Srpanj 20, 2025, 22:18:30 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: akvarij u MD profilu, Slavonska avenija  (Posjeta: 968 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline dori

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
akvarij u MD profilu, Slavonska avenija
« u: Travanj 19, 2007, 10:48:00 prijepodne »

Ne znam točno kamo bi stavila temu, nek moderator premjesti ako je ovdje neprimjereno..

uglavnom, sređujemo životni prostor u potkrovlju kuće i u potrazi za keramičkim pločicama našli smo se u md profilu na Slavonskoj aveniji i otišli gore stepenicama lijevo u Studio keramike.. tek sam pri silasku primjetila akvarij ugrađen u zidu, a u njemu ciklidi, mislim da par vrsta malawija..

akvarij je ogroman, a kad je moj dragividio kako oduševljeno gledam u akvarij, uslijedio je komentar:

"mi nemamo niti jedan zid tih dimenzija :) :) :)"

Ne znam jel ste bili tamo i vidjeli, ne znam odkad je akvać postavljen, nažalost previše smo se zadržali među keramikom da bi stigla gnjaviti osoblje za informacije o akvariju..

Inaće je u njemu veliko bijelo kamenje (ne znam kakvo) i bijeli šljunak (velike granulacije), nigdjenema algica pa sudim da je vjerojatno nov.. inaće je akvarij prebijeli (iako ja obožavam bijelo u akvariju), al ne znam dal su ribice baš zadovoljne u toj sterilnoj i neprirodnoj atmosferi.. oko kamenja su kopale, razgrnut je šljunak i vidi se čisto stakleno dno!!! jedine pohvale su na veličinu akvarija i dosta mjesta za igre lovice, ali podloga i boje su koma.. ako ću se ponovo ići tamo uzet ću fotić..

a možda to netko učini i prije mene:)

Kad bi bila tamna pozadina i običan pijesak bilo bi puno ljepše..

ako ste vidjeli - komentirajte!

pozdrav svima!

Offline babyboom

• Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
« Odgovori #1 u: Travanj 19, 2007, 12:49:00 poslijepodne »

Već sam par puta ga komentirao na raznim forumskim temama! Htio sam ga slikati, ali jedna "opasna" teta me lijepo zamolila da to ne činim. Ne kužim zašto, to im je sjajna reklama. Moje je mišljenje da je akvačbio lijep kad sam ga ja vidio! I ne čini mi se da su ribice nezadovoljne, dapače...naime viđao sam ga nekoliko puta u razmaku od nekoliko tjedana. Možda ga nisu sredili kad ste vi bili?! Gledali smo ga neko duže vrijeme, a ribice su, prvo se sve posakrivale, a onda znatiželjno izlazile iz rupa na kamenju, pravile "kukuc" i dolazile k nama na "popapati" prst...

Da, a ne kužim, zašto ne valjaju boje? Pozadina je tamno plava, biljke su zelene, podloga bijela i kamenje bijelo...(ok, možda malo previše bijelo...no stvar ukusa)...voda super čista...

Offline dori

• Punopravni član
« Odgovori #2 u: Travanj 19, 2007, 13:20:00 poslijepodne »

babyboom - mi smo bili prošlu subotu..

-Da, a ne kužim, zašto ne valjaju boje? Pozadina je tamno plava, biljke su zelene, podloga bijela i kamenje bijelo...(ok, možda malo previše bijelo...no stvar ukusa)...voda super čista... -

dakle prošle subote akvarij je izgledao ovako:

- nikakva tamno plava pozadina -samo bijeli zid,

- nikakve biljke (niti jedna jedina!),

- veliki šljunak bijeli, veliko bijelo kamenje a niti jedne jedine algice na kamenu a sve to nije biotop za malawi ciklide, ili se varam? njima treba pijesak jer ga prenose te izbacuju kroz škrge..

ako se ne varam nije dobro da ribe dođu do dna (stakla) i da se zasljepljuju, a sve oko kamenja u tom akvariju je razrovano i vidi se jako puno stakla.

osim toga bilo je tako malo ribica, na tu veličinu akvarija može ziher 5 x toliko, tih nekoliko koje smo vidjeli su samo stajale kao zamrznuta slika, u 10 minuta nisu jednom mrdnule perajom..

zaista, ne čudi me obzirom na poslijednje stanje akvarija..

voda je kristalno čista i akvarij je na oko impozantan, ali kad ga pogledaš iz bliza vidi se da je to samo akvarij za atrakciju, ne znam jel uvijek bio takav, al trenutno je samo lijepa slika u zidu!

Ako je tema bila prije može pliz link?

Offline babyboom

• Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
« Odgovori #3 u: Travanj 20, 2007, 13:37:00 poslijepodne »

Dakle, sad si me skroz razočarala...zaista nije bio takav kad sam ja zadnji puta bio...grozno....i bilo je puno znatiželjnih i veselih ribica, zdrave biljke i stvarno lijepa tamno plava jednobojna pozadina... Sram ih bilo!

E, to ti je kad netko ne shvaća što jest a što nije za njega! To je ona psihologija - nije moje, pa baš me briga! Ko kad pred neke dućane posade cvijeće pa onda trgovci ne polijevaju jer nije njihovo...i onda cvijeće krepa i svi su krivi, samo ne oni...

Jedina primjedba koju bih tada dao (zaboravio sam napisati) je da bi dno trebalo biti pjeskovito i sitnije...

A na žalost nisam uspio slikati, nego sam ga spominjao kod Salema kad je radio popis zoo shopova u Zagrebu...dakle, nije bio posebna tema!

Offline dori

• Punopravni član
« Odgovori #4 u: Travanj 20, 2007, 14:50:00 poslijepodne »

sori na razočaranju, eto ja napisala kako je bilo, što smo vidjeli.. mislim šteta, akvarij takve veličine koju mnogi mogu samo sanjati.. no da sam ja vidla taj akvarij prije godinu dana rekla bi da je na oko besprijekoran.. ovak kad znam kakve su ribice i kakave bi im uvjete trebalo priskrbiti, sad su mi takvi akvariji čista šminka..

pozdrav..

Offline babyboom

• Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
« Odgovori #5 u: Travanj 20, 2007, 15:29:00 poslijepodne »
Imaš potpuno pravo....sve se kod tih velikih akvarija u nekim dućanima i kafićima uglavnom svede nakon nekog vremena na jad i bijedu jer se nitko ne brine s ljubavlju o njima....! Šteta, a imali su takvu šansu!