Srpanj 20, 2025, 13:47:14 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: pomoć  (Posjeta: 8163 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Sasa55

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
pomoć
« u: Travanj 09, 2007, 22:52:00 poslijepodne »
Evo da pitam i malo iskusnije terariste. Dal je tko imao problema sa grinjem kod iguane i kako je to rješio. oni mali crveni gadani. nije baš da ih ima puno al smeta mi iguanu pa bi htio to rješiti.
STC, ZAGREB

Offline Infernal

• Punopravni član
pomoć
« Odgovori #1 u: Travanj 09, 2007, 23:43:00 poslijepodne »

neznam kako su ti se mogle pojaviti grinje u velikom prozracnom terariju ali sad imas veliki problem. neznam kako ces to napraviti u svom terariju ali ovako ti ide kod paukova i ostale "manje" teraristike. zivotinja se izvati i stavi u karantenu,znaci u posudu u kojoj nema nicega osim posude sa vodom. i tamo se drzi i cisti dva tjedna. a terarij u kojem je bila zivotinja se temeljito ocisti. e sad neznam kako ces ti to ovdje napraviti ali moj prijedlog ti je da nabavis veliki fleksarij(posto se lako seli rastavlja i sastavlja) i da prebacis zivotinju u njega i maknes je od mjesta gdje je stari terarij. uzmi zivotinju u ruke i sa stapicem za usi namocenim u toplu vodu ili vazelin cisti nametnike s nje.
sto se tice terarija samog,bilo bi dobro da stavis slike,ali njega ces se ili morati rjesiti ili ga temeljito ocistiti.
neznam kako su ti se grinje mogle pojaviti u takvom terariju ali moras jaaako paziti na sve sto se dogadja u terariju i oko njega. nadam se da shvacas da imas jaaaaako veliki problem. rjesi ih se sto prije jer ce ti se nakotiti i bit ce ih jaaako puno.
sretno

Edited by: Infernal
Osijek.....

Offline babydoll2

• Punopravni član
pomoć
« Odgovori #2 u: Travanj 10, 2007, 12:05:00 poslijepodne »
kod ciscenja terarija sve al bas sve vadi van i topi u kipucu vodu ili u pecnicu,imala sam isti problem tako da znam kako ti je i koliko ti se te bestijice popnu na vrh glave uzas
iguanu kao sto ti je rekao infernal prebaci u neki fleksarij ili nesto dr ne znam kolika ti je iguana pa....i fino ju u vise navrata cisti mlakom vodom ,to radi par dana za redom jer se meni dogodilo to da sam navodno ocistila iguanu pa su sutradan opet bile po njoj...valjda se zavuku negdje izmedju ljuskica i mos se slikat sto ces ih vidjeti...
ajd pozz & god luck!!

of all the things I\'ve ever lost I miss my mind the most

Offline tonnib

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 41
pomoć
« Odgovori #3 u: Travanj 10, 2007, 14:55:00 poslijepodne »

Citat: babydoll2
kod ciscenja terarija sve al bas sve vadi van i topi u kipucu vodu ili u pecnicu,imala sam isti problem tako da znam kako ti je i koliko ti se te bestijice popnu  na vrh glave uzasiguanu kao sto ti je rekao infernal prebaci u neki fleksarij ili nesto dr ne znam kolika ti je iguana pa....i fino ju u vise navrata cisti mlakom vodom ,to radi par dana za redom jer se meni dogodilo to da sam navodno ocistila iguanu pa su sutradan opet bile po njoj...valjda se zavuku negdje izmedju ljuskica i mos se slikat sto ces ih vidjeti...ajd pozz & god luck!!

Podržavam ovo gore ali ako ti ne uspije bacaj sve iz terarija i stavi novo.

Ja nisam imao problema s tim malim crvenim stvorenjima, možda zato što sam svaka 2 tjedna kompletno čistio terarij.Edited by: tonnib

Offline Sasa55

• Punopravni član
  • **
pomoć
« Odgovori #4 u: Travanj 10, 2007, 15:11:00 poslijepodne »
A evo bila mi je na čuvanju par dana pa mi se to pojavilo. taj problem već duže traje al nije baš da ih ima puno tu i tamo nađem neku na njoj. dosta je velika ima 8 godina. svako malo nestanu pa se opet pojave. probat ću to rješiti kipučom vodom. nema nekih otopina da namažem rubove jer sve mi se čini da su se uvukle pod silikon?
STC, ZAGREB

Offline Striček Matija

• Punopravni član
pomoć
« Odgovori #5 u: Travanj 10, 2007, 15:14:00 poslijepodne »
a da probaš sa pločicom Baygona? ili recimo "neguonom" (nisam siguran kak se piše)? pa nebi morao sve vadit van... i puno manje posla oko svega...

Offline cactus

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Neo
pomoć
« Odgovori #6 u: Travanj 10, 2007, 18:31:00 poslijepodne »
terarij je prazan ali sam primjetio skroz male crvene bubice da setaju po kamenju, pjesku, staklu kakve su to bubice?

Offline Sasa55

• Punopravni član
  • **
pomoć
« Odgovori #7 u: Travanj 11, 2007, 00:08:00 prijepodne »
E to ti je to grinje joj fakat su gadani. Baygon? gdje se može nabaviti?
STC, ZAGREB

Offline Striček Matija

• Punopravni član
pomoć
« Odgovori #8 u: Travanj 11, 2007, 07:45:00 prijepodne »
baygon.. to je insekticid od Bayera... pogledaj po biljnim apotekama... iako..ako sam dobro shvatio da se to prestalo proizvodit..ali se ipak još da nać negdje...

Offline Infernal

• Punopravni član
pomoć
« Odgovori #9 u: Travanj 11, 2007, 08:21:00 prijepodne »
a sta to nece stetiti zivotinji matija?
Osijek.....

Offline Mladen

• Punopravni član
  • Dob: 55
pomoć
« Odgovori #10 u: Travanj 11, 2007, 08:45:00 prijepodne »
Insekticidi baš i ne djeluju na grinje, ali dobro.
Kad nam se u labosu pojave grinje, poslije radnog vremena ostavimo upaljenu UV lampu. Pokretne oblike dobro počisti, a nešto jaja preživi. Takav tretman traje obično oko tjedan dana i onda je mir. Ništa neobično budući da nam dolazi dosta materijala izvana.
TuroPolje - nekad More

Offline Striček Matija

• Punopravni član
pomoć
« Odgovori #11 u: Travanj 11, 2007, 09:02:00 prijepodne »
ako je životinja veći gmaz kao iguana nebi trebalo... ja koristim kod zmija... i sve je ok... a baygon koriste i još neki članovi sa ovog foruma... i djeluje...

Offline cactus

• Punopravni član
  • Neo
pomoć
« Odgovori #12 u: Travanj 11, 2007, 09:42:00 prijepodne »
u spreju ili tabletice na struju? ali mi stvarno nije jasno od čega?!

Offline cactus

• Punopravni član
  • Neo
pomoć
« Odgovori #13 u: Travanj 11, 2007, 09:56:00 prijepodne »
e zaboravio reci takve sam bubice vidao vani bile su puno vece i kad je pritisnes od nje ostane crveni trag , ne skacu nego imaju male nozice, mogu li se razmnozavati van terarija? jer sam jucer kad sam ih primjetio sve razmontirao i iznio vani...bio sam poludio, misec i po sam sastavljao to sve...trazio sam po netu ali nisam mogao o njima nista naci, a sta sam nasao o grinjama nisu opce nalik tima ustvari o tim crvenim bubicama nisam nasao nista...i sta sada da radim?

Offline Striček Matija

• Punopravni član
pomoć
« Odgovori #14 u: Travanj 11, 2007, 12:12:00 poslijepodne »
ovaj Baygon koji ja koristim je nekakva pločica..."masna"... neznam ni kak bi to objasnio.. ne uštekava se nigdje..

Offline Striček Matija

• Punopravni član
pomoć
« Odgovori #15 u: Travanj 11, 2007, 13:48:00 poslijepodne »
eto kak zgleda kutija od toga...

Offline cactus

• Punopravni član
  • Neo
pomoć
« Odgovori #16 u: Travanj 11, 2007, 18:10:00 poslijepodne »
evo ovako danas sam bio u veterinara prvo mi je dao neguvon pa me vratio i rekao da ima nesto puno bolje isto bijeli prah 15g-30kn, terarij se isprazni kamenja grane iskuvaju a pjesak ispece a terarij se nasprica tim prahom u vodi otp. 15g za 10l vode i ostavi se da se to osusi, kada se osusi sve se vrati u terarij i nakon 5 dana se posprica u terarij, kaze veterinar da se s tom otopinom moze pospricat i guster da ne smeta pa cemo vidit....

Offline Sasa55

• Punopravni član
  • **
pomoć
« Odgovori #17 u: Travanj 11, 2007, 20:20:00 poslijepodne »
Ajd probaj pa javi rezultate. baš me zanima dal djeluje. ako ne uspije to probat ću sa baygonom ali sumljam jer sam već jednom probao sa sličnom stvarćicom koju sam kupio u austriji isto nekakva masna ploćica ali nije baš pomoglo.
STC, ZAGREB

Offline gumi

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 41
  • Gmazoljubac
    • http://www.facebook.com/profile.php?id=589874489
pomoć
« Odgovori #18 u: Travanj 11, 2007, 22:07:00 poslijepodne »

Citat: cactus
evo ovako danas sam bio u veterinara prvo mi je dao neguvon pa me vratio i rekao da ima nesto puno bolje isto bijeli prah 15g-30kn, terarij se isprazni kamenja grane iskuvaju a pjesak ispece a terarij se nasprica tim prahom u vodi otp. 15g za 10l vode i ostavi se da se to osusi, kada se osusi sve se vrati u terarij i nakon 5 dana se posprica u terarij, kaze veterinar da se s tom otopinom moze pospricat i guster da ne smeta pa cemo vidit....

E al mislin da ti se neisplati tramakavat ić kod veterinara za leoparda.Tu nemaš šta lipo cili pjesak vanka,stavi ga u neku teču i prokuhaj.Posli ga možeš zapržit u peći na 200° i vrati u terarij.A terarij za to vrijeme očisti sa vručom vodom.
Ovo za iguanu je ipak malo kompliciranije,ima više grana,veći je terarij, ima ih na samoj životinji i tako.
Mislin da ti je to najbrži postupak,možda od par sati.
Grmi Facebook
SPLIT/SPINUT
Animal respect

Offline cactus

• Punopravni član
  • Neo
pomoć
« Odgovori #19 u: Travanj 11, 2007, 22:14:00 poslijepodne »
pjesak san ispekao u pecnici, terarij san pospricao sa tom otopinom, kamenja iskuvao i pospricao, granu isto tako, sutra cu sve vratiti na mjesto pa cu vidit...znan da oko iguane ima vise posla i to ali san tio bit siguran da mi sada "valjda" nece biti bubica...

Offline Sasa55

• Punopravni član
  • **
pomoć
« Odgovori #20 u: Travanj 12, 2007, 00:08:00 prijepodne »
Evo ovako ljudi ja nabavio od hobbya eptix first aid spray i ovako na njemu piše "suzbija buhe te sve ostale parazite na način da začepljuje njihov dišni sistem, koristi se na životinji i okolini, nije štetan za reptile" ima li tko da ga je isprobao? , a u jednoj sam knjizi našao da je iguanu najbolje tretirati baby uljem!
STC, ZAGREB

Offline Sasa55

• Punopravni član
  • **
pomoć
« Odgovori #21 u: Travanj 12, 2007, 00:26:00 prijepodne »

evo malo sam tražio po netu i to ti ovako izgleda samo crveno. jel to imaš?
STC, ZAGREB

Offline cactus

• Punopravni član
  • Neo
pomoć
« Odgovori #22 u: Travanj 12, 2007, 18:47:00 poslijepodne »
otprilike takve su bile, danas sam sve zavrsio bubica nema a skontao sam i di su bile, prilikom kuvanja kamenja jedan je napukao na visokoj temperaturi, kad se ohladio u ruci mi je pukao i tocno na jednoj od rupica a unutra je bila kolonija skuvanih bubica, tako da sam sva kamenja sa rupicama bacio ostavio samo plosnata i granu sam bacio jer je imala rupica sta je sigurno sigurno je....

Offline Sasa55

• Punopravni član
  • **
pomoć
« Odgovori #23 u: Travanj 12, 2007, 23:42:00 poslijepodne »

A sad moli Boga da se ne pojave jer su fakat vragovi. ja sam ih se uspio rješit već par puta al uvjek se vrate natrag a nemaš kaj neg ponoviti sve. ja bum svoj sutra probao. na taj način ima posla uhuhuhuh. Kaj nitko nema da je probao onaj preparat???????
STC, ZAGREB

Offline cactus

• Punopravni član
  • Neo
pomoć
« Odgovori #24 u: Travanj 13, 2007, 00:13:00 prijepodne »
ja ga nisam probao, terarij sam tretirao sa onim praskom sta sam kupio u veterinara, ako ti nije do kamenja grana pjeska mozda je do vlage ...