Srpanj 01, 2025, 19:28:18 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Temperatura za paukove  (Posjeta: 752 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Ronin

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
Temperatura za paukove
« u: Travanj 09, 2007, 11:23:00 prijepodne »

Veoma cesto se postavlja pitanje koja temperatura je potrebna nasim ljubimcima( paucima )

Posto se veoma cesto mijesa sa drugim temama otvorio sam novu pa da diskutiramo

PRO I KONTRA

Moje misljenje:

Mnogi od nas ( i ja ) gledamo sta pise u knjigama ili vremenske uslove u podrucijima iz kojih dolaze nasi pauci pa izaberemo jednu temperaturu, obicno prosjecnu , i to pokusavamo simulirati grijacima ili drugim pomagalima

No jedno nesmijemo zaboraviti dase u prirodi temperatura mijenja i to vrlo jako cak i u toku jednog dana, ne samo dan i noc ili ljeto zima i da bi joj pruzili nesto kao u prirodi trebao bi kompjuterski upravljani grijac i hladnjak pa bi to bilo jako skupo, a samo jednu i to najcesce visoku temperaturu simulirati nije bas logicno.

Sa normalnom temperaturom u sobi koja se isto tako mijenja blizi smo prirodnim uvjetima nego sa nekom konstantnom temperaturom

Osim toga nasi pauci su odgajani u nasim uvijetima i nisu nikad osjetili temperature iz prirode

Pitanje je sta je onda prirodnije ?????

Osijek-Rijeka

Offline darkot

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
Temperatura za paukove
« Odgovori #1 u: Travanj 27, 2007, 20:38:00 poslijepodne »
jako pametno mišljenje..to sam i ja mislil doma ..zakaj bi moral kupovat grijače kablove i neznam što još ak pa imam u sobi temperaturo oko 25°c.. u terariju pa je temperatura još malo viša..imam još i neonke ak zatreba..jedino što kontroliram je vlažnost...ak imaš terarije još u omarici je još toplije..
pridružujem se tvojem mišljenju..
ajd bok