Kako, zasto? Odn. logicno je da ima vaznost... i zavisno je jedno o drugome... sad kako ti iz vodljivosti mozes vidjeti koliko ima cega, to mi nije jasno.
Pa imaju tds metre neki ljudi, Tuljan mislim... a i vjerojatno jos poneki koji imaju RO.
Evo sto sam nasao opcenito o vodljivosti. (ove kvadratice ne znam na brzinu maknuti, pa ako se kome da...)

Konduktivitet je indirektna mjera za ukupnu kolicinu otopljenih tvari u vodi. Odreivanjem
konduktiviteta u uzorku vode mjerimo sposobnost provoenja struje u našem uzorku. Konduktivitet
vodljivost) se izražava u mikro Simens-ima po centimetru (μS/cm). Destilirana voda je slab
elektrine struje. Poveanjem primjesa (totalno otopljenih tvari) u vodi poveava se elektrina vodljivost.
Mjerenjem konduktiviteta u uzorku vode, možemo procijeniti koliinu otopljenih tvari u vodi (izražavamo
je u ppm). Da bi dobili navedenu vrijednost moramo elektrinu vodljivost pomnožiti s faktorom izme
0,54 i 0,96 za prirodnu vodu. Vrijednost tog faktora ovisi o tipu otopljene tvari. Ako se ne
procijeniti tip otopljenih tvari množimo s faktorom 0,67. Prirodne vode imaju veu el. vodljivost ukoliko
se nalaze na podlozi od topljivih stijena (npr. vapnenac), a sukladno tome nižu el. Vodljivost imaju
na granitnoj podlozi. U sušnim podrujima evaporacija vode može dovesti do visokih koncentracija
otopljenih tvari u vodi tj. do visokog konduktiviteta.
Voda za pie mora imati manje od 500 ppm (mg/l) ukupno otopljenih tvari ili elektrinu vodljivost od
μS/cm.