Boook! Trebam savjete! =)
Prekojučer smo kupili iguanu u zagrebu i vozili ju u transportnoj vreči (zar nemaju neke kutije il nešt???) skroz do varaždina.
Imam terarij veliki: duljina 125 cm, visina 120 cm i širina 50 cm... Je to dobro?
Imam problem. Temperatura je oko 30 stupnjeva, a trebala bi biti oko 28 (koliko sam informirana)... Kupili smo noćnu žarulju (night glo), a temperatura joj kroz noč nije mnogo pala (28 stupnjeva, a trebala bi biti od 21 do 25... A vlaga mu je 50 %, a nakon dugog prskanja, podignem ju do 56%, a znam da bi trebala biti oko 70-80%... Neznam šta da radim! Ne može to tako biti! Na ½plafonu½terarija je rupa promjera 35 x 40 cm sa mrežicom, zar to nije dovoljno da bi temperatura bila normalna???
Imam žarulje:
Rasvjeta: Reptil glo- 30 w
Za sunčanje: Sun glo- 100 w
Za noć: Night glo- 50 w , a žarulja je crna...
Šta onda nije u redu, molim vas pomozite!
I imam još jedno pitanje...Znam da su iguane na početku jako plašljive (a pogotovo nakon one 1h vožnje u bijeloj vreči...), zanima me da li je normalno da:
-trese glavom kad je u panici
-da se nekda boji kad idem po zdjele za vodu i hranu pa se zaleti u
zidterarija, a nekad me samo gleda
-ček mi je dal da ga dragam, i izgledal je ko da uživa (zažmirio je na oba oka
i podigao glavu, ali nije raširio krijestu pod bradom), a nekad se skrije kad
pređem pored
Jedino što mi je utjeha je to da je odma istog dana kad smo došli (jučer) jel. Stavila sam mu u zdijelu usitnjenu jagodu, mrkvu, radič i šalatu, a pojel je cijelu šalatu a sve ostalo ostavio (zašto)??
Neznam što da učinim u vezi sa temperaturom, vlagom i sa tim što se bojim da se ne ozlijedi jer neznam kad će sljedeći put se splašiti, a tako polako otvaram staklo da se ni ne skuži...
pomozite!!!