Srpanj 14, 2025, 22:42:07 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: pomoc oko nabave iguane  (Posjeta: 2478 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline duj.Ko

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
  • ornament i zločin
pomoc oko nabave iguane
« u: Travanj 24, 2007, 00:21:00 prijepodne »
evo se spreman nabavit iguanu-oprema se pomalo vec i nakupila  - vidia san da u zoo hobbyjima i sličnim butigama prodaju iguanu za od prilike 600kn,a priko veze san cua da mi se vise isplati stupiti u kontakt sa samim dobavljacima ili ko li vec uzgaja iguane koje mi kupujemo po centrima- cua san da je ta cjena od 150 do 250 kn- pa bi ja moilia ako ima netko koji broj da mi da ili jos bolje,ako ima netko ko ih sam uzgaja da mi proda jednu lipu i najvaznije zdravu zivotinju koja nije prezivila ono sta svakodnevno prezivljavaju zivotinje po ducanima....

unaprid fala

pozdrav iz splita
\"Još vjerujem u čistoću umjetnosti, kao jedinu takvu koja nam je preostala u ovom životinjstvu uokolo nas.\" M.Krleža

Offline Striček Matija

• Punopravni član
pomoc oko nabave iguane
« Odgovori #1 u: Travanj 24, 2007, 07:08:00 prijepodne »
malo pogledaj po oglasnicima i forumima... vjerojatno ćeš naći neku iguanu na poklon....

Offline Infernal

• Punopravni član
pomoc oko nabave iguane
« Odgovori #2 u: Travanj 24, 2007, 08:33:00 prijepodne »
sam da pitam,jel znas ti da ta zivotinja naraste i do 2m? i da treba dosta mjesta?

ova pitanja ti postavljam cisto iz razloga jer puno ljudi uzme ovu zivotinju koja im je poslije prevelika i nemaju je gdje drzati....

Osijek.....

Offline duj.Ko

• Punopravni član
  • ornament i zločin
pomoc oko nabave iguane
« Odgovori #3 u: Travanj 24, 2007, 23:28:00 poslijepodne »
ja sam je prika moj odabra samo iz tog razloga sta naraste velika (inače imam njemacku dogu  ) - a ipak lazem- i zato sta je vegetarijanka... mislia sam se oču li nesta manje ka sta je vodena ili dnevni gecco-ali ipak san reka-aaarhhh....ona mi je najlipsa-a i mogu je pustit po stanu...

sad kad bi nabavia bebu-terarij 100duzine * 50duljine * 100 u visinu mi se cini skroz prikladno za jednu manju iguanu dok ne naraste kojih 90 cm do metar - sta ti ti kazes? je li to dovoljno???

a ako upadnem u kesu prije nego skupin ,odvoia bi jedan kut u sobi  napravia joj vel'ki 2*1*2!!!! to bi bilo dovoljno koliko san ja uspia skontat!!!
FALA NA SAVJETIMA!

a ovo sta mi STRICEK PREPORUCIA - ljudi najcesce poklanjaju izprepadane(nesocijalizirane) ili velike bestije- a ja sad nemam veliki terarij,a bas bi bira mladog/mladu iz legla ako to ikako budem u mogucnosti...

ajmo ljudi dajte mi broj nekoga ko ih uzgaja!!!

pozdrav

\"Još vjerujem u čistoću umjetnosti, kao jedinu takvu koja nam je preostala u ovom životinjstvu uokolo nas.\" M.Krleža

Offline Nik

• Punopravni član
pomoc oko nabave iguane
« Odgovori #4 u: Travanj 25, 2007, 06:13:00 prijepodne »
Citat: duj.Ko
sad kad bi nabavia bebu-terarij 100duzine * 50duljine * 100 u visinu mi se cini skroz prikladno za jednu manju iguanu dok ne naraste kojih 90 cm do metar - sta ti ti kazes? je li to dovoljno???

Nije, to ti je za prvih nekoliko mjeseci... iguanu od 90 cm ne možeš držat u terariju od metra... to je ko da si sebe zatvorio u kutiju u kojoj imaš sa svake strane 20 cm mjesta, bi li se mogo kretat u tome?

Citat:
a ako upadnem u kesu prije nego skupin ,odvoia bi jedan kut u sobi napravia joj vel'ki 2*1*2!!!! to bi bilo dovoljno koliko san ja uspia skontat!!!
FALA NA SAVJETIMA!

Napravi to odmah i miran si, a iguanu nećeš trebat seljakat non stop simo pa tamo... napraviš jednom i bok ;)

Citat:
a ovo sta mi STRICEK PREPORUCIA - ljudi najcesce poklanjaju izprepadane(nesocijalizirane) ili velike bestije- a ja sad nemam veliki terarij,a bas bi bira mladog/mladu iz legla ako to ikako budem u mogucnosti...

Prvo i osnovno, poklanjaju ti se iguane koje su narasle do nekih 1,5 m i večinom su ok, a uz to moraš znat da ti mala iguana nije garancija da će ti kasnije bit socijalizirana... ja imam takav slučaj... s njom smo radili (i još radimo) jednom dnevno i uspjeli smo ga nakon godinu i pol malo smirit, tek tolko da me ne šutne repom ili ne ugrize ;) Tako da nemoj očekivat da će ti iguana bit tolko pitoma, iguane nisu psi... ;)

Citat:

ajmo ljudi dajte mi broj nekoga ko ih uzgaja!!!

Mislim dau HR nema nikoga tko ih uzgaja, možda se i varam no do sad nisam još vidio nikakav oglas za mališane
Edited by: Nik

Offline Striček Matija

• Punopravni član
pomoc oko nabave iguane
« Odgovori #5 u: Travanj 25, 2007, 08:45:00 prijepodne »
ljudi poklanjaju i mlade/male iguane... zbog "daljnje nemogučnosti držanja"...

Offline babydoll2

• Punopravni član
pomoc oko nabave iguane
« Odgovori #6 u: Travanj 27, 2007, 10:29:00 prijepodne »

Citat: Strichek Matija
ljudi poklanjaju i mlade/male iguane... zbog "daljnje nemogučnosti dr�anja"...
definitivno nema. jedina opcija ti je petshop ili netko tko vise ne zeli svoju iguanu.ekipa ti dobro kaze.ako se iguana poklanja ili prodaje ne znaci da s njom nesto nije uredu.iguana je svima "tak cool" i tako "must have" ali kad ta mala cool zivotinjica preraste mjere necijeg stana ili dzepa e onda nastaje frka i otud ti izvire bar 90% oglasa za prodaju i poklanjanje iguana. a narav iguane i njena socijalizacija su cisto stvar srece i koliko se njom bavis. ja ju imam i vjeruj mi da nije bas macji kasalj,srecom problema sa socijalizacijom nisam nikad imala,dapace a da imam jos i to pa ne znam gdje bih sa sobom...
shvati to kao odricanje i zrtvu koja nestane svaki put kad dodjes do terarija i vidis da je sve to sto vidis plod tvog truda i ljubavi prema iguani.onda puno stvari postanu puno lakse.jos kad te pogleda s onim malim kokosjim okecima dodje ti da ju sretno u potrazi
of all the things I\'ve ever lost I miss my mind the most

Offline babydoll2

• Punopravni član
pomoc oko nabave iguane
« Odgovori #7 u: Travanj 27, 2007, 10:33:00 prijepodne »
sorry-citat je bio glede nabave iguana u RH

Offline duj.Ko

• Punopravni član
  • ornament i zločin
pomoc oko nabave iguane
« Odgovori #8 u: Travanj 28, 2007, 00:08:00 prijepodne »
a jooooooojjjjjj.. ...vec imam terrarij-koji je očito samo kinderbed za iguanu-tako da cu se ipak morat odlucit za nesto manje...ovaj bi mi bia dovoljan za geckoa ili cameleona...
pa bi vas pita koje se vrste geckoa mogu nabavit u RH??????

volia bi nabavit day-a ili tokayja.....

fala na savjetima!!!!!!!

Offline Infernal

• Punopravni član
pomoc oko nabave iguane
« Odgovori #9 u: Travanj 28, 2007, 13:39:00 poslijepodne »
ajd stavi slike terarija....
Osijek.....

Offline duj.Ko

• Punopravni član
  • ornament i zločin
pomoc oko nabave iguane
« Odgovori #10 u: Travanj 29, 2007, 00:56:00 prijepodne »
obicni terarij kockast-prednja klizna stijenka.....

aj stavit cu slije kad mi doje prika sa cyber shot-om...no frks....

onda-je li mogu nabavit day geckoa ode u hrvata????

stavit cu posebni post za to jer ipak u naslovu je iguana...hehehhe

Offline babydoll2

• Punopravni član
pomoc oko nabave iguane
« Odgovori #11 u: Travanj 30, 2007, 18:06:00 poslijepodne »
imas puno izbora osim iguane,geckoni su super.
phelsuma m.grandis je nesto prekrasno,ne znam da li si ikad vidio pa pogledaj na google ili negdje,naci ces puno vrsta gustera kojima bi odgovarale dimenzije terarija kojeg vec imas jer je za iguanu zbilja patnja stoji li u terariju koji je premalen,good luck i ps stavi slike terarija pa ce ti ekipa najbolje znati dati savijete kojeg gustera bi mogao smjestiti.
za geckone se raspitaj u oglasima pa ako netko ima za prodati javit ce ti se.