Kolovoz 05, 2025, 13:09:00 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: bijele točkice na škrgama  (Posjeta: 990 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline babyboom

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
bijele točkice na škrgama
« u: Travanj 07, 2007, 15:33:00 poslijepodne »
Na dva šarena karasa (kak se to kaže. šubunkin, ili tak nešto) su mi se pojavile bijele točkice, ali samo na škržnim poklopcima i to simetrično, s obje strane. Veseli su, igraju se i plivaju okolo ko blesavi, nikakve promjene u ponašanju nema....
Je li to možda spolno sazrijevanje, odnosno spremnost za parenje...naime, do sad sam imao samo bijelog karasa spolno zrelog, a kod njega se, naravno, točkice ne vide kad ga uhvati ludilo! Maleni su kod mene nešto više od 10 mjeseci.

Offline zlatkica

• Punopravni član
« Odgovori #1 u: Travanj 07, 2007, 16:55:00 poslijepodne »
Ako su dečki i ako izgleda kao gris,to bi trebalo biti to...i dob odgovara... Malo prati...ali sigurno to nije ništa.
I tko je sad "brigica"? Jel kume?

Offline babyboom

• Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
« Odgovori #2 u: Travanj 07, 2007, 18:35:00 poslijepodne »
Opet vodiš, kumo! Zaista izgleda kao gris, i simetrično je, i dečki su, a nemaju cura u akvaču (jadni)....
Ma, lagano sam u komi, Pepica je napuhnula mjehurić, na liječenju je, a uginuo mi je šarkić Mirko, a ni Moric nije baš dobro, sad je s Pepicom....dao sam im Medimor, valda će biti ok.

Offline zlatkica

• Punopravni član
« Odgovori #3 u: Travanj 08, 2007, 19:22:00 poslijepodne »
Ajoj...i ja se nadam daće biti sve ok i da će maleni ozdraviti...
Ne znam šta misliš pod napuhnula mjehur(upala?)ali inače ti je kod zlatica izvrsna sol za mjehurček...mada pretpostavljam da to već znaš...ali za svaki slučaj...

Offline babyboom

• Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
« Odgovori #4 u: Travanj 08, 2007, 22:16:00 poslijepodne »
Hvala na savjetu!
Malena je, fala Bogu dobro, već smo je vratili doma, malo je papala graška, malo pustila vjetrića, i ....
A Šarkići su otišli gore na nebo, obojica. Sad je opet Moritz sam (ono su bili bolesni Mirko i Slavko). Odlučio sam da nikad više ne nabavljam i svi su dobili zabranu da mi kupe njih....žao mi je kad uginu jer su tako slatki....

Offline zlatkica

• Punopravni član
« Odgovori #5 u: Travanj 09, 2007, 11:42:00 prijepodne »

siroèeki mali...ali i ja si mislim da je najpametnije odustati od šarkiæa...oèito ti s njima nikako nejde...ili si ih možda bubane kupio ...èini mi se da su jako kratko živjeli...
Ali bar nam je Pepica živa i zdrava

Edited by: zlatkica

Offline babyboom

• Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
« Odgovori #6 u: Travanj 09, 2007, 14:54:00 poslijepodne »
Ma, definitivno odustajem od šarkića...jedan je došao slijep na jedno okeco...no bili su veseli tih par dana kod mene...no Moritz se i tak dobro snalazi i sam...gnjavi koga stigne i bezobrazan je do srži svog malog bića, tak da će s njim biti sigurno dobro (nadam se)!
Je, a Pepica lijepo još uvijek dimi na jedan svoj otvor....i pliva super....