Mrak....predobro izgleda.
To je tak kad je čovijek sentimentalno vezan za neku biljku,tak ja imam mnoštvo anubiasa koji su mi jako jako dragi samo zato šti ih već godinama imam, neki su kod mene i po 7 godina, a neki su i puno puno stariji, koje sam dobio od jednog kompića koji me je i uveo u akvaristiku, a znam da ih je on imao barem jedno 5 godina. Ta biljka je stvarno ono u pravom smislu korov,jako ju je teško uništiti, podnosi svakakve uvjete i gotovo ju svi imaju, i zbilja nije niš posebna, ali eto meni je Najdraža, zato i imam samo njih u akvariju nekoliko različitih vrsta, a imam i jedno 20-25 komada koji su već 2 godine na suhom i već su toliko narasli da ću ih morati seliti u akvarij jer više u toj staklenoj kugli nema mijesta.
Masa biljaka se može ovako uzgajati u poluvodenim uvjetima i tako puno brže rastu, jer imaju puno više svijetla, vidio sam tako masu palaudarija na nekim stranim forumima koji imaju sve puno Cryptocorina, anubiasa i svih ostalih u ovoj temi već spomenutih biljaka.
Meni osobno je ovo jedna jako dobra tema.
Trebali bi možda uzeti određene biljke zasaditi ih u vodenim i poluvodenim uvjetima, pa lijepo pratiti razlike u napretku. Ja sam to probao s anubiasima, ali nisam baš to evidentirao s fotkama, a mislim da bi baš mogao uzeti jednu jedinku pa lijep fotkat i evidentirati, malo staviti na forum i tako.