuhali su je šverceri koji iskljuèivo zarađuju na životinjama,a to je zbilja vrlo jadno i ponižavajuæe.Upravo suprotno,trebate kupovati"registrirane" životinje i na taj naèinæemo sprijeèiti izlov iz prirode....Isto tako spomenuo si "uzgajivaèa" paimenuj onda barem jednog "legalnog" uzgajivaèakojega poznaješ??

očigledno nisi dobro pogledala te životinje koje se prodaju po "pet šopovima".. ljudi koji tamo rade uglavnom nemaju pojma o osnovama držanja vrsta koje imaju.. i životinje koje su neko duže vrijeme u dučanu uglavnom se nalaze u katastrofalnom stanju...

da svi ti dučani imaju "registrirane" životinje onda bi na terarijima u kojima su životinje i pisali točni nazivi... što u slučaju paukova nije slučaj... što se tiće paukova i njihovog uzimanja iz prirode... to se događa u jako maloj mjeri (što za gmazove nije točno) ..jer je uzgoj paukova u europi toliko raširen da uzimanje iz prirode se ne isplati...

onda uzgajivači u Hrvatskoj.. trenutno možemo govoriti samo o hobističkim uzgajivačima jer profesionalni ne postoje za sada..

jedan od tih "hobista uzgajivača" sam i ja... moje životinje su prijavljene i množe se legalno.... jeftinije, zdravije i ljepše od onih u dučanima, svako kome dam neku od svojih beba ima i "korisničku podršku".. može dobit sve savjete i pomoć oko životinje...

pokaži mi jedan dučan u kojemu su životinje duže od mjesec dana i da su zdrave...i u kojem će ti prodavać znat reć sve kaj je potrebno životinji..

kak bi reko pjesnik.. "to ne postoji..."

Offline Fenix

• Punopravni član
Ne znam
« Odgovori #11 u: Svibanj 02, 2007, 12:31:00 poslijepodne »
Istina
Zagreb/Malešnica

Offline Infernal

• Punopravni član
Ne znam
« Odgovori #12 u: Svibanj 02, 2007, 18:32:00 poslijepodne »
jedan primjer ovoga gore recenog LINK
Osijek.....

Offline lipi_pipi

• Novi član
  • *
Ne znam
« Odgovori #13 u: Svibanj 02, 2007, 19:27:00 poslijepodne »

Molila bih Vas da sve nepravilnosti koje uočite u Pet Centrima da me kontaktirate na mail [email protected]

hvala

Offline Infernal

• Punopravni član
Ne znam
« Odgovori #14 u: Svibanj 02, 2007, 22:09:00 poslijepodne »
toliko je nepravilnosti da nebi znali od cega poceti. mislim da ako vec trazis neke informacije da bi bilo u redu da znamo skim pricamo,zar ne?
Osijek.....

Offline lipi_pipi

• Novi član
  • *
Ne znam
« Odgovori #15 u: Svibanj 02, 2007, 23:18:00 poslijepodne »

Zahvaljujem se nekim forumašima na mail-u,

Veterinarski inspektor,Ana Šimić

Offline icek

• Punopravni član
    • http://free-zg.htnet.hr/gusteri/
Ne znam
« Odgovori #16 u: Svibanj 03, 2007, 10:58:00 prijepodne »
a gle Veterinarska inspekcija baš' puno ne pomaže'...

eventualno ...
veterinari izdaju potvrdu o zdravstvenom stanju...

a sad . . . koliko veterinara može utvrditi stomatitis ili nedostatak' vitamina - kalcija uredno presvlačenje...o uvjetima držanja (potrebnoj opremi) ... da i ne pričam... osobno veterinara koje poznajem koji su stručnjaci na tom polju ima manje nego prsta jedne ruke... čast ne znanim stručnjacima...

ali inspekcija Ministarstva kulture i pravilnik N.N. 146/2005
e sa njime bi se dalo razgovarati o puno stvari'

ali.... spustimo se na zemlju . . . .
 svi znamo da ništa od toga... već je prije bilo nadobudnih

i dok' sam radio u PC shvatio kako neke stvari funkcioniraju... ništa na silu ...
nego polako objasniš' što i kako dalje i odeš' u dućan i kupiš' im biljke ili posebnu hranu... jedino tako pomažeš' ... šteta da i Kalela nema ovdije ...

uglavnom da obranim ljude koji rade u Pet shopovima su svi do jednog dobra i pametna ekipa koji se trude i rade prekovremeno i slušaju svaki savjet'
koji im čovjek da' no UPRAVA to je sasvim neka druga priča...

pozdrav icek

Teraristika nije hobi niti zanimanje, to je dijagnoza.

Offline Ronin

• Punopravni član
Ne znam
« Odgovori #17 u: Svibanj 03, 2007, 18:54:00 poslijepodne »

Tema je super sve nas interesira sta se dogadja u pet shopovima i kakve se zivotinje tamo kupuju

samo se pitam jel Rosea dobila zadovoljavajuci odgovor na njeno pitanje

posto je vec otvorila novu temu ??????????
Osijek-Rijeka

Offline Rosea

• Novi član
  • *
Ne znam
« Odgovori #18 u: Svibanj 12, 2007, 16:15:00 poslijepodne »
Jesam.Zahvaljujem se puno.Bolje da pitam vas koji znaju nego "stručnajka" iz trgovine pa da mi pauk krepa. Pozdarv iz Daruvara!!