Srpanj 12, 2025, 15:37:31 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Bijele mrlje  (Posjeta: 3419 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Silvija

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
Bijele mrlje
« u: Travanj 22, 2007, 19:01:00 poslijepodne »
Kupila sam teleskop jibice prije dva tjedna i na jednoj od njih se pojavila bijela mrlja na leđnoj peraji . A druga jibica mi je stalno mirna i na površini je uvijek... Ta koja je mirna nema ništa po sebi, ali ne želi jesti... A ova sa mrljom je zaigrana i luda... Nadam se da to nije ona bolest ich...ako je kako ju izlječiti? I zašto je dobila tu mrlju... Please help..............

Offline Silvija

• Novi član
  • *
Bijele mrlje
« Odgovori #1 u: Travanj 22, 2007, 20:39:00 poslijepodne »
nitko mi neće pomoći??? jedna jibica mi je upravo krepala...šmrc...

Offline babyboom

• Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
Bijele mrlje
« Odgovori #2 u: Travanj 22, 2007, 21:04:00 poslijepodne »
Bilo bi jako dobro da slikaš ribicu! Ako je ich, on se dobro liječi, imaš dosta o tome na temi Bolesti riba...ali jedan od lijekova je povisiti temperaturu u akvaču, dodati soli i ima serin lijek costapur...raditi točno po uputama...moralo bi upaliti.
Ako je plijesan...izgleda kao komadić vatice nalijepljen na kožu ribice...onda lijek od sere, mycopur...isto po uputi, samo biti uporan...tri dana tretirati, par dana pauze, pa ako ne nestane, onda ponoviti.
A zašto ti je ribica uginula, tko zna, to se dešava a da često ne znaš uzrok. Pazi, kod teleskopa treba paziti i na temperaturu akvača, one vole malo povišeniju nego ostale zlatne, i jaaaako su osjetljive na čistoću vode!

Offline Brka

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 51
Bijele mrlje
« Odgovori #3 u: Travanj 22, 2007, 21:04:00 poslijepodne »
Ak su točkice onda može biti ich ak su mrlje možda plijesan.Imaš na naslovnici bolesti riba. Šteta ove.
BILJE,OSIJEK

Offline babyboom

• Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
Bijele mrlje
« Odgovori #4 u: Travanj 22, 2007, 21:10:00 poslijepodne »
Oprosti, ne zaželjeh ti dobrodošlicu na forum! Sorry baš sam nepristojan!
Dakle, DOBRO DOŠLA!
Pogledaj si i uvodni vodič za početnike! I tu imaš svašta pametnog!

Offline Brka

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 51
Bijele mrlje
« Odgovori #5 u: Travanj 22, 2007, 21:58:00 poslijepodne »

Da i ja zaboravih: DOBRO DOŠLA!!!!!

Babyboom i ja smo ti poslali odgovor u isto vrijeme. Interesantno.
BILJE,OSIJEK

Offline babyboom

• Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
Bijele mrlje
« Odgovori #6 u: Travanj 22, 2007, 22:05:00 poslijepodne »

Offline Silvija

• Novi član
  • *
Bijele mrlje
« Odgovori #7 u: Travanj 24, 2007, 18:35:00 poslijepodne »
e hvala vam...ali meni je problem kupiti lijek, pošto ja živim u Jaski, a ne u Zagrebu. Ovdje nema toga za kupiti, a u Zg nejdem baš često jer nemam vremena...ako ću ići sada jer imamo praznike onda ću kupiti. Jel ima koji lijek ovakogdjegamogu nabaviti bilo gdje. Vidla sam da joj sol pomaže...i znači malo toplija voda...a kad sam ju kupovala rekli su mi da samo prva voda bude toplija, a ostatak kada mjenjam stavljam hladnu...i nisu mi ništa rekli da je osjetljiva....e ti prodavači stvarno nemaju pojma, samo da prodaju...čitala sam da večini uginu te ribice ubrzo...

Offline (:-D

• Punopravni član
Bijele mrlje
« Odgovori #8 u: Travanj 24, 2007, 19:08:00 poslijepodne »
Tako je meni bilo na labeo bicoloru stavio sam tetrin lijek nactana riba kao zlatna koja vene

Neznam ni ja sta da kazem

Offline babyboom

• Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
Bijele mrlje
« Odgovori #9 u: Travanj 25, 2007, 11:05:00 prijepodne »

Nisam ti potpuno odgovorio na pp! Sorry, no evo: ako ne možeš do lijekova, svakako stavi sol (ja sam na 12 l stavio skoro jušnu ravnu žlicu) i povisi temperaturu na najmanje 28 stupnjeva ...naime, u međuvremenu se i meni jedna teleskopica jako razbolila. Ako nije jako, moralo bi joj pomoći!

Ak bu frka, viči!

Inače, one jesu malo osjetljivije nego ostale zlatne, vole temperaturu čak do 26 stupnjeva, i jako moraš paziti na čistoću vode. Jako su drage i mirnije puno od karasa koji znaju biti mali lopovi. I zaista znaju uzvratiti sve što uložiš u njih! Vidjet ćeš!