Srpanj 28, 2025, 23:44:23 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Beta splendens bez filtera  (Posjeta: 4355 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Shakazulu

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
Beta splendens bez filtera
« u: Lipanj 22, 2004, 22:55:00 poslijepodne »
Mogu li staviti muskog i zenskog betu splendensa u akvarij od 10L bez filtera? Ako mogu kako da im cistim vodu? Ako ne, kakav filter danabavim?Trebaju li bete zrak? Sta jos mi je potrebno stavit u taj mali akvarij da se bete osjecaju ugodno? Zenka mi je u zadnje vrijeme dobila ogroman stomak - je li to znak da bi moglo doci do mrijesta? Do sada mi ovaj par beta zivi u akvariju od 40 litara sa jos 15 drugih toplovodnih riba i jednim jastogom. Muzjak se ponekad zaleti za zenkom ali je ne ugrize, a ona odmah umakne i sakrije se. Molim vas za savjete. Hvala.

Offline Force

• Punopravni član
  • Dob: 42
« Odgovori #1 u: Lipanj 22, 2004, 23:17:00 poslijepodne »
10L ce ti biti premalo ako uzmes bilo kakav filter i grijac. Uzmi im neki 30 litarski ili veci pa stavi neki kutni filter ili neki spuzvasti, oba ti pokrece zracna pumpa.

Sto znaci ovo trebaju li zrak? mislis trebaju li zracnu pumpu? nije nuzna, ne bi bila nuzna cak i da nisu dvodihalice kao sto jesu. Ukoliko je vec koristis za pokretanje filtera povuci im jedno crijevo i za dovod zraka.

Akvarij od 30 litara ces ipak moci lakse odrzavati a imas dovoljno mjesta za solidnu podlogu i koju biljku, stavi neki manji kokos i to ti je to.

Imaj na umu da ti treba rasvjeta ako mislis biljke imati u tanku.

Offline Shakazulu

• Novi član
  • *
« Odgovori #2 u: Lipanj 22, 2004, 23:32:00 poslijepodne »
Mogu li ih stavit u akvarij od 10L (koji vec imam) bez filtera i pumpe za zrak(jer ga nemam)? Grijac mi ne treba bar sljedeca 2 mjeseca jer i na sobnoj temperaturi imam 28 stupnjeva.

Offline D.I.T.

• Punopravni član
« Odgovori #3 u: Lipanj 23, 2004, 00:11:00 prijepodne »
Možeš Edited by: D.I.T.
Zagreb/Ravnice

Offline banfa

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Velika Gorica
    • http://www.euroart-band.com
« Odgovori #4 u: Lipanj 23, 2004, 08:40:00 prijepodne »
Kupi si spužva filter i malu zraenu pumpicu mislim da imaš sliku pod oprema ,ako ti je predugaeak skratiš cijev i sve šljaka . Inaee sve vezano uz Bette možeš naai na ovoj adresi http://www.bettatalk.com/breeding_bettas.htm
Velika Gorica / Hrvatska Udruga Ciklidofila

Offline chubby

• Punopravni član
« Odgovori #5 u: Lipanj 23, 2004, 15:44:00 poslijepodne »
dve bette mozes drzati u 10 l bez ikakve tehnike, stavi koju biljkicu i to je to

Offline aleksandra

• Punopravni član
« Odgovori #6 u: Lipanj 23, 2004, 16:43:00 poslijepodne »
slažem se sa chubbyiem,probaj naei kakvu plutajueu bilku sa širim listovima radi gnjezda.ili koju veeu da ono sto izlazi iz površine pluta .

Offline Force

• Punopravni član
« Odgovori #7 u: Lipanj 23, 2004, 20:23:00 poslijepodne »
Ma dajte ljudi sta ce staviti u 10L, ja takav koristim samo kad sve krsim pa prebacim ribe u njega na 1 sat, za trajno definitivno premalo, pa sta ga kosta uzeti nesto veci akvarij a poslije ce mu biti lakse zbog grijaca i opreme.

Osim toga 10L akvarij ima premale dimenzije da bi se svijelo moglo efikasno rijesiti.

Offline shadow_x

• Punopravni član
    • http://www.google.com
« Odgovori #8 u: Lipanj 23, 2004, 22:12:00 poslijepodne »

Citat: Shakazulu
Do sada mi ovaj par beta zivi u akvariju od 40 litara sa jos 15 drugih toplovodnih riba i jednim jastogom.

posto su ti vec sve rekli, ja bi ti samo preporucio da samanjis broj riba ili kupis veci akvarij. Ovo ti je malo previse riba, jos kad se uzme u obzir i jastog uuf. Previse. btw koje ribe jos imas

Offline D.I.T.

• Punopravni član
« Odgovori #9 u: Lipanj 23, 2004, 22:39:00 poslijepodne »
Citat: Force

Ma dajte ljudi sta ce staviti u 10L, ja takav koristim samo kad sve krsim pa prebacim ribe u njega na 1 sat, za trajno definitivno premalo, pa sta ga kosta uzeti nesto veci akvarij a poslije ce mu biti lakse zbog grijaca i opreme.

Osim toga 10L akvarij ima premale dimenzije da bi se svijelo moglo efikasno rijesiti.

Malo detaljnije proucinjegov post pa ces vidjet da vec ima akv od 40 lit, a beta definitivno može živjet u 10 lit bez problema što ne znaai da to odobravam
Zagreb/Ravnice

Offline Force

• Punopravni član
« Odgovori #10 u: Lipanj 23, 2004, 22:44:00 poslijepodne »
Vidio sam ja njegov post i to da ima vec jedan od 40L ali to ne znaci da mu ovaj drugi treba biti minijatura, mislim bolje ribi u vecem tanku, njemu pak bolje za ciscenje i mjenjanje vode te sam izgled akvarija.

Znam ja da borac moze u casi vode ali takoder to ne odobravam.

Offline aleksandra

• Punopravni član
« Odgovori #11 u: Lipanj 24, 2004, 12:16:00 poslijepodne »
možda nisam dovoljno shvatila.dali ti želiš radi mrijesta odvojiti bette ili za stalno?ako misliš za stalno,onda bi bilo dobro i jedno i drugo,ja imam bette u 12l sa kompletomi još dva eistaea i razmišljam o neeem veeem,mislim ostati na jednoj vrsti riba bar za sada.s obzirom da vea imaš 40l.najbolje znaš svoje apetite u kolieini riba,a mislim da ti je dobar apetit.

Offline Shakazulu

• Novi član
  • *
« Odgovori #12 u: Lipanj 25, 2004, 00:27:00 prijepodne »

Borac muzjak mi je ubio zenku! Tako lijepa riba, a tako glupa. Drugu nece dobit. Umrit ce sam

Offline Force

• Punopravni član
« Odgovori #13 u: Lipanj 25, 2004, 01:31:00 prijepodne »
Citat: Shakazulu

Borac muzjak mi je ubio zenku! Tako lijepa riba, a tako glupa. Drugu nece dobit. Umrit ce sam

Daleko je ta riba od glupe, moj ti je savjet da se raspitas prije ovakvih komentara, da si malo pogledao literaturu vidio bi koje im je prirodno staniste i uvjeti, ova riba zivi u podrucjima niskog vodostaja koja su sklona presusivanju, upravo iz tog razloga ne dopusta da se nadu dvije takve ribe u istoj bari posto uvjeta za prezivlavanje ima samo za jednu. Upravo zbog takve prilagodbe muzjak tjera zenku od sebe nakon mrijesta, nekada i prije, kako god bilo ova vrsta je specificna jer su muzjak i zenka zajedno samo za vrijeme parenja nakon toga se gledaju kao prijetnja.

Takode rpreporuka svima koji misle kako bi bilo zgodno imati muzjakai zenku u istom tanku da to ne isprobavaju ukoliko nemaju vise akvarijakako bi mogli zenku odvojitidode li do odbacivanja i napadanja.

Offline aleksandra

• Punopravni član
« Odgovori #14 u: Lipanj 26, 2004, 10:59:00 prijepodne »
e da sam bar ovo prije znala,a htjela sam se posvetiti samo na tu vrstu,znaš ono jedan mužjak i par ženki kao i u kokošinjcu.vidim da ništa od toga.

Offline Max!!

• Punopravni član
« Odgovori #15 u: Lipanj 26, 2004, 11:08:00 prijepodne »

U 10l malo promatraj kakva ti je voda i ostatke hrane makni ako padne na dno i biti ae sve ok!
Bolje ja nego neki stranac!!

Offline Shakazulu

• Novi član
  • *
« Odgovori #16 u: Lipanj 26, 2004, 13:56:00 poslijepodne »
Hvala na vasim savjetima, ali nitko od ovih ovdje nije mi rekao da bi se moglo dogoditi da muzjak ubije zenku. Toliko o beta splendensu

Offline banfa

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Velika Gorica
    • http://www.euroart-band.com
« Odgovori #17 u: Lipanj 27, 2004, 22:35:00 poslijepodne »
Oeito nisi posjetio internet stranicu koju sam ti dao ,da jesi znao bi da betta mužjak može ubiti ženku.
Velika Gorica / Hrvatska Udruga Ciklidofila

Offline veca

• Novi član
  • *
« Odgovori #18 u: Lipanj 28, 2004, 10:12:00 prijepodne »

Citat: aleksandra
e da sam bar ovo prije znala,a htjela sam se posvetiti samo na tu vrstu,znaš ono jedan mužjak i par ženki kao i u kokošinjcu.vidim da ništa od toga.

Možeš tako, znaš šta je bolje? Staviš i više mužijaka i ženki. Svi kažu da dva muška borca ne mogu zajedno. Ja sam u jednom akvariju imala 30-tak odraslih boraca. Štos je u tome što nisu znali koji da se sa kojim bije i onda niko nikoga ne dira.
galami  mi  pumpa

Offline aleksandra

• Punopravni član
« Odgovori #19 u: Lipanj 28, 2004, 10:31:00 prijepodne »
veca,imala si sreae,ja to ipak nebi pokušavala.sad na jarunu sam dobila puno informacija tako da bete ostaju tu gdje jesu,jer to im je dovoljno,a u veei kad pro?u godišnji idu gupiji,mislim da nebudem ništa mješala.a moža poslije opet sljedeai sa nekim u jatima,ali nešto isto šareno.